1. Discover Toyota
 2. Sustainability
 3. Electrification Strategy

Elektrificatie

Voortdurende innovatie voor een koolstofneutrale toekomst
We zijn er trots op dat we al meer dan 25 jaar pioniers zijn op het gebied van de ontwikkeling van geëlektrificeerde voertuigen, om een beter milieu te helpen creëren door middel van koolstofarme technologieën voor de massamarkt. Vandaag, na meer dan twee decennia van investeringen, ontwikkelen we het meest complete gamma van geëlektrificeerde voertuigen.
 • Volledig toegewijd aan koolstofneutraliteit voor iedereen

  Wij geloven dat meerdere technologische oplossingen nodig zijn om daar sneller te komen. Uiteindelijk zal de markt bestaan uit emissievrije batterij-elektrische voertuigen (BEV), brandstofcel-elektrische voertuigen (FCEV) of voertuigen met andere technologieën. Momenteel heeft niet iedereen toegang tot emissievrije voertuigen vanwege een gebrek aan infrastructuur of marktbelemmeringen. Daarom bieden we én BEV's, én FCEV's, én PHEV's, én HEV's aan. We noemen dit de 'kracht van EN' omdat er zelden één maat voor iedereen is als je kijkt naar de diversiteit van de behoeften van klanten. Toegang bieden tot meerdere technologieën is een meer inclusieve weg naar koolstofneutraliteit en stelt ons in staat om de samenleving nu al aanzienlijk koolstofarmer te maken.


'Toyota heeft de ambitie om miljoenen batterij-elektrische voertuigen ter beschikking te stellen van zijn klanten, maar de meest efficiënte manier om de netto koolstofuitstoot wereldwijd te verminderen is het gebruik van elk onderdeel van onze toolbox, waaronder Hybrid Electric, Plug-in Hybrid Electric, Battery Electric en Fuel Cell Electric. Het aandeel van elk van die technologieën moet optimaal afgestemd worden op de beschikbare infrastructuren en de consumentensituatie in elke regio, alsook op de beperkte beschikbaarheid en de verbeterende prestaties van batterijen.

Gill Pratt, hoofdwetenschapper & CEO TRI van TMC
 • 20 miljoen geëlektrificeerde verkopen en groeiend

  Onze visie om toegankelijke koolstofarme voertuigen te produceren begon in 1997 met de Prius, de eerste hybride elektrische auto voor de massamarkt. In 2015 lanceerden we de Mirai, de eerste brandstofcel-elektrische sedan die in massaproductie werd genomen. Meer recentelijk hebben we plug-in hybride elektrische voertuigen en meer BEV's toegevoegd aan het Toyota- en Lexus-gamma. Tot nu toe hebben we wereldwijd meer dan 20 miljoen geëlektrificeerde voertuigen verkocht, waarvan vier miljoen in Europa, waarmee we cumulatief hebben bijgedragen aan meer dan 160 miljoen ton CO2-reductie. Toyota blijft innoveren op technologisch vlak, door aanzienlijke investeringen te doen in geavanceerde batterijtechnologieën, zoals solid state, in geavanceerde elektromotoren en in verbeterde vermogenselektronica.

 • Toegankelijke meervoudige technologie voor iedereen

  Als gevolg van onze meervoudige technologische benadering van elektrificatie zijn we binnen de industrie toonaangevend inzake algemene CO2-reductie in Europa. We zetten ons in voor de democratisering van geëlektrificeerde voertuigen om te voldoen aan de lage-emissiebehoeften van alle Europeanen. Om deze doelen te helpen bereiken, hebben we meer dan 24.000 patenten voor geavanceerde elektrificatietechnologieën vrij beschikbaar gemaakt. Deze omvatten de kernsystemen die op alle voertuigtypes worden toegepast - BEV's, FCEV's, PHEV's en HEV's.  

 • 66%

  Mix électrifié de TME en % des ventes totales

 • 55

  modèles électrifiés en vente d'ici 2025

 • 10

  ZEV d'ici 2025

 • 50%

  ZEV d'ici 2030

 • Hybride elektrische voertuigen

  Onze transformatie naar elektrificatie komt voort uit onze expertise van meer dan 25 jaar als pionier en leider in hybride elektrische technologie.

 • Plug-in hybride elektrische voertuigen

  Onze plug-in hybride elektrische voertuigen combineren batterij-elektrisch rijden met full hybrid-technologie. Bestuurders kunnen emissievrij rijden en langere ritten maken zonder ongerust te worden over de actieradius.

 • Batterij-elektrische voertuigen

  Toyota's batterij-elektrische voertuigen zijn een kernelement in onze strategie voor koolstofneutraliteit. Naarmate het gamma emissievrije voertuigen van het bedrijf toeneemt, zullen we onze klanten toegankelijke batterij-elektrische modellen kunnen aanbieden in alle marktsegmenten.

 • Brandstofcel-elektrische voertuigen

  Door waterstof aangedreven brandstofcel-elektrische voertuigen (FCEV's) spelen een unieke rol in het koolstofvrij maken van het vervoer en de economie in het algemeen. Ze zijn van cruciaal belang voor het realiseren van een nuluitstoot, van personenauto's zoals de Mirai tot bestelwagens, vrachtwagens en bussen.

 • Batterijen

  Toyota heeft tientallen jaren ervaring met de ontwikkeling en productie van batterijen voor verschillende soorten voertuigen. We passen al deze ervaring toe om klanten te voorzien van de betrouwbare technologieën die nodig zijn voor hun geëlektrificeerde toekomst.