Volledige gemoedsrust

In de hectische drukte van het dagelijkse leven is het geruststellend te weten dat wij u beschermen.
/
/
/
Pre-Collision System met Pedestrian Detection

Het Pre-Collision System met Pedestrian Detection van Toyota Safety Sense combineert een radar met millimetergolven en een camera om andere voertuigen vóór de auto te detecteren. Wanneer er kans is op een aanrijding, wordt u met zichtbare en hoorbare signalen gewaarschuwd en wordt Brake Assist ingeschakeld. Als u niet op tijd remt, treden de remmen automatisch in werking om een aanrijding te voorkomen of beperken. Naast voertuigdetectie is ook een vroege detectie van voetgangers voorzien.

Simple Intelligent Parking Assist

Met behulp van ultrasone sensors wordt de auto automatisch op de gewenste plek ingeparkeerd, zowel tussen twee auto’s als achter een auto. Met de automatische remfunctie regelt u de achteruitrijsnelheid om aanrijdingen bij lage snelheden te voorkomen of verminderen.

Rear Cross Traffic Alert (met automatische remfunctie)

RCTA (Rear Cross Traffic Alert) herkent andere voertuigen die de dode hoeken van uw auto naderen, zodat u veilig achteruit kunt rijden vanuit een parkeerplaats. RCTA maakt gebruik van een quasi-millimetergolfradar en waarschuwt u met een zoemer en knipperende lampjes op de buitenspiegels. Als u niet op tijd remt, treden de remmen automatisch in werking om een aanrijding te voorkomen of beperken.

/
/
/
Automatic High Beam

Automatic High Beam is ontworpen om het zicht in het donker te optimaliseren voor alle weggebruikers. Een camera in de buurt van de achteruitkijkspiegel herkent het licht van tegemoetkomende voertuigen en houdt ook de helderheid van straatlantaarns in de gaten. Het systeem schakelt automatisch tussen grootlicht en dimlicht. Op deze veilige en handige manier kan de bestuurder zich volledig op de weg concentreren.

Lane Departure Alert met Steering Control

Lane Departure Alert van Toyota Safety Sense gebruikt een camera om de rijstrookmarkeringen vóór de auto te herkennen. Als de auto zonder gebruik van de richtingaanwijzer zijn rijstrook begint te verlaten, wordt de bestuurder gewaarschuwd met zichtbare en hoorbare signalen. Bij onbedoeld verlaten van de rijstrook grijpt Steering Control krachtig in om dit te corrigeren.

Road Sign Assist

Road Sign Assist van Toyota Safety Sense houdt de verkeersborden op de weg in de gaten en geeft nuttige informatie, zoals de huidige maximumsnelheid of een inhaalverbod, duidelijk zichtbaar op het TFT-kleurenscherm van het instrumentarium weer. Het systeem geeft ook een zichtbare en hoorbare waarschuwing als u zich niet aan de aanwijzing op het verkeersbord houdt.

Meer weten over Toyota safety

Toyota GR SPORT-reeks Toyota GR SPORT-reeks Ontdek het plezier van autorijden met GR SPORT. Bekijk de Toyota GR SPORT-reeks, leverbaar in kenmerkende Gazoo Racing-kleuren en gebaseerd op Toyota’s sportieve GR-modellen.