TOYOTA WHEEL PARK
Met de onthulling van ’s werelds eerste skatebaan voor rolstoelatleten benadrukt Toyota zijn inzet om steeds betere mobiliteit te leveren voor iedereen.
KENNISMAKING
Lily Rice
Lily Rice is de eerste vrouw in Groot-Brittannië die een achterwaartse salto in een rolstoel maakte. En dat deed ze toen ze 13 was. Zij weet dat alles mogelijk is wanneer we vrij kunnen bewegen en haar succes is een inspiratiebron voor andere meisjes om te gaan WCMX’en. Lily wil dat haar sport ooit wordt erkend op de Paralympische Spelen, waaraan ze hoopt mee te doen.
Het Toyota Wheel Park
De volgende atleet waagt zich op de helling en het diepe geroffel van haar wielen weerklinkt via de houten constructie. Aan het geluid herkennen de toeschouwers dat er nog iemand op de skatebaan is. Maar ze gebruikt geen fiets, skateboard of skeelers. Ze zit in een rolstoel en suist omlaag over een hybride skatebaan die volledig toegankelijk is.

En ze is niet de enige die glimlacht. Het is voor iedereen belangrijk dat WCMX uitgroeit tot een sport: we zien zelfs valide atleten die om de beurt in de beschikbare rolstoelen rijden. Het stigma van een lichamelijke beperking is blijkbaar minder groot dan het verlangen om te bewegen.
Dit is een primeur voor Toyota en symbolisch voor Toyota’s visie om steeds betere mobiliteit te leveren voor iedereen. Toyota heeft als visie om geïntegreerde mobiliteitsoplossingen te bieden voor iedereen, inclusief mensen met een lichamelijke beperking, en de samenleving op die manier steeds inclusiever te maken.
Mauro Caruccio
CEO van Toyota Motor Italia
/

Inclusieve hybride skatebaan
Deze baan, die gericht is op de vrijheid en het plezier van rolstoelmobiliteit, is aangelegd voor sporten als BMX, skateboarden en WCMX, een van de jongste actiesporten ter wereld.


Bouwen aan een betere samenleving
Toyota zet zich in voor de vrijheid om te bewegen, zowel op landelijk niveau, in de stad als op de skatebaan, want wanneer we vrij kunnen bewegen, is alles mogelijk.

Mobiliteit voor iedereen
De skatebaan biedt meer mensen de mogelijkheid om te bewegen op manieren die vaak alleen beschikbaar zijn voor valide personen. Met zijn visie op basis van gelijke toegang hoopt Toyota iedereen mobiliteit te bieden, vreugde te bezorgen en enthousiast te maken.


Start Your Impossible
Rolstoelgebruiker Lily Rice uit Groot-Brittannië wil van WCMX een officiële Paralympische sport maken en Toyota ondersteunt haar met middelen en publiciteit om die droom te verwezenlijken.

/