1. Geëlektrificeerd Toyota's
 2. Waterstof Auto

Waarom een waterstof-elektrische auto?

In vijf minuten een volle tank

De tank van een waterstof-elektrische auto is snel en eenvoudig te vullen. Bij deze technologie wordt elektriciteit geproduceerd via een chemische reactie tussen waterstof en zuurstof in een brandstofcel. Het duurt minder dan vijf minuten om de waterstoftank bij een pomp te vullen, zodat u snel verder kunt rijden en van een vlotte reis geniet.

Indrukwekkende actieradius

Waterstof-elektrische Toyota’s zitten vol innovaties die ontworpen zijn om u een optimale rijervaring te bezorgen. De Toyota Mirai kan honderden kilometers afleggen op een tank waterstof. Zo kunt u tot 650 km§ rijden tot de volgende tankbeurt.

Hoe werken waterstofauto’s?

Waterstof is een interessante energiebron. De laatste tien jaar heeft waterstoftechnologie zich ontwikkeld tot een geloofwaardige en gangbare methode om voertuigen aan te drijven en tegelijkertijd onze planeet leefbaar te houden voor toekomstige generaties. De onderstaande animaties laten zien hoe waterstof-elektrische technologie werkt.
 • Tanken

  Tanken is eenvoudig. Waterstof tanken gaat net zo eenvoudig en handig als met een gewone benzine- of dieselauto. U vult de tank gewoon met waterstof bij een speciaal waterstoftankstation.

 • Waterstof

  Bij activering wordt waterstof uit de brandstoftank gemengd met lucht uit het inlaatrooster. Door deze chemische reactie ontstaat elektriciteit, die energie levert om de batterij op te laden en de auto aan te drijven.

 • Regeneratief remmen

  Energie die normaal verloren zou gaan wanneer de remmen worden geactiveerd, wordt gebruikt om de batterij op te laden.

Rijd een waterstofauto

FAQS

Batterij-elektrische auto’s worden aangedreven door een batterij en één of meer elektromotoren en moeten worden opgeladen als het laadniveau te laag is. Waterstof-elektrische auto’s produceren hun eigen elektriciteit via een chemische reactie in een ingebouwde brandstofcel en worden bij een tankstation met waterstof gevuld wanneer dat nodig is. Waterstofauto’s leveren indrukwekkende prestaties en bieden comfortabele mobiliteit over lange afstanden, omdat tanken vaak sneller gaat dan opladen.

Met de Mirai kunt u tot 650 km§ rijden op een volle tank, waarbij u slechts 0,79 kg waterstof per 100 km§ verbruikt. Toyota’s visie op schone mobiliteit en de waterstofmaatschappij van de toekomst krijgt hiermee op een verleidelijke manier gestalte. 

Waterstof-elektrische auto’s worden niet op dezelfde manier opgeladen als batterij-elektrische auto’s. Ze worden namelijk gevuld met waterstofgas, dat op dezelfde veilige en vertrouwde manier bij een pomp verkrijgbaar is als benzine of diesel voor een gewone auto. Tanken kost ook evenveel tijd, namelijk slechts 3-5 minuten voor een volle tank.

De brandstof- en verzekeringskosten zijn hetzelfde, zodat de gebruikskosten van waterstof-elektrische auto’s vergelijkbaar zijn met die van gewone benzine- of dieselauto’s. Ze komen evenwel vaak in aanmerking voor stimuleringsmaatregelen van de overheid, zoals kortingen op bedrijfswagens, lagere verkeersbelasting en vrijstelling van congestiezones.

Wat de levensduur betreft, is elke brandstofcel ontworpen om net zo lang mee te gaan als de auto zelf. En naast een zorgeloos rijden-garantie van 100.000 km heeft Toyota een terugnameprogramma waardoor de brandstofcel aan het einde van zijn levensduur voor andere doeleinden kan worden hergebruikt of veilig en verantwoord kan worden gerecycled.

Waterstof is veiliger dan benzine of diesel. Toyota heeft zijn waterstofauto’s jarenlang onder extreme omstandigheden en temperaturen getest om ervoor te zorgen dat ze net zo veilig en betrouwbaar in het gebruik zijn als elk ander model. De meerlaagse waterstoftanks van Toyota zijn extreem goed beschermd. Als bestuurder kunt u dus echt zorgeloos rijden.

Haal meer uit uw geëlektrificeerde Toyota

Rijden in een geëlektrificeerde auto was nog nooit zo eenvoudig dankzij de Connected Services van Toyota.

 • Waarom

  Waterstof gemaakt met hernieuwbare energie is volledig CO2-vrij. En bij de omzetting in elektriciteit wordt alleen water uitgestoten.


 • Waterstofmaatschappij

  Ontdek de samenleving van de toekomst, waarin waterstof energie levert voor auto’s, woningen en fabrieken. Een samenleving met minimale emissies, waarin energie altijd beschikbaar is. 

Toenemende waterstofvoorziening in Europa

Waterstofmobiliteit Europa (H2ME) is een belangrijk project voor de ontwikkeling van het eerste echte pan-Europese netwerk van waterstoftankstations. Dit is een enorme stap voorwaarts voor Hydrogen Corporation: bestuurders van waterstofvoertuigen zullen toegang krijgen tot een veel dichter netwerk van tankstations.

Het H2ME-project heeft tot doel de technische en commerciële vooruitgang van waterstofvoertuigen, het netwerk van tankstations en productietechnologieën te demonstreren door het aandeel van waterstofvoertuigen in het Europese wagenpark drastisch te vergroten.


Het project heeft financiële steun ontvangen van de Gemeenschappelijke Onderneming Brandstofcellen en Waterstof 2 in het kader van subsidieovereenkomsten nr. 671438 en nr. 700350, en wordt ondersteund door het EU-kaderprogramma voor onderzoek en innovatie Horizon 2020, de nieuwe Europese Onderzoeksgroep Brandstofcellen en Waterstof Europa ("N. ERGHY") en Waterstof Europa.

Lees meer (Opens in new window)