Toyota

Car of the Year 2021

De gloednieuwe Toyota Yaris is uitgeroepen tot Europese Auto van het Jaar 2021!

De jury prees de hybride technologie van de Yaris voor zijn soepele rijgedrag, lage emissies en betaalbare prijs, wat illustreert waarom meer dan 80% van de Yaris-kopers voor de hybride aandrijflijn kiest.

Dingen om te onthouden

Eco
Lage emissies

Shield
Veiligheid

Smiley
Relaxerend rijgedrag

Wallet
betaalbare prijs

Hoe werd het geselecteerd ?

Geselecteerd door een panel van 59 autojournalisten uit heel Europa, ontvangt de Yaris deze prijs 21 jaar nadat de eerste innovatieve generatie in 2000 werd uitgeroepen tot Europese Auto van het Jaar, een primeur voor Toyota. De Yaris is ook consequent erkend door de jury van de Auto van het Jaar-verkiezing, waarbij elke generatie van het model op de shortlist terechtkwam.

/
/
Yaris, bekroond naast zijn sportieve kleine zusje - GR Yaris


"Dit is een grote eer voor Toyota en ik wil de jury bedanken voor hun overweging en erkenning. Ik wil ook van deze gelegenheid gebruik maken om mijn erkentelijkheid uit te spreken voor de passie van onze ontwikkelingsteams in Europa en Japan. Dit is de beste Yaris ooit, en zoals Akio Toyoda al voorspelde, tovert hij nu al een glimlach op het gezicht van onze klanten." aldus Matt Harrison, Executive Vice President, Toyota Motor Europe.

Beste in zijn klasse

De 2021 onderscheiding als Europese Auto van het Jaar komt slechts enkele dagen nadat de nieuwe Yaris voor het eerst werd uitgeroepen tot best verkochte auto van Europa, wat duidelijk maakt dat de Europese klanten het eens zijn met de juryleden van de Auto van het Jaar!

De Yaris kreeg ook erkenning voor zijn design, dynamische prestaties en toonaangevende veiligheid.

/

Wat maakt de Toyota Yaris uniek?

Een bundel van technologie

Toegankelijkheid


De hybride technologie van de Yaris wordt geprezen om de lage emissies, het rijgemak en de betaalbaarheid

Toyota betrouwbaarheid


De jury van de Auto van het Jaar waardeerde ook het aantrekkelijke design en de uitstekende veiligheid van de Yaris.

Yaris maakt een comeback


Yaris wint opnieuw deze prestigieuze titel, 21 jaar nadat de eerste generatie in 2000 de prijs won

Europa's best verkochte auto


De onderscheiding valt samen met het feit dat de Yaris voor het eerst in zijn geschiedenis de bestverkochte auto van Europa is geworden

En savoir plus sur Toyota

Wheel Park Wheel Park Met de onthulling van ’s werelds eerste skatebaan voor rolstoelatleten benadrukt Toyota zijn inzet om steeds betere mobiliteit te leveren voor iedereen. Para Tech Para Tech Ingenieurs van Toyota en Andrea Eskau, winnares van meerdere gouden medailles op de Paralympische Spelen, hebben samengewerkt om de grenzen van het mogelijke te verleggen in de wielersport. De nieuwe Toyota PROACE CITY en PROACE CITY VERSO De nieuwe Toyota PROACE CITY en PROACE CITY VERSO Klaar voor het echte werk Toyota RAV 4: hybride, punt uit! Toyota RAV 4: hybride, punt uit! 1994-2019: 25 jaar evolutie van de Toyota RAV4. De Toyota RAV4 werd aanvankelijk ontworpen als een compacte SUV voor de betere stadsbuurten. Het model werd uitgerust met een steeds krachtiger benzinemotor en daarna, op vraag van de klanten, met een dieselmotor. Ook de recente hydridemotoren zijn een kolfje naar zijn hand.