Toyota

Car of the Year 2021

De gloednieuwe Toyota Yaris is uitgeroepen tot Europese Auto van het Jaar 2021!

De jury prees de hybride technologie van de Yaris voor zijn soepele rijgedrag, lage emissies en betaalbare prijs, wat illustreert waarom meer dan 80% van de Yaris-kopers voor de hybride aandrijflijn kiest.

Dingen om te onthouden

Eco
Lage emissies

Shield
Veiligheid

Smiley
Relaxerend rijgedrag

Wallet
betaalbare prijs

Hoe werd het geselecteerd ?

Geselecteerd door een panel van 59 autojournalisten uit heel Europa, ontvangt de Yaris deze prijs 21 jaar nadat de eerste innovatieve generatie in 2000 werd uitgeroepen tot Europese Auto van het Jaar, een primeur voor Toyota. De Yaris is ook consequent erkend door de jury van de Auto van het Jaar-verkiezing, waarbij elke generatie van het model op de shortlist terechtkwam.

/
/
Yaris, bekroond naast zijn sportieve kleine zusje - GR Yaris


"Dit is een grote eer voor Toyota en ik wil de jury bedanken voor hun overweging en erkenning. Ik wil ook van deze gelegenheid gebruik maken om mijn erkentelijkheid uit te spreken voor de passie van onze ontwikkelingsteams in Europa en Japan. Dit is de beste Yaris ooit, en zoals Akio Toyoda al voorspelde, tovert hij nu al een glimlach op het gezicht van onze klanten." aldus Matt Harrison, Executive Vice President, Toyota Motor Europe.

Beste in zijn klasse

De 2021 onderscheiding als Europese Auto van het Jaar komt slechts enkele dagen nadat de nieuwe Yaris voor het eerst werd uitgeroepen tot best verkochte auto van Europa, wat duidelijk maakt dat de Europese klanten het eens zijn met de juryleden van de Auto van het Jaar!

De Yaris kreeg ook erkenning voor zijn design, dynamische prestaties en toonaangevende veiligheid.

/

Wat maakt de Toyota Yaris uniek?

Een bundel van technologie

Toegankelijkheid


De hybride technologie van de Yaris wordt geprezen om de lage emissies, het rijgemak en de betaalbaarheid

Toyota betrouwbaarheid


De jury van de Auto van het Jaar waardeerde ook het aantrekkelijke design en de uitstekende veiligheid van de Yaris.

Yaris maakt een comeback


Yaris wint opnieuw deze prestigieuze titel, 21 jaar nadat de eerste generatie in 2000 de prijs won

Europa's best verkochte auto


De onderscheiding valt samen met het feit dat de Yaris voor het eerst in zijn geschiedenis de bestverkochte auto van Europa is geworden

En savoir plus sur Toyota

Zij vertrouwen op de wereldleider in Hybride. Zij vertrouwen op de wereldleider in Hybride. 92% van de bestuurders van een Toyota Hybride zou opnieuw dezelfde keuze maken! Ontdek waarom. Toyota presenteert: Driven Toyota presenteert: Driven Gedreven is een reeks verhalen over mensen en wat hen drijft in hun persoonlijke leven. Een drang om te winnen. Een drang naar perfectie. Een drang naar avontuur. Toyota CH-R Black Edition Toyota CH-R Black Edition Steeds beter, steeds verder met de gelimiteerde Toyota C-HR, een wagen met een unieke stijl die hij dankt aan zijn verfijnde afwerking. Lichtmetalen velgen, een unieke en subtiele badge. We hebben er alles aan gedaan om u een aangename en unieke rijervaring te bezorgen! Toyota Eco-driving Eco-driving We kunnen allemaal bijdragen om de uitstoot te verminderen en brandstof te besparen door onze rijstijl aan te passen.