Toyota GR-reeks

Pure sportwagens met autosportgenen

Voor mensen die echt graag autorijden

Toyota drijft zijn sportwagens en autocoureurs al meer dan 60 jaar tot het uiterste om steeds betere straatauto’s te bouwen. De GR-serie belichaamt deze filosofie. Pure sportwagens met kennis en technologie die tijdens wedstrijden is ontwikkeld om automobilisten tijdens elke rit een adrenalinekick en ultiem plezier te bezorgen.

Een echte verbinding tussen circuit en openbare weg

De Toyota GR-serie is een reeks pure sportwagens waarin kennis en technologie van TOYOTA GAZOO Racing zijn verwerkt. Beleef plezier tijdens elke rit.

Puur sportwagengevoel

Onze GR-modellen, van de GR Yaris tot de GR 86, zijn pure, rasechte sportwagens die gemaakt zijn voor een opwindend gevoel van ‘waku-doki’. Deze adrenalinekick vervult je van het moment dat je instapt tot het moment dat je je volledig één voelt met de auto. Nauwkeurig. Evenwichtig. Een plezier om in te rijden. Dit zijn geen auto’s om van A naar B te gaan. Ze zijn een natuurlijk verlengstuk van jezelf en geven je het gevoel dat je leeft. Auto’s waar je gewoon in wilt blijven rijden.

Ontdek de GR-reeks

De GR-serie is ontwikkeld met de kennis en kunde die tijdens autosportactiviteiten zijn opgedaan.

GR 86

De GR 86 is gebouwd met maar één doel: puur rijplezier. De GR 86, die voortkomt uit Toyota’s jarenlange ervaring met achterwielaangedreven sportwagens met voorin geplaatste motor, combineert aerodynamica uit de autosportwereld, een perfecte gewichtsverdeling en een aantal gewichtsbesparende maatregelen om elke bocht met een grote glimlach te nemen.

Ontdek de GR 86

GR Yaris

De GR Yaris is geen gewone hot hatch. Hij is samen met de experts van het World Rally Team van TOYOTA GAZOO Racing ontwikkeld en brengt geavanceerde technologie en knowhow uit de autosportwereld binnen ieders bereik. De geavanceerde GR-FOUR-vierwielaandrijving maakt van de GR Yaris een krachtige, wendbare en betrouwbare auto, die voor eindeloos rijplezier zorgt.

Ontdek de GR Yaris

GR Supra

De Toyota GR Supra, het eerste wereldwijde GR-model, is de ultieme vorm van rijplezier. Deze eersteklas sportwagen, die leverbaar is met een twee- of drieliterturbomotor in een aantal limited editions, belooft een opwindende mix van vermogen en precisie voor een weergaloos gevoel.

Ontdek de GR Supra

Ontdek TOYOTA GAZOO Racing

TOYOTA GAZOO Racing belichaamt het streven van Toyota om steeds betere auto’s te maken door alle grenzen te verleggen. We houden nooit op met innoveren om nieuwe technologieën en oplossingen te ontwikkelen onder de extreme omstandigheden van de autosport.

Wij laten onze auto’s racen om onszelf te dwingen van de moeilijkste uitdagingen te leren.

Deelnemen aan alle mogelijke wedstrijden, hoe groot de uitdaging ook is, inspireert ons om steeds betere auto’s te bouwen. Wij ontwikkelen het toekomstige DNA van Toyota.

Wij blijven strijden om de vrijheid, het avontuur en het plezier van autorijden voor iedereen bereikbaar te maken.

Kom meer te weten over TOYOTA GAZOO Racing

/
Toyota GR Sport-reeks

De GR SPORT-modellen, waarvoor TOYOTA GAZOO Racing de inspiratiebron vormde, geven stijlvolle dynamiek aan het dagelijks leven. Elk model is zorgvuldig ontworpen om eigenzinnigheid uit te stralen door de combinatie van een uniek, gespierd exterieur met een sportief interieur en hoogwaardige voorzieningen.

Ontdek meer