1. Discover Toyota
  2. Toyota GAZOO Racing
  3. De Nieuwe Toyota GR 86

GR 86, het verhaal gaat verder

Dit is de nieuwe GR 86, uw sleutel tot de fascinerende wereld van GAZOO Racing. De GR 86 ademt de geest van Toyota’s legendarische sportwagens, met name de 2000GT en de AE86, en is een van de nieuwste modellen in zijn soort. Het verleidelijke design is direct beïnvloed door onze ervaring met de autosport. Als bestuurder bent u daardoor verzekerd van een unieke beleving, die gericht is op waar het werkelijk om draait: rijplezier. Bent u klaar om opnieuw voeling te krijgen met de weg?

Meer vermogen, meer rijplezier

Alles wat het rijden in de GT86 zo aangenaam maakte, is ook te vinden in de GR 86, maar het gevoel is nog intenser. De elegante en verfijnde coupécarrosserie koppelt lichte materialen, zoals een aluminium dak, aan een door de autosport geïnspireerde stroomlijn voor een ongeëvenaarde handling en stabiliteit. In combinatie met de nieuwe en lichte, horizontaal geplaatste 2.4-liter viercilindermotor belooft de GR 86 adembenemende prestaties, die gegarandeerd een glimlach op uw gezicht zullen toveren.

Een sportwagen die zijn afkomst niet verloochent

De GR 86 zet Toyota’s lange traditie van sportwagens met voorin geplaatste motor en achterwielaandrijving voort. Naast een perfecte gewichtsverdeling heeft de GR 86 een laag zwaartepunt voor meer wendbaarheid in de bochten, terwijl de torsiestijfheid met 50% is toegenomen ten opzichte van zijn voorganger.

Kortom, de GR 86 biedt een nauwkeurigere wegligging, een betere feedback van het stuur en een nog fijner rijgedrag. Elke handeling die u verricht en elke oneffenheid in de weg zijn daardoor een genot voor uw zintuigen.

Neem als eerste plaats achter het stuur

Ontvang als eerste het laatste nieuws en updates over de GR 86.