1. Discover Toyota
  2. Toyota in Europe
  3. Toyota Europe Design Development (ED²)
  4. Putting personality into the Yaris Cross

De Yaris Cross persoonlijkheid geven

Weerspiegelen van Europese klanten
De Yaris Cross, in Zuid-Frankrijk ontworpen door ED2 en in Noord-Frankrijk geproduceerd, is puur Europees, van zijn exterieurstyling tot zijn CMF-design.

  • Vanaf het allereerste begin van het ontwerpconcept had ED2 de Europese klant in gedachten. Daarom hebben we reële klanten gevraagd naar hun levensstijl, wat ze mooi vinden, wat hun dagelijkse activiteiten zijn en hoe ze zich ontspannen. De antwoorden inspireerden ons om een auto te ontwerpen die hun persoonlijkheid zou weerspiegelen; een levendige combinatie van verfijnd en energiek.

  • De opmerkelijke kleur Brass Gold bevat groen pigment voor een frisse, dynamische verschijning. Zijn carrosserie in de vorm van een diamant straalt in combinatie met vier opvallende spatborden energie en verfijning uit. Hij valt op als SUV dankzij de grotere bodemvrijheid, de sterke horizontale as die zorgt voor een geweldige balans en een zelfverzekerde indruk, de grote, eerder vierkante wielkasten en natuurlijk de grote velgen, tot wel 18 inch. Hij behoudt het sterke DNA van Toyota's SUV-gamma, maar de dubbele trapeziumvormige grille geeft hem een kenmerkende en stedelijke look.

  • Door de horizontale achterlichten en de achterruit te combineren, komt de familie-identiteit met de Yaris duidelijk tot uitdrukking, terwijl de bredere en meer vierkante achterklep wijst op de grotere flexibiliteit van de bagageruimte voor dagelijks gebruik.