1. Discover Toyota
 2. Visie en filosofie van Toyota

Visie en filosofie van Toyota

Onze fundamentele waarden
Ons bedrijf heeft een trotse geschiedenis en een veelbelovende toekomst. Beide zijn gebouwd op de fundamentele waarden van respect voor mensen en voortdurende verbetering. We gebruiken deze kwaliteiten om onze visie te realiseren om een veilige en verantwoorde toekomstige mobiliteit voor iedereen te creëren, en zo geluk voor allen te genereren.
 • Onze Missie: Geluk voor Iedereen

  Onze president, Akio Toyoda, heeft publiekelijk verklaard dat ons bedrijf verder moet gaan dan het produceren van voertuigen om "Geluk voor Iedereen" te produceren. In de auto-industrie evolueren technologieën zoals elektrificatie en geconnecteerd en geautomatiseerd rijden significant. Toyota blijft toegewijd aan het produceren van steeds betere auto's. Net zo belangrijk is dat we mobiliteitsoplossingen ontwikkelen om iedereen te helpen van het leven te genieten. Op deze manier dragen we bij aan het creëren van een verbeterde samenleving voor de komende 100 jaar en daarna.

 • Onze Visie: Mobiliteit voor Iedereen Creëren

  In een diverse en onzekere wereld streeft Toyota ernaar de kwaliteit en beschikbaarheid van mobiliteit te verbeteren. We willen nieuwe mogelijkheden creëren voor de hele mensheid en zo een duurzame relatie met onze planeet ondersteunen.

 • Onze Weg Voorwaarts

  Sinds de oprichting van Toyota hebben we gehandeld in overeenstemming met onze filosofie en leidende principes om betrouwbare producten te leveren en een duurzame ontwikkeling van de samenleving te ondersteunen. De Toyota Way is ons eenvoudige raamwerk om de leidende principes van Toyota toe te passen en het soort bedrijf te bouwen dat we willen zijn. Dankzij het TPS, het befaamde productiesysteem van Toyota, werken we volgens een oorspronkelijke productiefilosofie gericht op het elimineren van verspilling en het bereiken van maximale efficiëntie.

 • De filosofie van Toyota

  Onze filosofie bij Toyota heeft ons tot nu toe geleid en zal dat blijven doen tijdens onze overgang naar een mobiliteitsbedrijf. Deze manier van werken draagt op waardevolle wijze bij aan onze missie om op grote schaal geluk te produceren.

 • Onze Leidende Principes

  Onze Leidende Principes zijn al lange tijd een fundament voor hoe we ons bedrijf beheren. Voor het eerst vastgesteld toen ons bedrijf in 1937 werd opgericht en bijgewerkt in 1997, blijven ze de kern vormen van onze managementfilosofie.

 • De Toyota Way

  De Toyota Way gebruikt onze leidende principes om een manier van werken te definiëren voor iedereen die deel uitmaakt van ons bedrijf, overal ter wereld. De auto-industrie ondergaat een unieke transformatie die slechts eens in de eeuw plaatsvindt. In het verleden is Toyota geëvolueerd van een weverij naar een autofabrikant. Nu heruitvinden we onszelf als een mobiliteitsbedrijf.

 • Toyota Productiesysteem

  De manier waarop we voertuigen produceren wordt bepaald door het Toyota Productiesysteem (TPS). Het is een originele productiefilosofie die gericht is op het elimineren van verspilling en het bereiken van maximale efficiëntie, vaak aangeduid als een "lean" of "Just-In-Time" systeem.