1. Gamme électrique x hybride

Elektrische modellen

Ontdek hoe wij vooroplopen op het gebied van elektrisch rijden.

Waarom kiezen voor een elektrische auto?

Het eerste dat in me opkomt, is dat een elektrische auto geen CO2 uitstoot en minder fijnstof uitstoot dan een auto met een verbrandingsmotor. Maar een elektrische auto is niet alleen een "schone" auto, hij is ook zuinig. Hij is weliswaar duurder in aanschaf, maar de onderhoudskosten zijn lager en de motor gaat langer mee. Hij is ook stil en aangenaam om in te rijden. 

« Een auto zonder koppeling en versnellingsbak heeft het filerijden voor mij veranderd. En ik moet zeggen dat dit ook geldt voor het optrekken op een helling. »  

Lola M., Elsene . Jonge automobiliste.

 

Een elektrische auto heeft dus geen enkel nadeel?

Dat is natuurlijk niet waar. De actieradius voor lange afstanden is nog steeds een gevoelig punt, ook al worden de modellen van de nieuwe generatie steeds beter. Maar u kunt ook kiezen voor een cooler rijgedrag. Bovendien neemt het aantal beschikbare oplaadpunten op de weg voortdurend toe.

Waarom kiezen voor een elektrische auto van Toyota?

Omdat Toyota al meer dan 20 jaar pioniert en elektrische oplossingen ontwikkelt. Denk aan de revolutie die in 1997 plaatsvond met het op de markt komen van de Prius, de eerste hybride auto ter wereld. Sindsdien hebben meer dan 18 miljoen automobilisten over de hele wereld voor deze auto gekozen. Toyota beschikt nu over een groot assortiment elektrische modellen. Zodat we nu al kunnen rijden in de auto van morgen.

« Achter het stuur van mijn 100% elektrische bZ4X heb ik het gevoel dat ik, al is het maar een klein beetje, bijdraag tot het behoud van de planeet. »  

Pierre-Michel T., Namen. Milieubewuste inwoner.

 

Ieder zijn eigen wensen, ieder zijn eigen Toyota-technologie

 •  

  Een auto met een elektromotor en een verbrandingsmotor (benzinemotor). Hij is stiller, verbruikt minder, stoot minder uit en is dus veel milieuvriendelijker.

  Hij is verkrijgbaar in een zelfoplaadbare en een oplaadbare uitvoering.

  In de praktijk kunt u met de hybride voor al uw ritten meer dan 50% van uw tijd in de elektrische modus rijden.


   

 •  

  Een auto die zowel de voordelen van een zelfoplaadbare hybride als de prestaties van een 100% elektrische modus biedt. U krijgt dus het beste van twee werelden.

  De modellen met de technologie van de vierde generatie hebben een accu met een grotere capaciteit en daardoor een veel grotere actieradius.

  In de praktijk kunt u met de oplaadbare hybride tot 75 km zonder brandstof afleggen. En uw dagelijkse ritten in de 100% elektrische modus afleggen.

 •  

  Een "schone" en stille auto die uitsluitend op een accu rijdt (met een levensduur van 8 jaar of 160.000 km), geen fossiele brandstof verbruikt en emissieloos is.

  De auto kan met behulp van de meegeleverde kabel gemakkelijk worden opgeladen via een gewoon stopcontact. Of via de Toyota Muuroplader

  In de praktijk kunt u met de 100% elektrisch auto 100% van uw korte ritten aflggen, terwijl u toch goede prestaties hebt voor bepaalde langeafstandsritten.

MEER INFORMATIE OVER ONZE ELEKTRISCHE MODELLEN

De Toyota-hybride De plug-in hybride 100% elektrisch