MIJN TOYOTA & IK

Meer dan 20 Toyota’s in de familie!

Daniel Debacker (69) en zijn echtgenote Béatrice bestelden hun eerste Toyota in 1972 en zijn dit jaar aan hun 17e exemplaar toe! Ze reden in modellen in alle kleuren en maten en hadden nooit een probleem. Betrouwbaarheid is voor hen de belangrijkste kwaliteit van het merk. Ook hun kinderen en schoonkinderen bekeerden zich tot het merk.

Tegenwoordig rijdt Daniel in een Toyota Avensis. Als we het over zijn volgende Toyota hebben, verschijnt er een glimlach op zijn gezicht: “Het wordt de laatste generatie van Toyota Camry, die naar Europa terugkeert. Op 20 juli komt hij eraan”, glundert hij. Het wordt zijn eerste hybridemodel. En zijn 12e Toyota! Door de jaren heen kochten Daniel en Béatrice samen 17 Toyota’s, modellen in alle kleuren en maten, benzine en diesel. Maar wat bezielde Daniel om steeds naar Toyota terug te keren?

Het begon met een Corolla 
“De eerste auto die ik kocht, was een Toyota Corolla. Dat was in februari 1972. Mijn keuze werd in grote mate bepaald door de interessante prijs van de auto. Ik heb er vier jaar mee gereden en er ruim honderdduizend kilometer mee afgelegd. En dat alles zonder het minste probleem! Ik was verkocht en besloot om opnieuw een Toyota aan te schaffen.” Zo is het begonnen. Bijna 50 jaar later blijft het koppel trouw aan het Japanse merk ...


IJzersterke betrouwbaarheid
Na de eerste Toyota volgden nog andere Toyota Corolla’s, maar ook een Toyota Carina, Toyota Camry en alle modellen van de Toyota Avensis. Uitsluitend berlines, geen break of 4x4. Daniel koesterde elk van zijn Toyota’s. Hij kan moeilijk zeggen welke de beste was. Ieder model beantwoordde aan de behoeften van het moment en het verloop van zijn professionele en familiale leven. Geen enkel model bezorgde hem een probleem. Daarom is betrouwbaarheid voor Daniel de belangrijkste kwaliteit van het merk.

Auto’s als gebruiksvoorwerp
Daniel heeft geen enkele Toyota bewaard. De ene auto volgde op de andere en Daniël koos telkens voor het laatste nieuwe model. “Ik was verantwoordelijk voor grote werven en heb in mijn carrière ettelijke kilometers afgelegd. Ik reed ruim 50.000 kilometer per jaar en veranderde om de drie jaar van auto. Daarom heb ik ook zoveel auto’s gehad”, voegt hij nog toe. Ook bleef hij trouw aan zijn dealers, in Brussel en in Braine-le-Château waar hij nu woont.


Het blijft in de familie
In totaal heeft Daniel 11 Toyota’s gehad, de nieuwe Toyota Camry niet meegerekend. Béatrice had er vijf: drie tweedehandsmodellen en twee nieuwe. Je kan dus wel zeggen dat het merk stevig ingeworteld zit bij het koppel ... En het blijft in de familie.

“We hebben twee dochters. Zodra ze een eerste job hadden, hebben ze van ons een auto cadeau gekregen. Een Toyota, natuurlijk. Ze hebben nooit problemen gehad en konden het model wel appreciëren. Ook zij zijn trouw gebleven aan het merk. Vandaag rijdt mijn ene dochter met een Toyota Verso en haar echtgenoot met een Toyota C-HR. Mijn andere dochter en haar wederhelft rijden met een splinternieuwe Toyota RAV4.”

Toyota favoriet!
Toyota ligt Daniel na aan het hart. Toch dacht hij op een dag naar een ander merk over te stappen: “Ik was verleid door een Duits premiummerk. Maar toen ik het prijsverschil en de lijst met opties zag, ben ik snel naar Toyota teruggekeerd.”

Vandaag is Daniel al 10 jaar met pensioen. Maar daarom rijdt hij niet minder met de auto. Hij legt nog steeds zo’n 20.000 km per jaar af. Hij kijkt met spanning uit naar zijn nieuwe Toyota Camry. “Het is een uiterst comfortabele auto”, zegt de liefhebber van het merk terwijl hij vol ongeduld op de zomer wacht.


Toyota dhr. Debacker

Toyota dhr. Debacker

Ontdek hier het volledige aanbod van Toyota

Meer over Toyota

Geboren uit de WRC | De nieuwe Toyota GR Yaris Geboren uit de WRC | De nieuwe Toyota GR Yaris Maak kennis met de nieuwe Toyota GR Yaris. Deze auto is ontwikkeld met de kennis van het World Rally Team van TOYOTA GAZOO Racing en heeft een nieuwe GR-vierwielaandrijving.  Toyota Yaris : Auto van het Jaar 2021 Toyota Yaris : Auto van het Jaar 2021 De gloednieuwe Toyota Yaris is uitgeroepen tot Europese Auto van het Jaar 2021! Zij vertrouwen op de wereldleider in Hybride. Zij vertrouwen op de wereldleider in Hybride. 92% van de bestuurders van een Toyota Hybride zou opnieuw dezelfde keuze maken! Ontdek waarom. Toyota presenteert: Driven Toyota presenteert: Driven Gedreven is een reeks verhalen over mensen en wat hen drijft in hun persoonlijke leven. Een drang om te winnen. Een drang naar perfectie. Een drang naar avontuur.