DIT IS

ANDREA
ESKAU

Andrea Eskau won vier gouden en een zilveren medaille als Paralympisch handbiker. Ze behaalde ook vier keer goud, vier keer zilver en twee keer brons op de Paralympische Winterspelen. Nu werkt ze samen met Toyota om haar voorsprong nog verder te vergroten.

Para® Tech Power Ingenieur Roger Kirschner werd geboren met een verlamming van de linkerhelft van zijn lichaam. Zijn ouders waren allebei professionele coureurs en hij wilde hun snelle levensstijl bijhouden. Andrea Eskau liep ruggengraatletsel op na een fietsongeval. Ook zij wilde het niet kalmer aan gaan doen. In plaats daarvan besloot ze om deel te nemen aan de Paralympische Spelen. Zelfs nadat ze vier gouden medailles op de Paralympische Zomerspelen en nog eens vier gouden medailles op de Paralympische Winterspelen had gewonnen, bleef ze vastberaden om snellere tijden neer te zetten. Roger en Andrea werkten samen met een team van Toyota-ingenieurs om haar handbike verder te verbeteren. Haar nieuwe handbike is nu 30 procent lichter en optimaal afgesteld om haar zo goed mogelijk te laten presteren. “Toen ik haar bestaande handbike bekeek, had ik het meteen door. Er is een nieuw concept nodig: meer stijfheid, maar minder gewicht. Het is boeiend om met de coureur en de racewagen in één persoon te praten, want zij vormt in feite de motor." ROGER KIRSCHNER ingenieur

WANNEER JE VRIJ KUNT BEWEGEN, IS ALLES MOGELIJK

In dienst van atleten.

Toyota en Andrea hebben de laatste zeven jaar samengewerkt aan verschillende projecten, waaronder haar aangepaste skislee. Wij zetten ons in om atleten de instrumenten te geven die ze nodig hebben om de kracht van beweging te voelen.

Andrea Eskau's custom racing bike viewed from the side, the low profile and muscular curves of the frame give a feeling of velocity.

Olympische en Paralympische Spelen.

Als wereldwijde officiële mobiliteitspartner van het Internationaal Olympisch Comité en het Internationaal Paralympisch Comité zet Toyota zich in voor benutting van het menselijk potentieel door de kracht van beweging. Daarnaast wil Toyota de toegankelijkheid, zichtbaarheid en technologie verbeteren om Olympische en Paralympische talenten te helpen hun doelen te bereiken. Door deze samenwerking probeert Toyota mensen overal ter wereld aan te moedigen om, ongeacht hun geslacht, leeftijd, nationaliteit of beperking, de eerste stap te zetten naar verwezenlijking van hun droom, want bij Toyota geloven we dat alles mogelijk is wanneer je vrij kunt bewegen.

Toyota GAZOO racing.

Toyota’s deelname aan de autosport heeft een speciale bedoeling: we willen niet alleen onze auto’s verfijnen, maar ook de vaardigheden van de mensen die ze maken. Sinds de tijd van onze oprichter, Kiichiro Toyoda, is dit de productiefilosofie van Toyota. Door de extreme omstandigheden van de autosport wordt duidelijk wat de volledige mogelijkheden van een auto zijn. Mogelijkheden die we niet zien tijdens het dagelijks rijden. De autosport stelt ons in staat om een auto tot het uiterste op de proef te stellen en de grenzen te verleggen, zodat we nog betere auto's kunnen maken.