Sora - elektrische bus met brandstofcellen

Een schonere toekomst begint waar waterstof en zuurstof elkaar ontmoeten.
Wij drijven de toekomst aan met brandstofcelvoertuigen die traditionele bussen op fossiele brandstoffen vervangen. Sora (een letterwoord voor de watercyclus: sky, ocean, river, air) is al in het verkeer in Tokio, waar hij passagiers meeneemt naar een emissievrije, praktische en stijlvolle mobiliteitstoekomst.
AANDRIJVING
Toyota Fuel Cell System (TFCS)
VEILIGHEID
Collision Warning System
CAPACITEIT
79
Duurzaamheid
Praktisch en milieubewust.
De Sora bus, aangedreven door zuivere, hernieuwbare waterstof, belichaamt wat de toekomst zou kunnen brengen voor het vervoer. De bus is voortaan meer dan een middel om van punt A naar punt B te gaan. We maken hem ook socialer, duurzamer, meer geavanceerd en toegankelijker. Dat is de kern van ons op de mens gericht design. Dit voertuig is de toekomst van de mobiliteit, en het enige bijproduct is water.
Sora: Sky, Ocean, River, Air
Technologie
Slimmer bewegen.
De futuristische stijl en opvallende ledverlichting zijn er niet alleen voor de show. Sora bussen kunnen in 'slimme konvooien' met elkaar communiceren om energie te besparen en het pendelverkeer te stroomlijnen. In noodsituaties zijn ze inzetbaar als stroomaggregaten met een capaciteit van 235 kWh.* Binnenin schuiven de stoelen automatisch weg wanneer ze niet in gebruik zijn (primeur in Japan) om plaats te maken voor staande passagiers en kinderwagens.
* Het vermogen dat geleverd kan worden en de hoeveelheid vermogen kunnen verschillen naargelang de prestaties van de aandrijflijn, de resterende hoeveelheid waterstof en het stroomverbruik.