Bij Toyota zoeken we voortdurend manieren om onze impact op het milieu te beperken. In deze rubriek ‘Een Betere Wereld’ leest u wat we deden, doen en van plan zijn om ervoor te zorgen dat we een evenwicht vinden tussen mensen, producten en de planeet.

Vier maal R voor een betere wereld

Sinds jaar en dag hechten wij veel belang aan het ontwikkelen van productiemethodes en voertuigen met minder impact op het milieu. Onze alomvattende aanpak is gebaseerd op wat wij doorgaans de vier R’en noemen: Reduceren, Recirculeren, Recycleren en Recupereren. Vier eenvoudige woorden bepalen mee onze voortdurende vooruitgang in hoe we auto’s ontwerpen en bouwen, hoe onze auto’s presteren wanneer onze klanten ermee rijden en hoe ze veilig en verantwoord kunnen worden afgedankt aan het einde van hun nuttige levensduur.

Onze aandacht voor de vier R’en helpt ons om het gebruik van waardevolle natuurlijke hulpbronnen en onze CO2-uitstoot terug te dringen. Ze stimuleert ons ook om na te denken over hoe we in de toekomst auto’s kunnen bouwen die nog schoner en efficiënter zijn door gebruik te maken van innovatieve materialen en alternatieve krachtbronnen. Langs deze weg zullen we ons doel bereiken: de ultieme eco-auto, die doorheen elke fase van zijn levenscyclus geen enkele invloed heeft op het milieu.

/
Reduceer

Reduceren is een kwestie van minder gebruiken en minder impact hebben op het milieu. Dat geldt voor alles wat we doen, van auto’s ontwerpen die het milieu minder belasten tot productieprocessen ontwikkelen die minder grondstoffen gebruiken en minder vervuilen.

Recupereer

Wat we niet kunnen reduceren, proberen we herbruikbaar te maken. Tijdens de levensduur van een auto kunnen heel wat onderdelen worden hersteld en hergebruikt. Hetzelfde geldt wanneer een voertuig wordt klaargemaakt voor verschroting. Op dat ogenblik kunnen er wellicht nog veel onderdelen worden uitgehaald voor herstelling en hergebruik. In onze fabrieken zorgen wij ervoor dat we hulpbronnen als water en restmaterialen van onze productieprocessen hergebruiken in plaats van weg te gooien.

Recycleer

Als we iets kunnen recycleren, hoeven we minder nieuwe hulpbronnen of grondstoffen te gebruiken om nieuwe producten te maken. We gebruiken deels gerecycleerde materialen om nieuwe auto’s te maken en zoeken naar manieren om onderdelen uit onze voertuigen, zoals uit onze hybride aandrijflijnen, te recycleren. Recycleerbaarheid is in al onze auto’s ingebouwd.

Repareer

Om afval tot het strikte minimum te beperken, proberen we in onze productie maximaal te recupereren. We werken ook samen met gespecialiseerde partners om voor onze voertuigen de best mogelijke afdankingsprocessen te ontwikkelen. Zelfs het kleinste restafval kan worden gerecupereerd en gebruikt, bijvoorbeeld als alternatieve brandstof voor de industrie.

Meer over

Geboren uit de WRC | De nieuwe Toyota GR Yaris Geboren uit de WRC | De nieuwe Toyota GR Yaris Maak kennis met de nieuwe Toyota GR Yaris. Deze auto is ontwikkeld met de kennis van het World Rally Team van TOYOTA GAZOO Racing en heeft een nieuwe GR-vierwielaandrijving.  Toyota Yaris : Auto van het Jaar 2021 Toyota Yaris : Auto van het Jaar 2021 De gloednieuwe Toyota Yaris is uitgeroepen tot Europese Auto van het Jaar 2021! Zij vertrouwen op de wereldleider in Hybride. Zij vertrouwen op de wereldleider in Hybride. 92% van de bestuurders van een Toyota Hybride zou opnieuw dezelfde keuze maken! Ontdek waarom. Toyota presenteert: Driven Toyota presenteert: Driven Gedreven is een reeks verhalen over mensen en wat hen drijft in hun persoonlijke leven. Een drang om te winnen. Een drang naar perfectie. Een drang naar avontuur.