1. Discover Toyota
  2. Start your impossible
  3. Atleten
  4. Sebbe De Buck
BELGIË

Sebbe De Buck

Wereldkampioen slopestyle 2011

Geboren

op 14 maart 1995 in Antwerpen   

Nationaliteit

Belg

Sport

Snowboarden    

Pyeongchang 2018

Hoge toppen

Dat een land zo plat als een flammkuche überhaupt al snowboarders voortbrengt mag een klein wonder heten. Dat er ondertussen een handvol Belgen consequent hoge toppen scheert en richting de Olympische Spelen kan des te meer.

Sebbe De Buck bond voor het eerst z’n bindingen toe op een droge piste, zelfs z’n eerste competitie deed hij ‘op de borstels.’ Niet verwonderlijk als sneeuw niet standaard op het wintermenu staat waar je woont. Op z’n 15de landde hij z’n eerste titel in big air, halfpipe én slopestyle op het Belgische junior kampioenschap. Dat hij nu, tien jaar later, nog eventjes bang afwacht voor z’n plek op het vliegtuig richting Beijing heeft jammer genoeg meer te maken met wiskunde dan kunde.

Grote stijl

Met z’n 1m94 is Sebbe een van de grootste deelnemers op de slopes. Een opmerkelijke verschijning, net zoals z’n stijl. Maar terwijl die door z’n medeboarders omschreven als slungelig, is hijzelf dat verre van. Sebbe switcht moeiteloos tussen stances en landt de grootste jumps zowel links- als rechtsvoor. En over grote sprongen kan Sebbe wel meepraten, hij miste in Italië op geen 30 centimeter na het wereldrecord van hoogste jump. 

Wereldwijd 

De Antwerpse local bouwde door z’n consistent goede prestaties wereldwijd al een stevige reputatie op voor zichzelf. Wereldwijd, want Sebbe leeft zowat uit z’n koffer. Hij wordt steeds mentaal en strategisch ondersteund op grote wedstrijden, maar z’n favoriete wedstrijd is er eentje die niét meetelt voor het klassement. Op Nine Knights, aan het eind van het seizoen, mogen we een week lang snowboarden op een uit sneeuw gemaakt kasteel. Je doet wat je wil en je maakt de coolste filmpjes voor de socials. Op die content word je op ‘t eind van de week beoordeeld. 

“Ik heb geen vaste coach die met me meereist, omdat ik liever wat meer vrijheid heb. Maar het liefst snowboard ik gewoon met mijn maten, zo leer ik ook het meeste bij.”