Repareren

Het potentieel van de verschroting maximaal benutten

Energie uit afval kan een belangrijke rol spelen in de energiemix die we nodig hebben voor onze moderne economieën. Bij Toyota beschouwen we ze echter als de allerlaatste optie. Wij willen ervoor zorgen dat zowel uit onze activiteiten als onze producten ieder restje materiaal wordt gerecupereerd voor deze optie wordt overwogen.

Het belang van de afvalhiërarchie

De afvalhiërarchie is een goed systeem om inzicht te verwerven in de relatieve waarde van de verschillende manieren waarop wij onze werking milieuvriendelijk willen maken. Daarbij staat voorkomen – het gebruik van energie en natuurlijke hulpbronnen vermijden – bovenaan, gevolgd door reduceren, recirculeren, recycleren en recupereren als energie tot, helemaal onderaan, storten.

Als wij degelijk werk hebben geleverd bij het reduceren, recirculeren en recycleren van grondstoffen en hulpbronnen, moeten we normaal gezien slechts een beperkte restfractie recupereren als energie of storten.

“Hoe kun je verwachten iets te bereiken zonder de mouwen op te stropen?”

Kiichiro Toyoda, stichter Toyota Motor Corporation

Energie recupereren uit de restfractie van een gerecycleerde auto is de laatste optie voor ze tot afval wordt verklaard.

Recuperatie van energie uit de verschroting van autowrakken

Nadat auto’s zijn ontdaan van alle vervuilende materialen en de onderdelen die kunnen worden hergebruikt of gerecycleerd zijn verwijderd, worden ze geplet en verschroot. Metalen en plastics worden uit het verschrote materiaal verwijderd waarna zogeheten ASR – Automotive Shredder Residue (restschroot) overblijft.

Hoewel dit bestaat uit stukjes glas, rubber, plastic en aarde, kan het nog benut worden. Met behulp van innovatieve vervolgbehandelingen kunnen we zelfs minuscule stukjes materiaal recupereren. Pas na die grondige sortering wordt het resterende materiaal dat niet kan worden gered, bestemd voor recuperatie als energie of, in laatste instantie, verbranding.

/
ASR – Automotive Shredder Residue, wat overblijft na verschroting en vervolgbehandeling.
Recuperatie in onze productie

Onze productieprocessen creëren uiteraard overtollig materiaal en afval, dus is het belangrijk dat we die zo beperkt mogelijk houden en maximaal recupereren voor recyclage of hergebruik.

Wanneer we onderdelen of auto’s maken, is er vaak restmateriaal of afval over, van metaal over plastic tot lak en water. We moeten erover waken zoveel mogelijk te recupereren, zodat we het kunnen hergebruiken, recycleren of verantwoord storten, zonder het milieu te schaden.

We doen in elke stap van ons productieproces al het mogelijke om afval tegen te gaan en materiaal te hergebruiken en te recycleren waar mogelijk. We zorgen ervoor dat afval of restmateriaal uiteindelijk als laatste optie wordt gebruikt voor energierecuperatie.

Meer over

Ontdek het Toyota-stadsautomodellen Ontdek het Toyota-stadsautomodellen De compacte en wendbare Toyota AYGO en Toyota Yaris zijn ideaal om de stad te verkennen: dankzij hun bescheiden formaat kunt u overal komen en glijdt de stress van het stadsverkeer van u af. GR Yaris | Specificaties GR Yaris | Specificaties Wat maakt GR Yaris uniek? Ontdek de specificaties en versies voor de nieuwe GR Yaris. GT Four | Het verhaal van VIER GT Four | Het verhaal van VIER GT-FOUR. Een naam die synoniem staat voor real-world performance en een icoon van de rallysport in de jaren tachtig en negentig. Dit keer als GR-FOUR, een state-of-the-art 4WD systeem in de nieuwe GR Yaris. Nieuw GR Yaris Nieuw GR Yaris Maak kennis met de nieuwe Toyota GR Yaris. Deze auto is ontwikkeld met de kennis van het World Rally Team van TOYOTA GAZOO Racing en heeft een nieuwe GR-vierwielaandrijving.