1. Discover Toyota
  2. Start your impossible
  3. Atleten
  4. Lotte Kopecky
BELGIË

Lotte Kopecky

Wereldkampioene puntenkoers 2021

Geboren

op 11 oktober 1995 in Rumst

Nationaliteit

Belg

Sport

Wielrennen 

Tokyo 2021

Flandrienne

België zou België niet zijn zonder z’n bier, frieten en Flandriens. Dat laatste bewijst Lotte Kopecky als geen ander. Heel letterlijk zelfs, want de 27-jarige Antwerpse mag zich al voor het tweede jaar op rij Flandrienne van het jaar noemen.

Lotte rolde dan ook vroeg de weg op. En de baan. Nauwelijks 17 was ze toen ze in beide disciplines haar eerste gouden medailles binnenrijfde. Ondertussen zijn we tien jaar later en blijft ze consistent de ereplaatsen verzamelen. De overstap naar de elites verliep vlot, ook al bleef ze even hangen. De verwachtingen waren dan ook hoog.

Tricolore

Sinds ze de Belgische driekleur draagt krijgt Lotte steevast meer aandacht. In de media, maar ook op de weg. “Hey Kopecky!” klinkt het als ze voorbij fietst. “Da’s leuk, maar dat kwam niet vanzelf,” vertelt ze. Een koers winnen is al moeilijk genoeg, laat staan een Belgisch kampioenschap. Dat bewijzen de vier keer dat ze met een tweede plek nét naast de titel greep. 

Topper 

Ook op de baan - je weet wel, zo’n ovaal waar in’t midden heel veel mensen bier uit plastic bekers staat te drinken op de fameuze Zesdaagse van Gent - gaat Lotte hard. Samen met die andere Vlaamse kanjer Jolien D’Hoore mikt Kopecky echt naar de top van de ploegkoers. Mooie vooruitzichten dus, al blijven het natuurlijk de Spelen die blijven tot de verbeelding spreken.  

“Ik was bij de jeugd wel bij de beste van België. Maar eens je overstapt naar de elite begin je toch weer van nul.”