1. Gamme électrique x hybride

Modellen van onze geëlektrificeerd gamma

Ontdek hoe wij vooroplopen op het gebied van een geëlektrificeerd rijden.

Toyota is de pionier in hybridetechnologie. Onze hybridemodellen zijn daardoor niet alleen uitzonderlijk efficiënt, maar ook aangenaam en gemakkelijk om mee te rijden. Met een Toyota hybridewagen kan je tot 55% van je ritten in elektrische modus rijden.

Een Toyota Plug-in hybride laad je op aan een extern stopcontact. Plug-in hybrides functioneren op dezelfde manier als hybridewagens, maar dankzij hun grotere batterijcapaciteit kunnen ze langer in 100% elektrische modus rijden.

Energiebron Onze modellen met Plug-in hybridetechnologie

In een 100% elektrische wagen wordt de motor enkel aangedreven door de energie die is opgeslagen in de batterij met een grote capaciteit. De batterij wordt opgeladen aan een stopcontact of aan een laadstation.

Energiebron Onze modellen met 100% elektrische technologie

Waterstofauto’s zijn ook 100% elektrische wagens. Je laadt ze echter niet op aan een laadpaal, maar tankt waterstof. Een brandstofcel in de wagen mengt deze waterstof met zuurstof, en zet dit om in water en elektriciteit. De elektriciteit wordt vervolgens in de batterij van de wagen opgeslagen, terwijl het water wordt afgevoerd.

Energiebron Onze modellen met waterstoftechnologie

Ider zijn eigen wensen, ieder zijn eigen Toyota-technologie


 • Een auto met een elektromotor en een verbrandingsmotor (benzinemotor). Hij is stiller, verbruikt minder, stoot minder uit en is dus veel milieuvriendelijker.

  Hij is verkrijgbaar in een zelfoplaadbare en een oplaadbare uitvoering.

  In de praktijk kunt u met de hybride voor al uw ritten meer dan 50% van uw tijd in de elektrische modus rijden.


 • Een auto die zowel de voordelen van een zelfoplaadbare hybride als de prestaties van een 100% elektrische modus biedt. U krijgt dus het beste van twee werelden.

  De modellen met de technologie van de vierde generatie hebben een accu met een grotere capaciteit en daardoor een veel grotere actieradius.

  In de praktijk kunt u met de oplaadbare hybride tot 75 km zonder brandstof afleggen. En uw dagelijkse ritten in de 100% elektrische modus afleggen.
   


 • Een "schone" en stille auto die uitsluitend op een accu rijdt (met een levensduur van 8 jaar of 160.000 km), geen fossiele brandstof verbruikt en emissieloos is.

  De auto kan met behulp van de meegeleverde kabel gemakkelijk worden opgeladen via een gewoon stopcontact. Of via de Toyota Muuroplader

  In de praktijk kunt u met de 100% elektrisch auto 100% van uw korte ritten afleggen, terwijl u toch goede prestaties hebt voor bepaalde langeafstandsritten.


 • Waterstofwagens bieden je het plezier van elektrisch rijden, in combinatie met een een rijbereik van meer dan 500 km en een zeer korte laadtijd.


  Ze luiden een nieuw tijdperk in van emissievrij rijden met een ongeëvenaarde efficiëntie, kracht en actieradius.

Waarom kiezen voor een geëlektrificeerd auto?

Het eerste dat in me opkomt, is dat een elektrische auto geen CO2 uitstoot en minder fijnstof uitstoot dan een auto met een verbrandingsmotor. Maar een elektrische auto is niet alleen een "schone" auto, hij is ook zuinig. Hij is weliswaar duurder in aanschaf, maar de onderhoudskosten zijn lager en de motor gaat langer mee. Hij is ook stil en aangenaam om in te rijden. 

« Een auto zonder koppeling en versnellingsbak heeft het filerijden voor mij veranderd. En ik moet zeggen dat dit ook geldt voor het optrekken op een helling. »  

Lola M., Elsene . Jonge automobiliste.

Boek een testrit
 

Een elektrische auto heeft dus geen enkel nadeel?

Dat is natuurlijk niet waar. De actieradius voor lange afstanden is nog steeds een gevoelig punt, ook al worden de modellen van de nieuwe generatie steeds beter. Maar u kunt ook kiezen voor een cooler rijgedrag. Bovendien neemt het aantal beschikbare oplaadpunten op de weg voortdurend toe.

Waarom kiezen voor een elektrische auto van Toyota?

Omdat Toyota al meer dan 20 jaar pioniert en geëlektrificeerd oplossingen ontwikkelt. Denk aan de revolutie die in 1997 plaatsvond met het op de markt komen van de Prius, de eerste hybride auto ter wereld. Sindsdien hebben meer dan 18 miljoen automobilisten over de hele wereld voor deze auto gekozen. Toyota beschikt nu over een groot assortiment van geëlektrificeerd modellen. Zodat we nu al kunnen rijden in de auto van morgen.

« Achter het stuur van mijn 100% elektrische bZ4X heb ik het gevoel dat ik, al is het maar een klein beetje, bijdraag tot het behoud van de planeet. » 

Pierre-Michel T., Namen. Milieubewuste inwoner.

Ontdek onze modellen

Hulp nodig om je wagen te kiezen ?

Beantwoord enkele vragen en vind de ideale Toyota

Doe nu de test

Gewoonlijk gebruikt u uw wagen voor...

Kies het type rit dat het beste bij u past

Korte ritten/stadsverkeer   Lange ritten   Alle soorten wegen   Professioneel gebruik  

Welk type wagen interesseert u ?

Heeft u toegang tot een waterstoftankstation ?

Ja   Nee
Onze plug-in hybride en elektrische voertuigen kunnen worden opgeladen via standaard stopcontacten, Wallboxen of openbare laadpalen.

Heeft u toegang tot een waterstoftankstation ?

Ja   Nee

Hoeveel zitplaatsen wenst u ?

U hebt minstens...

Deze modellen zijn geschikt voor u !

Opnieuw beginnen