1. Discover Toyota
  2. On Board Fuel Consumption Monitoring

Samen zorgen we voor meer inzicht in de werkelijke verbruikscijfers

Met de wet rond ‘On Board Fuel Consumption Monitoring’ (OBFCM) verplicht de Europese Commissie alle autofabrikanten in Europa om de werkelijke CO2- en verbruikscijfers van elk model te delen met de Europese Commissie. Zo wil Europa de verschillen in kaart brengen tussen de officiële verbruiksgegevens van fabrikanten en de dagdagelijkse werkelijke verbruikscijfers van consumenten. 

Een goed idee, want zo kunnen we onze producten verder verbeteren richting nuluitstoot. Help jij mee?

Beyond Zero

‘On Board Fuel Consumption Monitoring’ (OBFCM) past naadloos bij de ‘Beyond Zero’-ambitie van Toyota, waarmee we verder willen gaan dan nuluitstoot voor een betere wereld.

OBFCM zal ons inzicht bieden in wat een wagen in de dagelijkse praktijk verbruikt. Dat is handige informatie voor jou, want zo kan jij beter geïnformeerde keuzes maken. En dat is essentieel voor ons, want dankzij deze data kunnen wij onze producten verder verbeteren richting nuluitstoot.

Toestemming voor een schonere wereld

We vragen je om ons bij je volgende onderhoudsbeurt schriftelijke toestemming te geven de verbruikscijfers van je Toyota te delen. Deze verbruikscijfers blijven altijd volledig anoniem: we delen enkel de verbruikscijfers met de Europese databank, en verwijderen ze daarna meteen.

Door je verbruikscijfers te delen, blijft je Toyota even zorgeloos rijden als altijd. Maar jij krijgt er de gemoedsrust bij dat je mee hebt geholpen aan een schonere wereld. Help je ons mee?

FAQS

Aan de hand van de wet rond OBFCM verplicht de Europese Commissie alle autofabrikanten in Europa om de werkelijke CO2- en verbruikscijfers van elk model te delen met de Europese Commissie.
 

De nieuwe wet vormt een aanvulling op het WLTP voor elektrische auto’s. De Europese Commissie wil zo de verschillen vaststellen tussen de verbruiksgegevens die de fabrikanten meten en het werkelijke verbruik in het dagelijks gebruik door consumenten.

De boordcomputer van je auto slaat deze gegevens nu al op. Je Toyota-dealer kan deze gegevens uitlezen, net zoals wanneer er naar een storing gezocht wordt.

Nee. OBFCM geldt enkel voor auto’s die zijn afgeleverd na 1 januari 2021.

Niet voor jou. Wél voor Toyota. Daarom vragen wij jou een schriftelijke toestemming om de verbruikscijfers van je auto te delen. Je gegevens zullen ons helpen om onze producten te verbeteren en minder uitstoot uit te stoten. We moedigen je dus zeker aan je toestemming te geven.

Laten we eerst en vooral duidelijk stellen dat je persoonlijke gegevens nergens in beeld komen en dus ook niet gedeeld kunnen worden. Enkel de gegevens van je auto worden anoniem opgeslagen en gedeeld. En van zodra de gegevens gedeeld zijn met de Europese Commissie, worden ze onmiddellijk verwijderd. De gegevens die we uit je auto halen, kunnen dus nooit meer tot jouw persoon herleid worden.