1. Business
  2. TCO

Bedrijfswagens: alles over de totale eigendomskost (TCO)

TCO, wat is dat eigenlijk?

Wel, de total cost of ownership is de som van alle kosten waarmee je geconfronteerd wordt als je een auto bezit. Dat gaat over de aankoopprijs, plus alle kosten die er tijdens het gebruik nog bij komen. Een juiste inschatting van de TCO helpt je om een goed zicht te krijgen op de mobiliteitsuitgaven van je bedrijf.

De aankoopprijs geeft niet altijd een betrouwbaar beeld van de toekomstige gebruikskosten van je voertuig. Zo kan een voertuig met een hogere catalogusprijs, maar met aantrekkelijke gebruikskosten en lage afschrijving, uiteindelijk voordeliger zijn voor je bedrijf dan een voertuig met een aanvankelijk lagere aankoopprijs.

Hoe wordt de TCO van een voertuig berekend? 
 

De TCO is een relatief eenvoudige wiskundige vergelijking. Hij wordt berekend door de aankoopprijs van het voertuig te nemen, de restwaarde aan het eind van het contract (afschrijving) ervan af te trekken en alle belastingen en gebruikskosten erbij op te tellen. De belangrijkste factoren zijn:

  • De aankoopprijs van het voertuig
  • De afschrijving
  • De verschillende belastingen
  • De kosten voor service, onderhoud en reparatie
  • De brandstofkosten
  • De verzekeringskosten

Hoe scoren Toyota-voertuigen als het om TCO gaat?

Toyota-voertuigen zijn de ideale keuze voor zelfstandigen vanwege hun lage TCO. We overlopen de verschillende elementen die daartoe bijdragen.

Hybride wagens maken een groot deel uit van de verkopen bij Toyota. Dat komt door hun beperkte uitstoot van CO2, NOx en fijn stof. Én dankzij onze goede reputatie op het vlak van bouwkwaliteit en duurzaamheid. Bovendien zijn onze hybride modellen tot 10 jaar lang beschermd door de Toyota Relax-garantie. Da’s onze belofte van betrouwbaarheid en gemoedsrust.

Een lage CO2-uitstoot betekent lagere belastingen en voordelige aftrektarieven. De hybridemodellen van Toyota zijn daarom fiscaal erg interessant.

De hybridewagens van Toyota hebben hun vermogen onder controle, waardoor hun banden minder snel verslijten. Bovendien vertraagt hun recuperatieve remsysteem de slijtage van de remschijven en de remblokken. Die moeten dus minder vaak vervangen worden, wat de kosten drukt. 

Hybride modellen van Toyota verbruiken gemiddeld 25%* minder brandstof. Een aanzienlijke besparing!

De ruime beschikbaarheid en de wijdverspreide installatie van actieve veiligheidstechnologieën (Toyota Safety Sense) op Toyota-voertuigen vermindert niet alleen het aantal ongevallen, maar verlaagt ook de verzekeringspremies. Dat vertaalt zich in lagere verzekeringskosten voor bestuurders. 

Neem contact op met het dichtstbijzijnde business center.

Neem dan contact op mer het dichtstbijzijnde Business Center.
*Hybride modellen van Toyota verbruiken gemiddeld 25 % minder brandstof dan de overeenkomstige niet-hybrides.