1. Discover Toyota
 2. Zero Accidents

Nul ongevallen

Ons uiteindelijke doel: een toekomst zonder doden of gewonden in het verkeer
Jaarlijks gaan er wereldwijd 1,35 miljoen levens verloren bij verkeersongevallen. Door onze sterke focus op 'veiligheid eerst' willen we ertoe bijdragen om dit aantal naar nul te herleiden.
 • Hoogste veiligheidsstandaard

  Met als doel het geheel voorkomen van verkeersongevallen monitoren geavanceerde bestuurdersondersteuningssystemen alles wat er rondom de Toyota- of Lexus-voertuigen gebeurt. Om onze auto's nog veiliger te maken, werken we aan de integratie van functies voor autonoom rijden op basis van ons Mobility Teammate Concept: de overtuiging dat mensen en auto's die gebruik maken van geconnecteerde systemen en AI kunnen samenwerken om veilig rijden te realiseren. Om de passieve veiligheidsfuncties te verbeteren die mensen beschermen in het onfortuinlijke geval van een botsing, bestuderen we aanrijdingen uit het verleden en zelfs mogelijke aanrijdingen met behulp van onze uitstekende THUMS-technologie (Total Human Model for Safety).

 • Gemeenschap ter ondersteuning van verkeersveiligheid

  Mensen en infrastructuur spelen een cruciale rol in verkeersveiligheid. Daarom steunen we sinds 2006 de European Transport Safety Council (ETSC). De ETSC geeft onpartijdig deskundig advies aan de Europese Commissie, het Europees Parlement en de nationale regeringen. Het instituut bevordert ook effectieve maatregelen en beste praktijken in gebieden met het grootste potentieel voor het terugdringen van verkeersongevallen en -slachtoffers. We ondersteunen ETSC-activiteiten zoals REVIVE, om de noodhulp na een botsing te verbeteren, en de Road Safety Performance Index PIN, een beleidsinstrument om de verkeersveiligheid te maximaliseren.

 • Toyota T-Mate

  T-Mate is een reeks systemen die zijn ontworpen om u te helpen en het rijden veiliger te maken, of u nu aan het parkeren, op de autosnelweg of in de stad bent. Deze systemen helpen niet alleen om u en uw passagiers te beschermen, maar ook de andere weggebruikers. Het maakt allemaal deel uit van de inspanningen van Toyota om de verkeersveiligheid te verbeteren en zo verkeersongelukken in de toekomst te voorkomen.

 • Automatisch rijden

  Eerst en vooral zet Toyota zich in voor geautomatiseerd rijden omdat de technologie ongelukken door menselijke fouten kan voorkomen. Toyota's benadering van geautomatiseerd rijden omvat het Mobility Teammate Concept, Chauffeur en Guardian™, om mobiliteit te realiseren die veilig, toegankelijk en gemakkelijk is.