1. Owners
  2. Tot 10 jaar garantie

Tot 10 jaar garantie

Tot 10 jaar garantie bij Toyota

Als er iets is waar u op kunt vertrouwen, dan is het wel uw Toyota. Hij voert u overal naartoe, door weer en wind, jaar in jaar uit. Dat geeft een goed gevoel. Een gevoel van vertrouwen. En dat vertrouwen willen wij nog verder versterken.

Daarom schenken wij nu als enige constructeur in België tot 10 jaar garantie op elke Toyota!

Maak een afspraak

Addertjes onder het gras? Daar doen wij niet aan mee

We leggen u de Toyota Relax garantie uit opdat u nooit voor verrassingen komt te staan. Eens de wettelijke fabrieksgarantie is verlopen,  zal er een verlengde garantie, met name de “Toyota Relax-garantie”1, worden verleend gedurende 1 jaar2 als u uw wagen laat onderhouden bij een Toyota-dealer. Laat u uw wagen daarna binnen het jaarweer onderhouden, dan komt daar weer een jaar garantie bij, en dat tot uw wagen maximaal 10 jaar oud is of 200.000 kilometers heeft gereden (afhankelijk van welk van de twee eerst bereikt wordt)! 
Ontdek de algemene voorwaarden

Toyota garantie bij elk onderhoud

Al wat u hiervoor hoeft te doen, is uw Toyota jaarlijks tijdig laten onderhouden bij uw Toyota-dealer. Telkens u langskomt voor een onderhoud conform de onderhoudsintervallen, wordt uw voertuig automatisch gedekt door de Toyota Relax garantie gedurende een jaar2, en dat jaar na jaar, tot uw wagen 10 jaar oud is of 200.000 kilometer op de teller heeft staan (afhankelijk van welk van de twee eerst bereikt wordt). Alweer een goede reden om uw Toyota goed te verzorgen!
Maak een afspraak

Fabrieksgarantie

Onze garantie is onze manier om de kwaliteit van onze producten extra in de verf te zetten. De garantie dekt elk defect dat kan worden toegeschreven aan een productie- of montagefout bij normaal gebruik gedurende een periode van 3 jaar of 100.000 kilometers3, afhankelijk van welke limiet eerst wordt bereikt. 

Details van de fabrieksgarantie (Opens in new window)

Meer weten? Kom langs bij uw Toyota-dealer

Algemene voorwaarden

Bij Toyota zijn we trots op de kwaliteit en betrouwbaarheid van onze voertuigen. Met Toyota Relax rijd je met gemoedsrust. Elk moment telt. Lees dit document aandachtig door en bewaar het voor toekomstige referentie.
Lees de algemene voorwaarden

FAQS

Toyota Relax is een exclusieve garantie tot 10 jaar, aangeboden door Toyota Belgium. Telkens wanneer je jouw wagen laat onderhouden bij je officiële Toyota-verdeler, ontvang je een extra jaar2 garantie, en dat tot je Toyota 10 jaar oud is of 185.000 kilometer op de teller heeft staan!

De Toyota Relax-garantie wordt geactiveerd telkens je jouw Toyota laat onderhouden bij je officiële Toyota-hersteller in België of Groothertogdom Luxemburg. Daarnaast zal je Toyota-hersteller je na het onderhoud een Toyota Relax-certificaat verstrekken met de dekkingsperiode en het maximale toegestane kilometrage.

Indien je Toyota op de dag van het onderhoud gedekt is door een bestaande waarborg (fabrieksgarantie, 3+2 Extracare-garantie, Toyota Approved used-garantie of Toyota Relax-garantie), dan wordt je Toyota op dezelfde dag gedekt door Toyota Relax wanneer u het onderhoud uitvoert bij het officiële Toyota-netwerk, en tot de volgende vervaldatum (leeftijd of kilometerstand) die vermeld staat op het Toyota Relax-certificaat dat u die dag wordt verstrekt. Indien je Toyota op de dag van het onderhoud niet gedekt is door een waarborg, wordt het voertuig daadwerkelijk gedekt door de Toyota Relax-garantie 1 maand en 1 dag na de datum van het uitgevoerde onderhoud. Als je het onderhoudsprogramma dus volgt, ben je zeker gedekt te zijn gedurende 10 jaar.

 

De Toyota Relax-garantie is helemaal gratis.

Ja. Als je Toyota jonger is dan 10 jaar en minder dan 185.000 kilometer op de teller heeft staan, dan zal hij gedekt worden door de Toyota Relax-garantie als je het onderhoud laat uitvoeren bij je officiële Toyota-hersteller. We wijzen er evenwel op dat als de wagen niet gedekt is door een garantie op de dag van het onderhoud (fabrieksgarantie, 3+2 Extracare-garantie, Toyota Approved used-garantie of Toyota Relax-garantie), de Toyota Relax-garantie geactiveerd wordt 1 maand en 1 dag na de datum van het uitgevoerde onderhoud.

Ja. De voorgaande onderhoudsbeurten hoeven niet uitgevoerd te zijn in het officiële Toyota-net. Als je wagen jonger is dan 10 jaar en minder dan 185.000 kilometer op de teller heeft staan, kan de Toyota Relax-garantie altijd geactiveerd worden. Het volstaat om je onderhoud te laten uitvoeren in het officiële Toyota-net. We wijzen er evenwel op dat als de wagen niet gedekt is door een garantie op de dag van het onderhoud (fabrieksgarantie, 3+2 Extracare-garantie, Toyota Approved used-garantie of Toyota Relax-garantie), de Toyota Relax-garantie geactiveerd wordt 1 maand en 1 dag na de datum van het uitgevoerde onderhoud.

Neen. De Toyota Relax-garantie wordt geactiveerd gedurende een periode van telkens een jaar, en is elk jaar vernieuwbaar totdat je wagen 10 jaar oud is of 185.000 kilometer op de teller heeft staan. Door het onderhoudsprogramma te volgen dat in je onderhoudsboekje staat, ben je dus zeker van een dekking gedurende 10 jaar.

Neen. Wegbijstand is niet inbegrepen in de Toyota Relax-garantie. U kunt hier onze aanbieding voor wegbijstand bekijken. 

Als je Toyota minder dan 10 jaar oud is en minder dan 185.000 kilometer op de teller heeft staan, wordt hij automatisch gedekt door de Toyota Relax-garantie als je het onderhoud laat uitvoeren bij je officiële Toyota-hersteller. En dat ongeacht of je wagen nu nieuw is of tweedehands, en met een hybridemotor, verbrandingsmotor of elektrische motor is uitgerust. 

Ja. Als je het onderhoud laat uitvoeren bij je officiële Toyota-hersteller na de vervaldatum in je onderhoudsboekje (duurtijd of kilometeraantal), wordt het voertuig daadwerkelijk gedekt door de Toyota Relax-garantie 1 maand en 1 dag na de datum van het uitgevoerde onderhoud.

Neen. Als de wagen niet gedekt is door een garantie op de dag van het onderhoud, zal elk gebrek dat die dag wordt vastgesteld niet gedekt worden door de garantie. Om je Toyota Relax-garantie te activeren, moet u dit defect eerst op eigen kosten laten herstellen.

De Toyota Relax-garantie is verbonden aan de wagen. De nieuwe eigenaar van de wagen profiteert er dus voluit van en de geldigheidsperiode blijft identiek.

Je kan de lijst met gedekte en uitgesloten onderdelen van de Toyota Relax-garantie raadplegen in de algemene voorwaarden.

Ja. Bij motorschade kunnen onderhoudsfacturen opgevraagd worden om te bewijzen dat op de datum van de bevestiging van het probleem, de twee laatste onderhoudsbeurten uitgevoerd werden volgens de voorschriften van Toyota.

Als de wagen tot de datum van de volgende onderhoudsbeurt onder een andere garantie valt, wordt de Toyota Relax-garantie niet geactiveerd omdat de wagen nog volledig onder een andere garantie valt. Anderzijds, als deze garantie niet voldoende is om de wagen te dekken tot de volgende onderhoudsbeurt, dan wordt de Toyota Relax-garantie toch geactiveerd.

Als je wagen hersteld moet worden in een ander Europees land dan België of het Groothertogdom Luxemburg, moet je eerst zelf de factuur betalen en deze factuur vervolgens opsturen naar Toyota Belgium N.V. om een terugbetaling te verkrijgen. De wagen moet hersteld worden door een erkende Toyota-hersteller in Europa.
1de voorwaarden van deze garantie kan u terugvinden via volgende link: https://nl.toyota.be/naverkoop/warranty/10-jaar-garantie
2Het voertuig wordt gedekt door de Toyota Relax-garantie tot het volgende aanbevolen onderhoudsinterval in uw boekje "Onderhoud en garantie". Na deze periode wordt het contract automatisch beëindigd. 
3De eerste 2 jaar geldt er geen kilometerbeperking.