MIRAI CONCEPT

Getoond conceptvoertuig.
De emissievrije brandstofcelauto van de volgende generatie.
Toyota Mirai van de eerste generatie, gelanceerd in 2014, toonde het wereldwijde potentieel aan van waterstof als drijvende kracht achter schone en duurzame mobiliteit. Hij verenigde een groot rijbereik, tanktijden vergelijkbaar met die van traditionele voertuigen en een op water na emissievrije werking. Mirai Concept is een Mirai-model van de tweede generatie dat zich in de laatste fase van zijn ontwikkeling bevindt. De volledig nieuw ontworpen Mirai betekent een belangrijke stap vooruit voor de elektrische voertuigen op basis van brandstofcellen (FCEV's) en illustreert het potentieel van een waterstofmaatschappij, met verbeterde rijprestaties en een elegant, sportief design dat meer ruimte en comfort biedt voor de passagiers.
Aandrijfsysteem
Voortstuwing
Actieradius
30% groter
Aantal zitplaatsen
5
Een stijlvol en modern voertuig dat een verbeterde rijervaring biedt.
Mirai Concept werd ontwikkeld om een wagen te maken waarmee klanten de hele tijd willen rijden, een wagen met een emotioneel en aantrekkelijk design, en met dynamische prestaties en responsieve eigenschappen die een glimlach op het gelaat van de bestuurder toveren. Mirai Concept heeft een dynamisch exterieurdesign met lage lijnen, elegante proporties, een gestroomlijnde, strakke carrosserie en grote 20\"-velgen die samen voor een krachtige en opvallende look zorgen. Hij zal gepresenteerd worden in een nieuw ontwikkelde koetswerkkleur (Force Blue Multiple Layers) die uit meerdere laklagen bestaat om een uitzonderlijke helderheid en kleurdiepte te bekomen. Het interieur omvat de bestuurder en vormt een eenvoudige, moderne ruimte die warmte en comfort uitstraalt.
Aanzienlijke verbeteringen in de rijprestaties.
Mirai Concept werd vanaf het begin ontwikkeld om Toyota's volledige gamma aandrijflijnen, waaronder brandstofcellen, te kunnen herbergen. Het nieuwste modulaire platform van Toyota geeft Mirai Concept een grotere koetswerkstijfheid die voordelig is voor de wendbaarheid en het reactievermogen, terwijl het lagere zwaartepunt bijdraagt tot een levendig, opwindend rijgedrag. Verbeteringen aan het brandstofcelsysteem vergroten niet alleen het rijbereik, maar zorgen ook voor een lineaire, soepele respons tijdens het optrekken en coherentie tussen de gaspedaalinput van de bestuurder en de acceleratie van de auto. De wagen stuurt licht en gemakkelijk op bochtige wegen, terwijl rijden op de autosnelweg bij alle snelheden voor een uitzonderlijk gevoel van vermogen zorgt.
De volgende fase van de FCEV-technologie.
Mirai van de volgende generatie pakt uit met een volledig nieuw ontworpen brandstofcelsysteem, opgebouwd rond een brandstofcelstack die beduidend betere prestaties levert. Zo werd het rijbereik met 30% vergroot ten opzichte van de huidige generatie, wat onder meer te danken is aan de verhoogde opslagcapaciteit voor waterstof.