JPN TAXI

Gebruikscomfort geworteld in traditioneel design.
JPN Taxi is een nieuwe vloot taxi's in Japan die ontworpen zijn voor een brede waaier van passagiers — van kinderen tot oudere personen en zelfs rolstoelgebruikers. Het design is erop gericht de traditionele Japanse taxi's een opgefriste look en moderne kenmerken te geven. Met hun lakwerk in de traditionele kleur koiai (indigo) ogen de taxi's klassiek, hoewel ze over moderne voorzieningen beschikken.
Motor
Hybride elektrisch
Brandstofverbruik
5,2 l/100 km
Brede schuifdeur achteraan
Gemotoriseerd
ONDERZOEK EN ONTWIKKELING
Codenaam: Team Rickshaw.
Het team ingenieurs bij Toyota, met de codenaam Team Rickshaw, paste genchi genbutsu toe; dit betekent: \"naar de bron gaan om de feiten te vinden.\" Zij observeerden taxibedrijven, sociale voorzieningen en deskundigen in heel Japan. Ze voerden veldonderzoeken uit over het taxigebruik in grote steden bij toeristische trekpleisters, op ramplocaties en bij ziekenhuizen. Ze gingen zelfs naast taxi's rijden om de ervaringen van de chauffeurs uit de eerste hand aan te voelen, en op basis van de verzamelde informatie een betere taxi te ontwikkelen.
Een universeel design voor een breed publiek.
TOEGANKELIJKHEID
Een universeel design.
JPN Taxi werd ontworpen voor een brede waaier van passagiers, met bijzondere aandacht voor de toegankelijkheid. Hij is uitgerust met een opbergbare rolstoelhelling en biedt veel passagiersruimte. Een dergelijk op toegankelijkheid gericht design is essentieel voor een toekomst die gekenmerkt wordt door uitgebreide en geavanceerde mobiliteit. En het zal te zien zijn op de komende Olympische en Paralympische Spelen in Tokio 2020.