1. Business
  2. Tot 10 Jaar Garantie

Tot 10 jaar garantie1 op alle bedrijfsvoertuigen van Toyota

Enkel bij Toyota tot 10 jaar garantie¹

Als ondernemer heb je veel aan je hoofd. Daarom bieden  wij als enige constructeur in België tot 10 jaar garantie1 aan op elke Toyota: nieuw of tweedehands, en met een hybride, elektrische, verbrandings- of waterstofmotor. 

Welke Toyota bedrijfswagen je dus ook kiest, over je garantie hoef je alvast nooit meer na te denken.

 

Ontdek de algemene voorwaarden

Toyota-Relax garantie bij elk onderhoud

Al wat je hoeft te doen om na afloop van de fabrieksgarantie te genieten van de Toyota Relax-garantie, is je Toyota jaarlijks tijdig laten onderhouden bij een lid van het erkende netwerk. 

Telkens je dan langskomt bij het erkende Toyota-netwerk  voor een onderhoud conform de onderhoudsintervallen, wordt je bedrijfsvoertuig automatisch één jaar lang gedekt² door de Toyota Relax-garantie, en dat jaar na jaar (zolang je deze laat onderhouden bij het erkende Toyota-netwerk) tot je wagen 10 jaar oud is of 185.000 kilometer op de teller heeft staan (afhankelijk van welke limiet eerst wordt bereikt). 

Alweer een goede reden om je Toyota goed te verzorgen!

Maak een afspraak
1 Na afloop van de fabrieksgarantie en tot uw voertuig 10 jaar oud is of 185.000 km sinds de eerste inschrijving (afhankelijk van welke limiet eerst wordt bereikt), wordt uw voertuig automatisch één jaar gedekt door de Toyota Relax garantie, wanneer u ervoor kiest uw onderhoud te laten uitvoeren binnen het erkende Toyota-netwerk.

Fabrieksgarantie

Tijdens de eerste drie jaar of 100.000 kilometer³ (afhankelijk van welke limiet eerst wordt bereikt), wordt je bedrijfsvoertuig al gedekt door de fabrieksgarantie. Deze garantie dekt elk defect dat kan worden toegeschreven aan een productie- of montagefout bij normaal gebruik.

“De continuïteit van mijn bedrijf blijft verzekerd”

Als tuinaannemer reken ik elke dag op mijn pick-up. Een dag zonder mijn wagen is een dag niet gewerkt”, legt Wim uit. “Het is een tweedehands en meer dan 3 jaren oud, dus normaal gezien was mijn fabrieksgarantie al lang vervallen. Maar dankzij de Toyota Relax garantie ben ik zeker dat ik nog jarenlang zorgeloos onder garantie val. En als hij hersteld moet worden, dan krijg ik meteen een vervangwagen. Met Toyota blijft de continuïteit van mijn bedrijf dus altijd verzekerd.”

FAQ

Wil je meer weten over de unieke Toyota Relax-garantie? Ontdek hieronder de antwoorden op de vaakst gestelde vragen.

Als je Toyota minder dan 10 jaar oud is en minder dan 185.000 kilometer op de teller heeft staan, wordt hij automatisch gedekt door de Toyota Relax-garantie als je het onderhoud laat uitvoeren bij je officiële Toyota-hersteller. En dat ongeacht of je wagen nu nieuw is of tweedehands, en met een hybridemotor, verbrandingsmotor of elektrische motor is uitgerust. 

De Toyota Relax-garantie wordt geactiveerd telkens je jouw Toyota laat onderhouden bij je officiële Toyota-hersteller in België of Groothertogdom Luxemburg. Daarnaast zal je Toyota-hersteller je na het onderhoud een Toyota Relax-certificaat verstrekken met de dekkingsperiode en het maximale toegestane kilometrage.

Indien je Toyota op de dag van het onderhoud gedekt is door een bestaande waarborg (fabrieksgarantie, 3+2 Extracare-garantie, Toyota Approved used-garantie of Toyota Relax-garantie), dan wordt je Toyota op dezelfde dag gedekt door Toyota Relax wanneer u het onderhoud uitvoert bij het officiële Toyota-netwerk, en tot de volgende vervaldatum (leeftijd of kilometerstand) die vermeld staat op het Toyota Relax-certificaat dat u die dag wordt verstrekt. Indien je Toyota op de dag van het onderhoud niet gedekt is door een waarborg, wordt het voertuig daadwerkelijk gedekt door de Toyota Relax-garantie 1 maand en 1 dag na de datum van het uitgevoerde onderhoud. Als je het onderhoudsprogramma dus volgt, ben je zeker gedekt te zijn gedurende 10 jaar.

 

De Toyota Relax-garantie is helemaal gratis.

Ja. Als je het onderhoud laat uitvoeren bij je officiële Toyota-hersteller na de vervaldatum in je onderhoudsboekje (duurtijd of kilometeraantal), wordt het voertuig daadwerkelijk gedekt door de Toyota Relax-garantie 1 maand en 1 dag na de datum van het uitgevoerde onderhoud.

Ja. Als je Toyota jonger is dan 10 jaar en minder dan 185.000 kilometer op de teller heeft staan, dan zal hij gedekt worden door de Toyota Relax-garantie als je het onderhoud laat uitvoeren bij je officiële Toyota-hersteller. We wijzen er evenwel op dat als de wagen niet gedekt is door een garantie op de dag van het onderhoud (fabrieksgarantie, 3+2 Extracare-garantie, Toyota Approved used-garantie of Toyota Relax-garantie), de Toyota Relax-garantie geactiveerd wordt 1 maand en 1 dag na de datum van het uitgevoerde onderhoud.

Ja. De voorgaande onderhoudsbeurten hoeven niet uitgevoerd te zijn in het officiële Toyota-net. Als je wagen jonger is dan 10 jaar en minder dan 185.000 kilometer op de teller heeft staan, kan de Toyota Relax-garantie altijd geactiveerd worden. Het volstaat om je onderhoud te laten uitvoeren in het officiële Toyota-net. We wijzen er evenwel op dat als de wagen niet gedekt is door een garantie op de dag van het onderhoud (fabrieksgarantie, 3+2 Extracare-garantie, Toyota Approved used-garantie of Toyota Relax-garantie), de Toyota Relax-garantie geactiveerd wordt 1 maand en 1 dag na de datum van het uitgevoerde onderhoud.

Neen. Als de wagen niet gedekt is door een garantie op de dag van het onderhoud, zal elk gebrek dat die dag wordt vastgesteld niet gedekt worden door de garantie. Om je Toyota Relax-garantie te activeren, moet u dit defect eerst op eigen kosten laten herstellen.

De Toyota Relax-garantie is verbonden aan de wagen. De nieuwe eigenaar van de wagen profiteert er dus voluit van en de geldigheidsperiode blijft identiek.

Je kan de lijst met gedekte en uitgesloten onderdelen van de Toyota Relax-garantie raadplegen in de algemene voorwaarden.

Neen. De Toyota Relax-garantie wordt geactiveerd gedurende een periode van telkens een jaar, en is elk jaar vernieuwbaar totdat je wagen 10 jaar oud is of 185.000 kilometer op de teller heeft staan. Door het onderhoudsprogramma te volgen dat in je onderhoudsboekje staat, ben je dus zeker van een dekking gedurende 10 jaar.

Neen. Wegbijstand is niet inbegrepen in de Toyota Relax-garantie. U kunt hier onze aanbieding voor wegbijstand bekijken. 

Ja. Bij motorschade kunnen onderhoudsfacturen opgevraagd worden om te bewijzen dat op de datum van de bevestiging van het probleem, de twee laatste onderhoudsbeurten uitgevoerd werden volgens de voorschriften van Toyota.

Als de wagen tot de datum van de volgende onderhoudsbeurt onder een andere garantie valt, wordt de Toyota Relax-garantie niet geactiveerd omdat de wagen nog volledig onder een andere garantie valt. Anderzijds, als deze garantie niet voldoende is om de wagen te dekken tot de volgende onderhoudsbeurt, dan wordt de Toyota Relax-garantie toch geactiveerd.

Als je wagen hersteld moet worden in een ander Europees land dan België of het Groothertogdom Luxemburg, moet je eerst zelf de factuur betalen en deze factuur vervolgens opsturen naar Toyota Belgium N.V. om een terugbetaling te verkrijgen. De wagen moet hersteld worden door een erkende Toyota-hersteller in Europa.
De voorwaarden van deze garantie kan u terugvinden via volgende link: https://nl.toyota.be/10-jaar-garantie/conditions-generales
Het voertuig wordt gedekt door de Toyota Relax-garantie tot het volgende aanbevolen onderhoudsinterval in uw boekje "Onderhoud en garantie". Na deze periode wordt het contract automatisch beëindigd. 
De eerste 2 jaar geldt er geen kilometerbeperking.