1. Gamme électrique x hybride
  2. Autonomie

Het rijbereik: een vergelijking tussen hybride, plug-in hybride, 100% elektrisch en waterstof

In het Toyota-gamma vind je alle types geëlektrificeerd motoren: hybride, plug-in hybride, 100% elektrisch en waterstof. Al deze modellen kunnen 100% geëlektrificeerd rijden. Maar niet allemaal even ver. Daarom vergelijken we hier het rijbereik van elk elektrisch motortype.
  • Het rijbereik van een hybridewagen

    Een Toyota hybride laadt zijn batterij zelf weer op met behulp van de kinetische energie die vrijkomt tijdens het vertragen en remmen. De batterij wordt daarnaast ook deels opgeladen door de verbrandingsmotor, die aan de elektrische motor is gekoppeld. Een Toyota hybride verbruikt minder brandstof dan een klassieke wagen. Je hebt daardoor een groter rijbereik dan met een klassieke wagen met enkel een verbrandingsmotor.

Het rijbereik van een plug-in hybride

Met slechts een laadbeurt kan een plug-in hybride 75 kilometer 100% elektrisch afleggen. Bovendien schakelt een plug-in hybride automatisch over op de hybridemodus wanneer zijn batterij bijna leeg is. Zo ondersteunt hij de benzinemotor om gemakkelijk lange afstanden af te leggen.

Configureer een plug-in hybridemodel
  • Het rijbereik van een waterstofwagen


    Een waterstofwagen zoals de Toyota Mirai gebruikt een brandstofcel om waterstof om te zetten in water en elektriciteit. Met een volle tank waterstof haalt de Toyota Mirai een rijbereik van meer dan 650 km. Dat is meer dan een vergelijkbare elektrische wagen en gelijk aan een gemiddelde dieselwagen.