1. Discover Toyota
  2. Gemaakt in Europa
  3. Europees hoofdkantoor, R&D, en trainingscentrum

Toyota Motor Europe

Kom meer te weten over ons Europees hoofdkantoor, trainingscentrum en R&D centrum.

Toyota Motor Europe coördineert tal van functies voor de regio, van verkoop en marketing tot het ontwerp, onderzoek en de ontwikkeling van onze toekomstige modellen.

Toyota Motor Europe (TME) staat centraal in ons Europese bedrijf, met als voornaamste verantwoordelijkheid het beheren van de verkoop en marketing van Toyota- en Lexus-voertuigen en -onderdelen op groothandelsniveau. Het ondersteunt het netwerk van nationale marketing- en verkoopmaatschappijen en distributeurs die onze voertuigen op nationaal niveau behandelen, en het biedt centrale functies voor productplanning, marketing en communicatie, waarbij het Toyota-kwaliteitsniveau op elk niveau wordt gegarandeerd.

Ze nemen ook hun verantwoordelijkheid voor de bedrijfsstrategie, waarbij producten, prijsstelling, marketing en detailhandelsactiviteiten optimaal zijn afgestemd op de lokale markt. De rol van TME is in de afgelopen jaren gegroeid, naarmate we hebben geïnvesteerd in de uitbreiding van onze Europese R&D- en ontwerpfuncties, waaronder ons technisch centrum in de buurt van Brussel en onze ontwerpstudio ED2.

Ook hun invloed is toegenomen: trouw aan de wereldwijde visie van Toyota, aangekondigd door onze president, Akio Toyoda, heeft het een speciale verantwoordelijkheid gekregen voor de planning van onze toekomstige kleine en middelgrote voertuigen. TME heeft zijn hoofdkantoor in Brussel, maar het is een echt internationaal bedrijf - een kwaliteit die tot uiting komt in het feit dat mensen van meer dan 60 verschillende nationaliteiten er werken.

Toyota trainingscentrum

Ons trainingscentrum in Zaventem, nabij Brussel, is onze centrale locatie voor het trainen van service-instructeurs en ingenieurs van al onze nationale marketing- en verkoopmaatschappijen en onze distributeurs uit heel Europa. Gelegen vlak bij ons technisch centrum en Europees hoofdkantoor, is het sinds 1990 open, en kunnen mensen de kennis en vaardigheden verwerven om op hun beurt technici in hun eigen land op te leiden.

Toyota motor Europe HQ

Toyota Motor Europe, opgericht in 2002, houdt toezicht op de groothandelsverkoop en -marketing van Toyota en Lexus in heel Europa - inclusief landen buiten de Europese Unie, zoals Rusland, Turkije en Kazachstan. Ons hoofdkantoor in Brussel opende in 1990 en is verantwoordelijk voor productplanning, inkoop, kwaliteit, verkoopplanning, marketing en communicatie, en productie-engineering. Onlangs heeft het de ontwikkeling geleid op vlak van onderzoek en ontwikkeling, ontwerp en productplanning voor belangrijke modelwijzigingen op onze kleine en compacte voertuigen, zoals de Yaris en Corolla.

 

Toyota technisch centrum

Het Toyota Technical Centre, ook in de buurt van Brussel, is de thuisbasis van onze R&D-, inkoop- en productietechniekfuncties. Het R&D-team werkt er aan het ontwerp van carrosserie, aandrijflijn, chassis en elektronica en voert motortests, componententests en materiaaltests uit. Sinds 2011 kan het centrum ook gebruikmaken van ons aangrenzende testcircuit om zowel motoren als voertuigen te testen.

 

Hoe heeft Europees R&D de Yaris bijgewerkt?

Leer meer