Winterbanden en winterwielen

Jouw garantie voor een veilige winter

Waarom winterbanden monteren ?

Winterbanden zijn ontworpen om superieure grip te bieden op natte, besneeuwde en beijzelde wegen. Dankzij hun eigenschappen voorkomen ze aquaplaning en verkorten ze de remweg aanzienlijk voor een veiligere rijervaring.

Winterbanden
winter tyres car
16.5 meter REMAFSTAND
Zomerbanden
summer tyre cars
34.2 meter REMAFSTAND
*Remmen op sneeuw – Remafstand bij een snelheid van 40 km/u
Replay

Wat zijn de voordelen van winterbanden?

Winterbanden zijn gemaakt van een zachter rubber dan zomerbanden, hierdoor presteren ze beter bij temperaturen onder de 7° C. Het loopvlak van een winterband bestaat uit verschillende lamellen die zorgen voor optimale grip bij gladde en besneeuwde wegen. Dankzij het aangepaste profiel zal water en smeltwater beter afgevoerd worden van onder het loopvlak van de band, wat aquaplaning tegengaat en de remafstand zal verkleinen. 

Wanneer winterbanden plaatsen?

Winterbanden zouden eigenlijk beter ‘koudweerbanden’ genoemd worden, want ze presteren het best van zodra de temperaturen onder de 7° C duiken. In België is dit meestal de periode van november tot maart.

Wij adviseren je om tijdig een afspraak te maken voor jouw bandenwissel. Zo wordt je niet geconfronteerd met lange wachttijden en kan je veilig de weg op.


Winterbanden of winterwielen?

De ideale oplossing is een Toyota winterwielenset. Deze heeft als voordeel dat jouw winterbanden gemonteerd op lichtmetalen velgen op maat van jouw Toyota, zodat je de hele winter lang veilig, aangenaam en stijlvol kunt rijden.

Je kan ook enkel kiezen voor winterbanden. In dat geval monteert jouw Toyota verdeler deze op jouw originele Toyota velgen.

 

Het Europese bandenlabel begrijpen

Sinds 2012 moeten banden die in de EU verkocht worden het Europese bandenlabel dragen. Dit label laat toe het brandstofverbruik, de grip en het geluidsniveau van banden te vergelijken.

  • Rolweerstand
     
    De wrijving die een band veroorzaakt wanneer hij over de weg rolt, noemt men de ‘rolweerstand’. Hoe groter de rolweerstand, hoe meer brandstof de motor zal verbruiken en hoe meer uitstoot er geproduceerd wordt. Banden van klasse A bieden de minste weerstand en zijn het best voor het brandstofverbruik.
  • Grip op nat wegdek
     
    Dit is een indicatie over de remafstand op een nat wegdek. Hoe beter de grip, hoe korter de remafstand, een belangrijk veiligheidsvoordeel bij het rijden in de regen. Banden met A markering bieden de beste grip.
  • Geluidsniveau 
     
    Het geluidsniveau geeft het aantal decibels weer die de band produceert wanneer deze over de weg rolt. Het aantal geluidsgolven varieert van 1 tot 3 golven, en band met één geluidsgolf produceert het laagste geluid.