Het eerste waterstofstation

Opening in Zaventem

Ter gelegenheid van de introductie van de Mirai opent Toyota het eerste waterstofstation in België.

/
Een Belgische openbare première


Op 22 april 2016, niet toevallig de internationale ‘Dag van de Aarde’, hebben Annemie Turtelboom, minister voor Begroting, Financiën en Energie van het Vlaamse Gewest, en twee vertegenwoordigers van de Europese Commissie – Magda Kopczynska  voor het Directoraat-Generaal Transport en Robert Schröder voor het Directoraat-Generaal Onderzoek en Innovatie – het eerste openbare waterstofstation in België plechtig ingehuldigd. Dit station, dat Air Liquide heeft ontworpen, geïnstalleerd en nu uitbaat, op de terreinen van Toyota Europe, is een belangrijke stap voor waterstof als schone energiebron in België.

In dit waterstofstation kunnen tussen 30 en 40 tankbeurten per dag worden uitgevoerd in minder dan 5 minuten (voor auto’s), goed voor een autonomie die vergelijkbaar is met de autonomie van klassiek aangedreven wagens (benzine of diesel).

De opening van dit waterstofstation betekent ook de start van de verkoop van de Mirai, Toyota’s eerste brandstofcelwagen, in België. België is het vierde land in Europa waar de Toyota Mirai verkocht wordt. Toyota is er zeker van dat waterstof één van de meest veelbelovende technologieën is voor een schone toekomst. De Mirai werd onlangs verkozen tot ‘World Green Car of the Year’ door een 73-koppige internationale jury van experts.

/
Een veelbelovende brandstof


Het project kon tot stand komen dankzij een uitstekende samenwerking tussen alle partners, zowel publieke als private. Het bewijst de synergie die een geëngageerde strategische demarche kan opleveren om een markt van alternatieve brandstoffen te ontwikkelen en om de erbij horende infrastructuren uit te bouwen.

Waterstof is een milieuvriendelijke energievector die op verschillende manieren kan worden geproduceerd, onder meer met zonne- en windenergie, maar ook met biobrandstoffen en aardgas. Toyota investeert dan ook zwaar in brandstofcelvoertuigen op waterstof.

Meer over Toyota

Voordelen van het rijden in een hybride Voordelen van het rijden in een hybride Onze zeven hybride modellen kunnen op allerlei manieren een verschil maken in uw leven,. Voordelen van het rijden in een hybride Voordelen van het rijden in een hybride Onze zeven hybride modellen kunnen op allerlei manieren een verschil maken in uw leven,. We choose hybrid We choose hybrid Wereldwijd is er een groeiende beweging van gelijkgestemden. Ze zijn met meer dan 10 miljoen en zeggen eensgezind: wij kiezen voor hybride. Toyota BusinessPlus Toyota BusinessPlus Met BusinessPlus kiest u een partner voor uw wagenpark die nooit opgeeft, die blijft uitdagen en die altijd bezig is met verbetering.