1. Discover Toyota
  2. Alles over Toyota België

Alles over Toyota België

Toyota is goed vertegenwoordigd in ons kleine belgenlandje. Vooreerst is er natuurlijk Toyota Belgium verantwoordelijk voor de commercialisering van Toyota en Lexus producten op de Belgische en Luxemburgse markt. Toyota Belgium doet dat vanuit zijn hoofdkantoor in Zaventem.

TME Brussels (Evere - Zaventem)

Maar naast de Belgische Toyota vertegenwoordiging zijn ook een aantal europese Toyota bedrijven hier gevestigd. In België beschikt Toyota over vestigingen in Zeebrugge, Diest en Zaventem. In Evere (het imposante gebouw naast Nato) bevinden zich TME (Toyota Motor Europe), waar alle marketing- en engineeringactiviteiten voor Toyota en Lexus zijn gegroepeerd en waar alle productie-activiteiten voor geheel Europa centraal worden gecoordineerd.

In Zaventem bevindt zich het europese trainingcentrum waar de nationale lesgevers (zoals ook de trainers van de belgische Toyota Academy ) en het kruim van onze techniekers zich kunnen bekwamen. Samen met Diest en Zeebrugge stelt Toyota Europe zowat 1200 mensen tewerk in België.

Diest (TPCE)

Vanuit deze vestiging vertrekken dagelijks honderden vrachtwagens voor levering van de onderdelen en accessoires aan de dealers van Toyota in Europa, Marokko en Israël. In 2000 gingen er niet minder dan 31 miljoen onderdelen door de vaardige handen van de 332 medewerkers.
TPCE boekt ook uitstekende resultaten op het vlak van afvalvoorkoming. Zo gebruikte men er alleen al in 2000 meer dan 150 ton karton en 208 ton hout minder nadat men naar het gebruik van plastic bakken en speciale rekken was overgeschakeld. TPCE ontving hiervoor trouwens in 2001 een onderscheiding van de Kamer van Koophandel van Leuven.

Zeebrugge

De meeste auto's van Toyota voor de West-Europese klanten worden via de haven van Zeebrugge aangevoerd. Daar worden dagelijks ongeveer 2000 wagens behandeld. Een deel ervan wordt rechtstreeks verdeeld in het netwerk in België, Nederland en het Groothertogdom Luxemburg.  Ten slotte worden nog een groot aantal voertuigen naar het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Portugal, Noorwegen, Finland, Zweden, Griekenland en Italië geëxporteerd.