LQ

Getoond conceptvoertuig.
Een emotionele band met de bestuurder opbouwen.
Vroeger was onze liefde voor auto's gebaseerd op de mogelijkheid om naar verre oorden af te reizen en avonturen te beleven. Dankzij geavanceerde technologie zijn we in staat om nieuwe mogelijkheden voor spanning en betrokkenheid af te stemmen op de levensstijl van consumenten. Daarom stelt Toyota met trots LQ voor, een voertuig dat een gepersonaliseerde rijervaring biedt, zich aanpast aan de unieke mobiliteitsbehoeften van elke bestuurder en een nog sterkere band tussen auto en bestuurder schept.
Aandrijflijn
Batterij elektrisch voertuig
Elektrische actieradius
Ongeveer 300 km
Aantal zitplaatsen
4
Yui-mobiliteitsexpert en AI Agent
'LQ' is een conceptvoertuig dat geavanceerde technologie gebruikt om een emotionele band tussen auto en bestuurder op te bouwen onder het motto 'leren, groeien, liefde.' LQ beschikt over technologie voor automatisch rijden en over 'Yui', een krachtige interactieve agent met kunstmatige intelligentie die van de bestuurder leert en hem een gepersonaliseerde mobiliteitservaring verschaft. De naam 'LQ' is een uitdrukking van Toyota's hoop dat deze aanpak de ontwikkeling van toekomstige voertuigen zal inspireren om de band tussen auto en bestuurder te versterken.
Technologie ontworpen voor veiligheid, gemoedsrust en een comfortabele mobiliteitservaring.
LQ beschikt niet alleen over een functie voor automatisch rijden die gelijkwaardig is aan SAE Niveau 4, maar ook over een systeem voor automatisch parkeren dat de toegankelijkheid en het gebruikscomfort verbetert. Het Augmented Reality Head-Up Display (AR-HUD) breidt het informatiegebied van het Head-Up Display uit voor de bestuurder, wat de veiligheid ten goede komt. Het geavanceerde stoelsysteem van LQ bestaat uit meerdere opblaasbare luchtblazen en een aircosysteem dat in de stoel is geïntegreerd. Deze twee voorzieningen helpen de bestuurder wakker of ontspannen te blijven, afhankelijk van de rijsituatie.
Intuïtieve communicatie.
LQ gebruikt de dak- en vloermatgebieden as intuïtief communicatieplatform om informatie tussen de auto en de passagiers te delen. De ingebouwde verlichting heeft verschillende kleuren om de zelfrijdende of manuele modi weer te geven en verlicht de beenruimte die overeenkomt met de passagier op wie Yui zich richt. Door middel van het Digital Micromirror Device (DMD) in de koplampen geeft LQ informatie over bijvoorbeeld de condities van het wegdek aan mensen in en buiten de auto. Het systeem kan een miljoen minuscule ingebouwde spiegeltjes activeren om complexe figuren op de weg te projecteren.
Design: van binnen naar buiten
De cabine van LQ is ontworpen met futuristische, vooruitstrevende vormen waarbij Yui in het midden van het instrumentenpaneel is geplaatst en lijnen vanuit het interieur van de auto naar buiten lopen. Het minimalistische interieur is vlot en strak en belangrijke componenten, zoals de ventilatieopeningen van de airco, zijn verborgen achter onzichtbare roosters. De 3D-geprinte middenconsole is versterkt door middel van topologie-optimalisatie, een ontwerptechnologie die optimale sterkte en ondersteuning biedt voor een geavanceerd interieur met minder voor de bestuurder zichtbare ondersteunende structuren. De portieren bevatten ramen die naadloos aansluiten op het interieur van de auto, wat tot een geïntegreerd, elegant aanzicht leidt.