1. Business
 2. Rouler en électrique

Elektrisch rijden met Toyota: uw garantie voor een interessante TCO

Als u als zelfstandige op zoek bent naar een goede Total Cost of Ownership of TCO voor uw bedrijfswagen, dan zijn de interessante restwaarde, het lage verbruik en de lage CO2-uitstoot van de elektrische wagens, plug-in hybrides en hybridewagens van Toyota u vast niet ontgaan. Reken daar nog de lage onderhoudskosten bij, de hoge betrouwbaarheid en de unieke Toyota Relax garantie van 10 jaar op zowel wagen als batterij, en u begrijpt al snel waarom professionals een uitgesproken voorkeur hebben voor Toyota.

Wat is TCO?

TCO staat voor Total Cost of Ownership en is een veelgebruikte afkorting die wordt gebruikt voor de optelsom van alle kosten voor uw bedrijfswagen, van bij de aanschaf tot wanneer u de wagen weer van de hand doet.

De TCO van een wagen biedt u een veel betere indicatie van wat een wagen u gaat kosten dan louter het prijskaartje. Een auto die op het eerste zicht goedkoop lijkt, kan immers achteraf gezien veel duurder uitkomen doordat u bijvoorbeeld meer brandstof- of onderhoudskosten hebt, meer belastingen moet betalen of minder restwaarde hebt.

 • Waaruit bestaat de TCO van uw bedrijfswagen?

  De Total Cost of Ownership van een wagen bestaat uit alle kosten die aan het gebruik van uw wagen zijn verbonden tijdens de volledige termijn waarin u de wagen gebruikt. Dit zijn de belangrijkste onkosten:

  • Financieringskosten (aankoopbedrag min de restwaarde plus eventuele interesten)
  • Verbruik
  • Onderhoud
  • Verwachte herstellingskosten
  • Banden
  • Verzekering
  • Taksen
 • Fiscale aftrekbaarheid

  De aftrek van autokosten in de vennootschapsbelasting hangt af van hoeveel CO2 uw bedrijfswagen uitstoot en welke brandstof hij verbruikt. Sinds 2020 gebruikt men de onderstaande formule om het aftrekpercentage te berekenen:

  120 % - (0,5 % x CO2-uitstoot x coëfficiënt brandstoftype)

  Bij deze formule is de brandstofcoëfficiënt gelijk aan:

  • 1 voor dieselmotoren
  • 0,90 voor aardgasmotoren (CNG) en een belastbaar vermogen < 12 fiscale pk
  • 0,95 voor andere voertuigen (benzine, lpg, biobrandstof, elektrisch)

“Rekening houden met de TCO maakt een wereld van verschil”

“Toen ik als zelfstandig tuinaannemer wou beginnen, ging ik als starter op zoek naar een bedrijfsvoertuig met een laag prijskaartje. Ik merkte echter al snel dat ik dan uitkwam bij wagens die niet voldeden aan mijn professionele behoeftes. Mijn boekhouder wees me er gelukkig op dat ik niet naar de aanschafprijs moest kijken, maar wel naar de TCO moest vragen. Eens ik dat wist, kreeg ik plots toegang tot wagens met veel uitgebreidere mogelijkheden, zonder daarom veel dieper in de buidel te moeten tasten. Rekening houden met de TCO was een gouden tip: het maakt echt een wereld van verschil!”

De troeven van een elektrische of hybride Toyota voor uw bedrijf

Toyota is al meer dan 20 jaar de leider in hybridetechnologie. Bij Toyota vindt u zowel hybride als elektrische bedrijfswagen met een bijzonder efficiënte total cost of ownership, een hoge specificatiestandaard en een indrukwekkend lage CO2-uitstoot.
 • Bespaar op onderhoud en verbruik

  Hybride en elektrische voertuigen hebben minder bewegende delen, waardoor ze minder onderhoud vereisen dan conventioneel aangedreven voertuigen. Elektriciteit is bovendien goedkoper dan klassieke brandstoffen. Daardoor bespaart u met een hybride of elektrische bedrijfswagen heel wat op uw onderhoudskosten.

 • Fiscaal interessant

  Door de lage CO2-uitstoot van onze hybride en elektrische voertuigen kunt u fiscaal veel meer aftrekken dan conventioneel aangedreven voertuigen, bij onze elektrische modellen zelfs tot 100%! Bovendien hoeft u hierdoor ook geen taksen te betalen om toegang te krijgen tot lage emissiezones.

 • Hoge restwaarde

  Dankzij hun hoge betrouwbaarheid hebben de hybride en elektrische bedrijfswagens van Toyota een hoge restwaarde, wat van grote waarde is voor de total cost of ownership.

 • Zelfde professioneel gebruiksgemak als wagens met een verbrandingsmotor

  Onze hybride en elektrische bedrijfsvoertuigen bieden u net dezelfde laadlengtes, laadvolumes en maximaal gewicht als hun evenknie met verbrandingsmotor. Zo garanderen we u volledige keuzevrijheid!

bZ4X: 100% elektrisch, 100% rijplezier

Toyota’s eerste volledig elektrische personenwagen! Nu pas? Ja, maar daar is een goede reden voor. De 100% elektrische bZ4X is immers in de eerste plaats een nieuwe Toyota. En Toyota staat voor oerdegelijke, uiterst betrouwbare wagens. We willen u, net als bij al onze andere modellen, verzekeren van de veiligheid, levensduur, en hoge restwaarde die u van ons gewoon bent. Met de bZ4X is ons dat gelukt. En nog veel meer!

Weg met laadstress

De bZ4X biedt u een reëel rijbereik van maar liefst 500 km, dat u nog verder kan uitbreiden door optionele zonnepanelen toe te voegen aan zijn dak. Daarmee kunt u jaarlijks energie opwekken waarmee u tot maar liefst 1800 km extra kan rijden.

Uw veiligheid komt op de eerste plaats

Met het standaard uitgeruste T-Mate biedt de bZ4X u een waaier aan veiligheidssystemen, speciaal ontwikkeld om ongevallen te voorkomen:

 • Pre-Collision System
 • Adaptive Cruise Control
 • Lane Trace Assist
 • Road Sign Assist
 • Driver Emergency Stop Assist
 • En meer

Laaiend enthousiaste pers


“Hedendaagse Toyota’s staan bekend om het rijplezier en de bZ4x vormt daarop geen uitzondering! Indrukwekkender dan de stevige acceleratie is de haarscherpe besturing, waarmee de bZ4X zich lichtvoetiger toont dan de meeste concurrenten. Zulke vermakelijke rijeigenschappen zorgen pas werkelijk voor een glimlach.”

 


 “Wanneer je achter het stuur kruipt van de bZ4X valt meteen op dat de Toyota best direct en zwaar stuurt. Je zou bijna denken met een product uit München onderweg te zijn. Die sturing wordt mooi gecomplimenteerd met een heel neutrale wegligging en laag zwaartepunt. Ook felicitaties voor het one pedal driving-systeem. Je kan het niet aanpassen, maar dat hoeft niet. Het werkt intuïtief en je zal het niet betrappen op een te bruuske rembeweging.”

 


“Er tekent zich een slingerend grindweggetje af voor onze Toyota, bevallig gedrapeerd over grillige heuvels. Even via de XMode-schakelaar een stand kiezen die wat meer dichterlijke vrijheid geeft en o-o wat een plezier. De elektronica van de bZ4X knijpt een oogje dicht wanneer je wat overstuur uitlokt, waarna de bZ4X zich perfect laat controleren. Hier komt de offroadknowhow van Toyota aan de oppervlakte. Je waant je haast een volleerd rallyrijder.”

 

Nu bestellen, straks voor uw deur

Bestelt u nu een bZ4X (of een ander Toyota-model), dan staat hij binnen de zes maanden al voor uw deur! Wij hebben immers nauwelijks last van de beruchte vertragingen die de autowereld teisteren, doordat we veel halfgeleiders of chips in voorraad hebben en doordat we nauwe banden onderhouden met onze leveranciers.

Uniek: 10 jaar Toyota Relax garantie op uw Toyota

Op de kwaliteit van Toyota kunt u pas écht vertrouwen. Toyota is namelijk de enige constructeur in België die u bij elke onderhoudsbeurt in een Toyota-garage een extra jaar garantie aanbiedt, tot uw wagen 10 jaar oud is of 200.000 kilometer op de teller heeft staan.
Lees meer

Uw Business Center staat voor u klaar

Ons dynamisch netwerk van Business Centers houdt uw wagen in topconditie en verzekert u van ononderbroken rijplezier met diensten die op maat van zelfstandigen en kmo’s zijn ontwikkeld.
Ontdek hier het Business Center in uw buurt