1. Discover Toyota
 2. Toyota in Europe
 3. Toyota Europe Design Development (ED²)

Toyota Europe Design Development (ED²)

Onze inspirerende ontwerpstudio aan de Côte d'Azur, Frankrijk
De Toyota Europe Design Development (ED²) aan de Côte d'Azur in Frankrijk biedt geavanceerde conceptvoorstellen en baanbrekend design vanuit een Europees gezichtspunt.
 • De evoluerende wereld van autodesign

  Het ontwerp van een auto is het eerste wat mensen opvalt. Auto's moeten dus in de smaak vallen bij onze klanten. Ze moeten er aantrekkelijk uitzien, met een comfortabel interieur van hoge kwaliteit. Tegelijkertijd vereist de snel veranderende wereld van vandaag dat ontwerpers hun rol veranderen. Tegenwoordig is het de taak van ontwerpers om verschillende ontwerpaspecten te verruimen. Ze moeten zich niet alleen bezig houden met de styling van de voertuigen, maar ook rekening houden met de ecosystemen waarin de voertuigen worden gebruikt. Bij Toyota bouwen we niet alleen auto's in Europa, we ontwerpen ze ook hier: in onze Europese designstudio Toyota Europe Design Development (ED²).

 • Europese ontwerpen uit Zuid-Frankrijk

  Toyota ED² is de Europese geavanceerde designstudio voor Toyota en Lexus. De faciliteit ligt in de buurt van Nice aan de Franse Rivièra en is een van onze acht ontwerpstudio's over de hele wereld. ED² heette voorheen EPOC en was destijds in Brussel gevestigd. In 2000 verhuisde de faciliteit naar Frankrijk. Het centrum streeft naar geavanceerde conceptvoorstellen voor mobiliteit en baanbrekende ontwerpen vanuit een Europees perspectief. Het creëert exterieurontwerpen, interieurontwerpen en CMF-ontwerpen (wat staat voor Colour, Material and Finishing - kleur, materiaal en afwerking). Het maakt ook prototypes en voert ontwerponderzoek uit.

 • ED2's indrukwekkende staat van dienst

  Enkele recente successen van ED² zijn de Lexus LF-30 Electrified en de autonome e-Palette die in 2019 op de Tokyo Motor Show werd getoond. ED² was verantwoordelijk voor de CMF (Colour, Material, Finishing) van de 4e generatie van de Yaris, waarmee de beroemde Coral Red-kleur was geboren. Het exterieur en de CMF van de SUV uit het B-segment, de Yaris Cross, zijn ontworpen aan de Franse Rivièra. ED² heeft ook de toekomst van elektrische voertuigen tot leven gebracht. We hebben samengewerkt met de creatievelingen van Toyota wereldwijd om het geavanceerde bZ4X-model te ontwikkelen dat in april 2021 werd getoond. Ons meest recente werk was de Toyota Aygo X Prologue in maart 2021.

 •  

  De Toyota C-HR ontwikkeld

  De nieuwe Toyota C-HR is ontwikkeld in Zaventem in België.....

   

 • De Yaris in het oog doen springen

  ED2 speelde een leidende rol bij het definiëren van de CMF (Colour, Material and Finishing) van het sterk vernieuwde Yaris-model dat in 2020 op de markt kwam.

 • De Yaris Cross persoonlijkheid geven

  De Yaris Cross, in Zuid-Frankrijk ontworpen door ED2 en in Noord-Frankrijk geproduceerd, is puur Europees, van zijn exterieurstyling tot zijn CMF-design.

 • Het A-segment pittiger maken

  De Toyota Aygo valt in het A-segment op door zijn stoutmoedig, in het oog springend ontwerp. ED² kreeg de opdracht om de wagen van nog meer durf en pit te voorzien om zo kopers van kleine auto's te bekoren. Het resultaat is de Aygo X Prologue.