1. New Cars
  2. MPV’s en gezinswagens
  3. 5 Voordelen | Toyota Belgïe

De 5 voordelen van een gezinswagen van Toyota

Elk gezin is anders en heeft andere behoeftes. Sommige gezinnen hebben eeuw n grote koffer nodig om al het hobbymateriaal van de kinderen mee te nemen. Grote gezinnen of samengestelde gezinnen zoeken dan weer een comfortabele familiewagen met voldoende zitplaatsen. Bovendien moet iedereen zich erin thuis voelen, van de ouders tot de jongste passagiers én hun knuffels toe. De gezinswagens van Toyota komen aan al deze behoeften tegemoet, en bieden er een uitzonderlijk veiligheid en brandstofbesparing bovenop. Kijk snel verder, en ontdek de 5 voordelen van een gezinswagen van Toyota.

Meer dan voldoende ruimte voor 5 to 7 personen

Of je nu een groot gezin hebt of gewoon regelmatig vriendjes meeneemt naar en van de hobbyclub of de jeugdbeweging, voor gezinnen schiet het standaard aantal zitplaatsen vaak tekort.
Daarom bieden de gezinswagens van Toyota je altijd 5 volwaardige zetels, en op heel wat modellen in ons gamma gezinswagens zelfs 7 zetels dankzij een optionele derde rij comfortabele zitplaatsen die je makkelijk kan inklappen voor extra ruimte. Dankzij slimme opbergruimte voor alle passagiers heeft iedereen zijn spulletjes altijd meteen bij de hand. Zo verloopt elke rit in alle rust.warmte door direct zonlicht.
Ontdek onze familiewagens

Extra veel laadruimte

Een fiets inladen in de koffer als het onverwacht regent, vriendjes naar huis voeren van de jeugdbeweging, snel bagage inladen voor een geïmproviseerd kampeerweekendje ... Als ouder moet je flexibel zijn, en de gezinswagen van Toyota helpen je daarbij. 

Elke familiewagen van Toyota beschikt over zeeën van ruimte voor al zijn passagiers, zowel voor de modellen met 5 als met 7 zetels. Een extra ruime koffer is uiteraard standaard inbegrepen. Bovendien kan je de zetels makkelijk en onafhankelijk van elkaar inklappen. Zo beschik je snel en eenvoudig over meer laadruimte om al je spullen in op te bergen ... of creëer je meer persoonlijke ruimte voor je (b)engels wanneer die daar even behoefte aan hebben.

Optionele dakstangen en een dakkoffer geven je nog meer mogelijkheden om er volledig uitgerust op uit te trekken met het hele gezin. 

Ontdek onze familiewagens

De nieuwste veiligheidsystemen

Hoezeer ze ook verlangen naar onafhankelijkheid, jouw oogappels hebben je bescherming nog nodig. Schenk hen daarom de bescherming van onze gezinswagens. Toyota investeert namelijk voortdurend in onderzoek naar innovatieve veiligheidssystemen, en biedt de nieuwste veiligheidssystemen standaard aan op al zijn familiewagens. Zo bezorgen we jou een gerust gemoed: je gezin is in veilige handen bij Toyota.


Toyota Safety Sense

Het Toyota Safety Sense is bijvoorbeeld een unieke bundel van nieuw ontwikkelde, actieve veiligheidstechnologieën om aanrijdingen in uiteenlopende omstandigheden te voorkomen. De bundel is standaard inbegrepen in onze familieauto’s en bevat onder meer het pre-collision systeem (PCS), dat hindernissen en voetgangers voor de wagen detecteert en het risico op kop-staartaanrijdingen met voorliggers beperkt.

Omdat er zeker in gezinswagens vaak afleiding is, detecteert verkeersbordenherkenning (Road Sign Assist) snelheidsbeperkingen, inhaalverbodsborden, borden over de toestand van de weg en snelwegborden. De rijstrookassistent (Lane Departure Alert) waarschuwt je dan weer wanneer de wagen van zijn rijstrook begint af te wijken zonder dat de richtingaanwijzers werden geactiveerd. Dit systeem kan bij bepaalde modellen zelfs tegensturen om de wagen op zijn rijstrook te houden.

Ontdek Toyota T-Mate

Emergency Call System

En heb je ondanks deze en de vele andere veiligheidssystemen op je Toyota toch een ongeval? Dan kunnen alle inzittenden dankzij het Emergency Call-systeem de hulpdiensten meteen waarschuwen door op een knop in de auto te drukken. Bij een ernstig ongeval of wanneer de airbags van de auto in werking treden, wordt het systeem zelfs automatisch geactiveerd.
Meer zien

Indrukwekkende brandstofbesparing


Laten we er geen doekjes om winden: als gezin heb je veel dagelijkse kosten. Daarom helpt Toyota je te besparen op je brandstofverbruik met de meest efficiënte hybride- en elektrische motoren.

Wist je bijvoorbeeld dat je met onze hybridemotoren maar liefst 25% minder brandstof* verbruikt dan klassieke benzinemotoren? Daarmee behoort ons gamma hybridewagens tot de meest efficiënte hybridewagens op de markt. En dat is geen toeval. Toyota was immers het eerste merk dat meer dan een kwarteeuw geleden al uitpakte met een hybridemotor, lang voor alle andere constructeurs. Daardoor beschikken we over een unieke expertise en kennis. Bij Toyota zijn we intussen zelfs al aan de derde generatie hybridemotoren toe. En die is alweer een heel stuk efficiënter en spaarzamer dan de vorige generatie.

* Toyota hybrides verbruiken gemiddeld 25% minder brandstof dan de overeenkomstige niet-hybrides. Een vergelijking van het brandstofverbruik (WLTP) van hybride en overeenkomstige niet-hybride voertuigen binnen het Toyota-gamma toont een gemiddeld positief verschil van 25% in het voordeel van de hybride.

Omdat je met een hybridemotor van Toyota tot maar liefst 50% van de tijd elektrisch rijdt, spaar je niet alleen veel brandstof en kosten uit, maar krijg je ook toegang tot de steeds vaker voorkomende lage emissiezones in stadscentra in binnen- en buitenland. Dat is handig voor al jullie uitjes. Bovendien stoot je met een hybridemotor maar liefst 20% minder CO2 uit dan met een klassieke benzinemotor. Dat is beter voor het klimaat, en beter voor de toekomst van je kinderen.

Wil je liever helemaal elektrisch rijden? Ook dan staat Toyota voor je klaar met de 100% elektrische bZ4X. Die combineert de moderne en strakke looks van een elektrische auto met de ruimte en het comfort van een SUV.
Boek een testrit
VIND EN CONFIGUREER JE TOYOTA GEZINSWAGEN
C-HR
SUV voor de stad
Toyota C-hr
Yaris Cross
Compact SUV
Toyota Yaris Cross
RAV4
Hybride SUV
Toyota RAV4
RAV4 Plug-in
Krachtige SUV
Toyota RAV4 Plug In
Toyota bz4x
Elektrische 4x4
Toyota bz4x
Proace City
Praktische bestelwagen
Toyota Proace City
Corolla Cross
Familiale SUV
Toyota Corolla Cross
Corolla Hatchback
De best verkopende
Toyota Corolla Hatchback
Camry
Luxueuze berline
Toyota Camry
Corolla Touring Sports
De best verkopende
Toyota Corolla Touring Sports
Proace City Verso
Veelzijdige bedrijfswagen
Toyota Proace City Verso