1. Gamme électrique x hybride
 2. La technologie Hybride Rechargeable

Plug-in hybride Toyota

Reis verder door 100% geëlektrificeerd

Met de Plug-in Hybrid heeft marktleider Toyota het beste voor u gecombineerd! 

Ontdek voertuigen die zowel de voordelen van een Zelfopladende Hybride als de prestaties van een 100% geëlektrificeerd modus bieden. Met een grotere batterijcapaciteit en dus een grotere actieradius kunnen ze een afstand tot wel 75 km afleggen zonder brandstofverbruik of uitstoot. Op lange ritten schakelen ze efficiënt over van elektrische naar brandstofmodus. En dat geeft u rust!

« Ik haat het om te moeten kiezen tussen het een of het ander: ik wil het beste van beide! » 

 

Charles-Henri L., Ukkel. Veeleisende bestuurder.

 

Kent u de voordelen van hybride voertuigen en die van 100 geëlektrificeerd   voertuigen? Met Plug-in Hybridmodellen met 4e generatie technologie en met grote batterijcapaciteit laat Toyota u genieten van het beste van twee werelden:

 

 • dynamische prestaties en uitzonderlijke emissievrije efficiëntie, dankzij de volledig elektrische technologie

 • en beperkt brandstofverbruik op lange afstanden, dankzij het hybride systeem.  
   

 

Er wordt altijd gezegd "het is kiezen of delen". Maar niet bij Toyota!

 

Hoe laadt u uw Plug-in Hybrid op?

U kunt uw Plug-in Hybrid opladen tijdens uw werkdag, als u onderweg bent, en natuurlijk ook thuis. Op twee verschillende manieren:
 • Normaal opladen

  U gebruikt een normaal stopcontact. Dit duurt gemiddeld minder dan 10 uur.

 • Snelladen

  U gebruikt een speciale kabel en een muuroplader. Dit duurt gemiddeld minder dan 3 uur.

Kiest u voor de Plug-in Hybrid? Beter acht keer dan één!

 • U rijdt milieuvriendelijker

  Uw auto stoot aanzienlijk minder CO2 uit. Vooral in de stad en in de file, waar de benzinemotor het grootste deel van de tijd niet werkt.

 • U verandert uw rijgedrag niet

  Uw auto schakelt automatisch en onmerkbaar over van de ene motor naar de andere. Dus u kunt blijven rijden zoals u gewend bent.

 • U kunt meer dan 50% van de tijd elektrisch rijden

  Dit gemiddelde is berekend op een gemengd/stedelijk traject, wat overeenkomt met de manier waarop veel automobilisten tegenwoordig rijden.

 • U geniet van de stilte in de auto

  De acceleratie is vloeiend en de volledig elektrische aandrijving is bijzonder stil. Dus zowel aangenaam als rustgevend.

 • U bespaart veel geld

  Uw auto heeft minder slijtageonderdelen: geen koppeling, turbo, deeltjesfilter, distributieriem, dynamo, startmotor. Dit zijn allemaal elementen die niet moeten worden vervangen.

 • U profiteert van innovatieve technologie

  Uw auto is het resultaat van meer dan 20 jaar ervaring en expertise. Onze batterijtechnologie is ontworpen om efficiënt te blijven gedurende de volledige levensduur van uw Toyota Hybrid.

 • U profiteert van een geruststellende garantie

  Toyota geeft 10 jaar garantie op de batterij van uw auto.

 • U vindt het model dat bij u past

  De auto die het concept van de hybride heeft bepaald, de zeer efficiënte Prius of de indrukwekkende RAV4 Plug-in Hyrid 

Welke Plug-in Hybrid moet ik kiezen? Toyota geeft u advies.

De pionier: de Prius Plug-in Hybrid.

Deze combineert de sterke punten van geavanceerde hybride technologie met de voordelen van langdurig EV-rijden. Hij is onmiddellijk herkenbaar aan zijn elegante aerodynamische vorm. De vele geavanceerde functies en topprestaties zorgen voor een onvergetelijke rijervaring.

De krachtige: de RAV4 Plug-in Hybrid.

Deze is ontworpen om te rijden en gemaakt om op te vallen. De combinatie van de stoere looks van een volwaardige SUV met een actieve, dynamische styling. Dankzij de dubbele aandrijving door onze 4e generatie hybride technologie en de lithium-ionbatterij met hoge capaciteit kunt u genieten van onmiddellijke acceleratie en een ongeëvenaarde actieradius. 

Onze Plug-in Hybrides

Van de baanbrekende Prius tot de krachtige RAV4, onze reeks plug-in hybrides biedt een opwindende rijervaring, of u nu op zoek bent naar efficiëntie of prestaties.

POST https://dxp-webcarconfig.toyota-europe.com/v1/model-filter-results/be/nl?fuelType=plugin

Veelgestelde vragen

De RAV4 Plug-in Hybrid heeft een actieradius van 75 km in de gecombineerde cyclus en maximaal 98 km in de stadscyclus volgens de WLTP-norm.

Met de Mennekes 6,6 kWh-kabel die bij de auto wordt geleverd, duurt het opladen minimaal 2 uur en 45 minuten en maximaal 4 uur en 53 minuten, afhankelijk van het vermogen van de laadpaal. Kom meer te weten over laadpalen.

Wanneer u met de keuzeschakelaar voor de rijmodus de stand ‘EV HOLD’ activeert, rijdt de auto tot 135 km/h volledig elektrisch.

Ja, de RAV4 Plug-in Hybrid mag tot 1500 kg trekken met een geremde aanhanger.

In de gecombineerde cyclus en volgens de WLTP-homologatieprocedure verbruikt de RAV4 Plug-in Hybrid 1,0 l/100 km.

De RAV4 is standaard uitgerust met 2 laadkabels. Met de eerste, die voorzien is van een normale stekker, kunt u de auto opladen via een standaardstopcontact zoals bij u thuis. De tweede is voorzien van een Mennekes-stekker en maakt snelladen mogelijk, maar dit kan alleen bij een laadpaal. Wanneer u uw auto wilt opladen via een laadpaal, kunt u een laadpaal bij u thuis laten installeren of gebruikmaken van het netwerk van zelfbedieningslaadpalen (voor de laadpalen van sommige aanbieders kan een abonnement nodig zijn).

Met plug-in hybride technologie kunt u langere afstanden in de elektrische modus rijden dan met zelfopladende hybride technologie. Dit betekent dat u dagelijks bijvoorbeeld van uw huis naar uw werk kunt rijden zonder brandstof te verbruiken of CO2  uit te stoten.

Ja, de kosten zijn hoger door de plug-in hybride technologie. Daar zijn verschillende redenen voor: de accu’s zijn groter dan die van een zelfopladende hybride en in het algemeen heeft een plug-in hybride meer vermogen.

MEER INFORMATIE OVER ONZE ELEKTRISCHE MODELLEN

De Toyota-hybride 100% elektrisch Waterstof