1. Hybride Auto's Betrouwbaarheid

Toyota hybride door test aankoop verkozen als meest betrouwbare merk

Test Aankoop voerde een onderzoek uit en stelde de volgende zaken vast voor Toyota:
 • Meest betrouwbare merk

  Geldig voor al onze hybride modellen

 • ★★★★★

  Vijf sterren op vijf behalen voor de betrouwbaarheidsindex

 • 80 829 geldige antwoorden

  Uitgevoerd in vijf landen (België, Spanje, Frankrijk, Italië en Portugal)

En daar zijn we bij Toyota zeer fier op. Test Aankoop gaat al meer dan 20 jaar op zoek naar de meest betrouwbare modellen en merken op basis van de mening van de gebruikers dus de autobestuurders. De betrouwbaarheid van de auto’s wordt gemeten op basis van de antwoorden die Test-Aankoop via enquêtes bij autobestuurders heeft verzameld, ongeacht of deze lid zijn van consumentenbeschermingsorganisaties of niet. De laatste enquête werd in april 2019 uitgevoerd en de resultaten werden in februari 2020 gepubliceerd. In totaal werden deze enquêtes uitgevoerd in vijf landen (België, Spanje, Frankrijk, Italië en Portugal). Dit leverde 80 829 geldige antwoorden op.

Toyota heeft voor zijn hybride modellen het label ‘Meest betrouwbare merk’ verkregen van Test-Aankoop. Om het label ’Meest betrouwbare merk’ te behalen, moest Toyota aan drie verschillende criteria beantwoorden.

 1. Vijf sterren op vijf behalen voor de betrouwbaarheidsindex.
 2. Het indexcijfer moest beduidend hoger zijn dan het gemiddelde indexcijfer van de andere merken die globaal genomen eveneens vijf sterren behaalden.
 3. Geen enkel model van Toyota mocht minder dan vier sterren hebben behaald.
 

Dit label van Test-Aankoop heeft een dubbele bedoeling: consumenten helpen een auto te kiezen die heel weinig kans maakt op defecten en autofabrikanten aanmoedigen om hun productie te verbeteren.

Meer informatie over Test Aankoop en die zijn labels vindt u op hun website (www.ta-label.be (Opens in new window)).