1. Discover Toyota
 2. Toyota in Europe

Toyota Europa

Van een kleinschalige auto-importeur naar negen productievestigingen
Onze aanwezigheid in Europa begon meer dan 60 jaar geleden op heel kleine schaal met de eerste leveringen van onze modellen aan automobilisten die heel weinig over Toyota wisten.  
 • Zes decennia groei in Europa

  Ons Europese verhaal begon heel bescheiden. Dit was het moment waarop kleine aantallen voertuigen naar hier werden geïmporteerd vanuit Japan in het begin van de jaren zestig. Sindsdien hebben we investeringen gedaan om van Europa één van onze belangrijkste en meest levendige wereldmarkten te maken, niet alleen om auto's te verkopen, maar ook om ze te ontwerpen, te ontwikkelen en te bouwen. 

De jaren 1960

De jaren zestig waren een decennium van verandering voor Toyota. We kwamen voor het eerst op de Europese markt en baanden daarmee de weg voor de grote verkoop- en productiebedrijven die we nu op het hele continent hebben.

 

De jaren 1970

Het momentum van Toyota nam toe. Almaar meer mensen waren zich bewust van de naam Toyota en gingen in op het alternatief dat wij boden voor de producten en merken waarmee ze al generaties lang vertrouwd waren. 

 

De jaren 1980

In de jaren tachtig werden onze Europese activiteiten verder geconsolideerd en werden interessante nieuwe ondernemingen op touw gezet die ons hielpen om onze aanwezigheid in Europa te versterken.

 

De jaren 1990

Toen we de mijlpaal van 30 jaar in Europa passeerden, hebben we grote investeringen gedaan om hier onze eigen productiefaciliteiten op te zetten. In de jaren negentig bleven we ons richten op onze bedrijfsprincipes om lokaal voertuigen te bouwen voor de markten waar ze worden verkocht.

 

De jaren 2000

De nieuwe eeuw betekende het begin van een technische revolutie in de autowereld. In 2000, drie jaar na zijn debuut in Japan, arriveerde de eerste Prius in Europa als een sedan met een nieuwe aandrijflijn, die zowel een conventionele benzinemotor als een elektromotor omvatte.

 

De jaren 2010

Bij alles wat we doen staan duurzaamheid en milieuvriendelijkheid centraal. Het is dan ook geen verrassing dat we in de jaren 2010 onze geëlektrificeerde technologie verder hebben verbeterd en aangepast om dichter bij ons doel te komen, namelijk de ultieme milieuvriendelijke auto. Zeg hallo tegen de Mirai.

 

De jaren 2020 en daarna

We streven ernaar mobiliteit voor iedereen toegankelijk te maken, vanuit de overtuiging dat iedereen de vrijheid moet hebben om zich zonder beperkingen te kunnen verplaatsen. We blijven mobiliteit afstemmen op de behoeften van de klant en leveren onze bijdrage aan een schoner, veiliger, minder stressvol en meer verbonden leven voor de mensen.

 • Sinds 1963

  In 1963 werden 400 Toyota Crowns vanuit Japan verscheept naar onze eerste Europese distributeur, Erla Auto, wat het begin van een langdurige betrokkenheid van Toyota in Europa betekende. 

 •  >25.000 

  Meer dan 25.000 mensen in Europa zijn rechtstreeks bij ons in dienst. 

 • 11 miljard euro 

  Sinds de oprichting van ons eerste productiebedrijf in de jaren negentig hebben we lokaal meer dan 11 miljard euro geïnvesteerd.

 • 8 fabrieken in 6 landen 

  Wij hebben 8 productiebedrijven in 6 landen. 

 • 6 miljard euro/jaar 

  We geven jaarlijks meer dan 6 miljard euro uit aan 400 in Europa gevestigde leveranciers. 

 • 53 landen 

  We hebben een netwerk van 28 landelijke marketing- en verkooporganisaties in 53 landen. 

 • 3000 concessies 

  Een netwerk van meer dan 3000 erkende Toyota- en Lexus-dealers. 

 • 23 logistieke centra 

  14 logistieke centra voor onderdelen en 9 logistieke centra voor voertuigen.

 • Europese auto's voor Europese bestuurders

  De Europese familie van Toyota ondersteunt de duurzame ontwikkeling van Toyota's activiteiten in Europa, gebaseerd op onze belangrijkste prioriteiten topkwaliteit en klanttevredenheid. We werken er hard aan om het Toyota- en Lexus-assortiment in Europa verder te versterken. Onze voertuigen combineren milieuprestaties en rijplezier met diensten die zijn afgestemd op de verwachtingen van de Europese klanten. We erkennen dat Europese klanten tot de meest veeleisende ter wereld behoren en hanteren daarom hun verwachtingen als maatstaf voor het ontwerpen van auto's die voldoen aan de hoogste normen op het gebied van prestaties, ontwerp en esthetische aantrekkingskracht.  

 • Massaproductie van menselijk geluk

  We zien onszelf nu als mobiliteitsaanbieder, niet louter als autofabrikant. We hebben KINTO Europe opgericht om de groei van de mobiliteitsdiensten van Toyota in Europa te versnellen. We willen de voorkeursleverancier van diensten worden voor elke mobiliteitsbehoefte door mobiliteitsoplossingen als onestopshop aan te bieden voor alle klanten. Door mobiliteit voor iedereen te steunen, kunnen we een duurzame bijdrage leveren aan onze missie om menselijk geluk in massa te produceren. 

 • Gebouwd in Europa

  We zijn al beginnen onderzoeken hoe we auto's schoner en efficiënter konden maken lang voordat dit een belangrijk thema werd voor de auto-industrie in haar geheel. We hebben vooral veel geïnvesteerd in hybride en brandstofceltechnologie. Sinds de lancering van de Prius, onze oorspronkelijke hybride, hebben we meer dan vier miljoen geëlektrificeerde voertuigen op de Europese wegen gebracht. We verkopen onze hybrides niet alleen in Europa, we bouwen ze ook hier, in onze fabrieken in het VK, Frankrijk, Turkije, Tsjechië en Polen. 

 • Autofabrieken die ook milieuvriendelijk zijn

  Doordat we in Europa over onze voorzieningen beschikken, kunnen we onze klanten kortere levertijden bieden en het milieueffect van onze zeevaartactiviteiten verkleinen. Het bouwen van schonere auto’s in en voor Europa is slechts één aspect van ons werk om het milieu te beschermen en te koesteren. Onze fabrieken en kantoren lopen wereldwijd voorop dankzij het gebruik van nieuwe en doeltreffende manieren om minder afval te produceren, natuurlijke hulpbronnen te beschermen, zo min mogelijk uitstoot te genereren en in harmonie met de natuur om ons heen te werken.

vind en configureer je Toyota

Toyota bZ4X
Elektrische 4x4
Toyota bz4x
Aygo X
De compacte stadsauto
Toyota aygo-x
Yaris
Kleine Stadsauto
Toyota Yaris
Yaris Cross
Compact SUV
Toyota Yaris Cross
GR Yaris
De ultieme hot hatch
Toyota GR Yaris
Corolla Hatchback
Best verkopende
Toyota Corolla Hatchback
Corolla Touring Sports
Best verkopende
Toyota Corolla Touring Sports
Corolla Cross
Familiale SUV
Toyota Corolla Cross
Supra
De ultieme sportauto
Toyota supra
GR86
Wendbaar en responsief
Toyota gr86
Camry
Luxueuze berline
Toyota Camry
Mirai
Een visionnaire auto
Toyota mirai
C-HR
SUV voor de stad
Toyota C-hr
RAV4
Krachtige SUV
Toyota RAV4
RAV4 Plug-in
Hybride SUV
Toyota RAV4 Plug In
Land Cruiser
Iconische avonturier
Toyota land cruiser
Highlander
Zeer ruime
Toyota Highlander
Hilux
Onverwoestbare pick-up
Toyota Hilux
Proace City
Praktische bestelwagen
Toyota Proace City
Proace City Verso
Veelzijdige bedrijfswagen
Toyota Proace City Verso
Proace
Bedrijfswagen voor alle situaties
Toyota Proace
Proace EV
Zero emissie bedrijfswagen
Toyota Proace EV
Proace Verso
Ruime minibus
Toyota Proace Verso
Prius plug-in
Prius heruitvinden
Toyota Prius plugin