PARALYMPISCHE TECHNOLOGIE VAN TOYOTA
Ingenieurs van Toyota en Andrea Eskau, winnares van meerdere gouden medailles op de Paralympische Spelen, hebben samengewerkt om de grenzen van het mogelijke te verleggen in de wielersport.
KENNISMAKING
Andrea Eskau
Andrea Eskau won vier gouden en een zilveren medaille als Paralympisch handbiker. Ze behaalde ook vier keer goud, vier keer zilver en twee keer brons op de Paralympische Winterspelen. Nu werkt ze samen met Toyota om haar voorsprong nog verder te vergroten.
Para Tech Power
Engineer Roger Kirschner was born with the left half of his body paralyzed. His parents were both professional race drivers, and he wanted to keep up with their fast-paced lifestyle. Andrea Eskau suffered spinal injuries after she had a bicycle accident. She didn’t want to slow down either, and instead decided to race at the Paralympic Games.

Even after winning four gold medals in the summer and another four golds in the winter at the Paralympic Games, her determination to go faster didn't stop. Roger and Andrea worked together with a team of Toyota engineers to continue improving her handbike. Today, her new handbike is 30 percent lighter and optimized for her to perform at her best.
I took a look at the existing handbike and sensed it right away. It needs a new concept… more stiffness, but less weight. It’s exciting that I am speaking to the racer and the race car in one person, because she’s the engine herself.
Roger Kirschner
Engineer
The curved, multicolored lines of a Toyota race car reflect track lights. A driver waits behind the wheel.

Mobiliteitstechnologie
Het ingenieursteam van Toyota paste de door TOYOTA GAZOO Racing gebruikte technologie toe om een handbike voor Andrea te maken die lichter en stijver is dan de modellen waarop ze in het verleden heeft gereden.


Mobiliteitsvisie
Toyota gelooft in gelijke toegang door middel van mobiliteit. Het verheffen van atleten als Andrea is maar één voorbeeld van de manier waarop Toyota valide en mindervalide mensen helpt om hun mogelijkheden volledig te benutten.

In dienst van atleten
Toyota en Andrea hebben de laatste zeven jaar samengewerkt aan verschillende projecten, waaronder haar aangepaste skislee. Wij zetten ons in om atleten de instrumenten te geven die ze nodig hebben om de kracht van beweging te voelen.


Olympische en Paralympische Spelen
Als wereldwijde officiële mobiliteitspartner van het Internationaal Olympisch Comité en het Internationaal Paralympisch Comité zet Toyota zich in voor benutting van het menselijk potentieel door de kracht van beweging. Daarnaast wil Toyota de toegankelijkheid, zichtbaarheid en technologie verbeteren om Olympische en Paralympische talenten te helpen hun doelen te bereiken. Door deze samenwerking probeert Toyota mensen overal ter wereld aan te moedigen om, ongeacht hun geslacht, leeftijd, nationaliteit of beperking, de eerste stap te zetten naar verwezenlijking van hun droom, want bij Toyota geloven we dat alles mogelijk is wanneer je vrij kunt bewegen.

Slicing through the wind, Paralympian Andrea Eskau cranks her custom handbike forward.

TOYOTA GAZOO Racing
Toyota’s deelname aan de autosport heeft een speciale bedoeling: we willen niet alleen onze auto’s verfijnen, maar ook de vaardigheden van de mensen die ze maken. Sinds de tijd van onze oprichter, Kiichiro Toyoda, is dit de productiefilosofie van Toyota. Door de extreme omstandigheden van de autosport wordt duidelijk wat de volledige mogelijkheden van een auto zijn. Mogelijkheden die we niet zien tijdens het dagelijks rijden. De autosport stelt ons in staat om een auto tot het uiterste op de proef te stellen en de grenzen te verleggen, zodat we nog betere auto's kunnen maken.