Eco-driving

Een schonere en veiligere manier van rijden

We kunnen allemaal bijdragen om de uitstoot te verminderen en brandstof te besparen door onze rijstijl aan te passen. We hebben veel tips en adviezen voor u, of u nu een hybride of een conventioneel aangedreven auto rijdt.

Maak een verschil met uw manier van rijden

Het bouwen van steeds betere auto’s is niet de enige manier om het milieu te beschermen en natuurlijke hulpbronnen te ontzien. U kunt een bijdrage leveren door op een zodanige manier te rijden dat uw auto minder brandstof verbruikt en minder uitstoot genereert. We noemen dat Eco-driving. Het is eenvoudig om te doen en zorgt voor een vlotte, comfortabele rijervaring, die u bovendien vaak tijd bespaart. Eco-driving is milieuvriendelijker, maakt het verkeer voor iedereen veiliger en kan bovendien uw brandstof- en onderhoudskosten verlagen.

Veel moderne auto’s, waaronder hybrides, maken het de bestuurder gemakkelijker, bijvoorbeeld door automatisch de motor uit te schakelen wanneer u stil komt te staan. Hybrides winnen ook telkens energie terug wanneer u remt of vertraagt, waardoor de batterij wordt opgeladen. In een niet-hybride kunt u zo efficiënt mogelijk rijden door op het juiste moment te schakelen volgens de indicator op het dashboard. En u bereikt natuurlijk ook de beste resultaten door uw voertuig goed te laten onderhouden bij een van onze zeer vakkundige dealers.

Heel veel voordelen
/
/
/
/
8 Eco-driving tips voor iedereen
/
Vervoer geen onnodige lasten en gebruik alleen een dakkoffer wanneer dat nodig is. Een bagagerek op het dak kan de luchtweerstand en het brandstofverbruik met 5% tot 40% verhogen.
/
Een navigatiesysteem kan u helpen om onnodig omrijden en ander mogelijk oponthoud in de stad te voorkomen. Omdat een koude motor veel brandstof verbruikt, kunt u een alternatief vervoermiddel overwegen voor korte ritten.
/
Vergeet niet om regelmatig uw bandenspanning te controleren. Door eenmaal per maand uw bandenspanning te controleren en aan te passen, bespaart u tot 3% aan brandstof en verlengt u de levensduur van uw banden.
/
Door in een hogere versnelling te rijden, verlaagt u het toerental van de motor en dus het brandstofverbruik. Als uw auto over een schakelindicator beschikt, moet u de aanwijzingen volgen om door en terug te schakelen.
/
Alle elektrische accessoires (bv. achterruitverwarming, mistlampen) verbruiken energie. Als u bijvoorbeeld onnodig de airconditioning aanzet, gebruikt u tot 25% meer brandstof.
/
Vooruitkijken en -denken voorkomt dat u onnodig moet remmen. Door op het verkeer te anticiperen en met de stroom mee te gaan, verbruikt u minder brandstof.
/
Als u de raampjes van uw auto dicht laat en de interieurventilatie inschakelt, verbruikt uw auto tot 5% minder brandstof.
/
Zet de motor uit als u meer dan een minuut stilstaat. U verspilt brandstof door de motor te laten draaien wanneer de auto stilstaat.
8 Eco-driving tips voor iedereen
/
Leer hoe de informatieweergave van het hybride systeem in uw auto werkt, zodat u in één oogopslag ziet hoeveel energie u tijdens het rijden verbruikt.
/
Houd het gaspedaal constant ingedrukt en gebruik het op een soepele, rustige manier. Zo kunt u de auto langer in de elektrische stand laten rijden.
/
Schakel over naar de ECO-stand: die laat het gaspedaal minder direct reageren, zelfs wanneer u er hard op trapt, en de airconditioning op minder vermogen draaien.
/
Door vroeg en zachtjes te remmen, kan de auto meer energie terugwinnen via het regeneratieve remsysteem. Extra stroom in de batterij betekent dat de auto langer elektrisch kan rijden.
/
Houd de wijzers en meters op het dashboard goed in de gaten, zodat u weet wat de status van het hybride systeem is, en zorg dat de batterijspanning op een bruikbaar hoog niveau blijft.
/
Zet de transmissiehendel niet in de N-stand (vrij) wanneer u tot stilstand komt. Als u dat doet, wekt de auto namelijk geen elektriciteit op en verliest de batterij energie.
/
Het aanhouden van een vaste snelheid op vrije wegen is een uitstekende manier om brandstof te besparen. Anticipeer op het verkeer voor u en kies voor de milieuvriendelijke route als u een navigatiesysteem gebruikt.
/
Rijd in de elektrische stand wanneer dat maar mogelijk is. Door volledig elektrisch te rijden, verbruikt u geen brandstof en hebt u geen emissies via de uitlaat.

Meer over Toyota

 Toyota Yaris : Auto van het Jaar 2021 Toyota Yaris : Auto van het Jaar 2021 De gloednieuwe Toyota Yaris is uitgeroepen tot Europese Auto van het Jaar 2021! Zij vertrouwen op de wereldleider in Hybride. Zij vertrouwen op de wereldleider in Hybride. 92% van de bestuurders van een Toyota Hybride zou opnieuw dezelfde keuze maken! Ontdek waarom. Toyota presenteert: Driven Toyota presenteert: Driven Gedreven is een reeks verhalen over mensen en wat hen drijft in hun persoonlijke leven. Een drang om te winnen. Een drang naar perfectie. Een drang naar avontuur. Toyota BusinessPlus Toyota BusinessPlus Met BusinessPlus kiest u een partner voor uw wagenpark die nooit opgeeft, die blijft uitdagen en die altijd bezig is met verbetering.