1. New Cars
 2. Prius Plugin
Vanaf (Incl. BTW)
Vanaf € 48.870
Legale vermeldingen

Zelfde naam, nieuw icoon

De nieuwe Prius Plug-in Hybrid heeft zich onherkenbaar ontwikkeld en tart de verwachtingen. De nieuwe Prius is baanbrekend en onverschrokken, onmiskenbaar stijlvol en efficiënter dan ooit. Deze auto belichaamt de geest van de vooruitgang. 

Onbegrensde mogelijkheden
Onmiskenbare aanwezigheid
Coupéstijl met praktisch nut
Iconische naam, nieuwe stijl
Zonnedak
Opladen

Onbegrensde mogelijkheden

Niets illustreert het kunstige samenspel van design en techniek beter dan het Skyview-panoramadak*, dat het interieur van de nieuwe Prius met aangenaam zonlicht vult. *Beschikbaar op High-uitvoering

Onmiskenbare aanwezigheid

De nieuwe Prius is in alle opzichten een pionier, met een opwindende nieuwe esthetiek die de aandacht opeist. Zijn nadrukkelijke aanwezigheid op de weg wordt onderstreept door krachtige 19-inch wielen op de hoeken.

Coupéstijl met praktisch nut

Functionaliteit gaat vaak ten koste van de vorm. Maar niet in dit geval. De grepen van de achterportieren zijn weggewerkt in de C-stijlen om de vloeiende coupéstijl van de nieuwe Prius te behouden.

Iconische naam, nieuwe stijl

Prius. U kent de naam. Maar zo hebt u hem nog nooit gezien: vol trots weergegeven en geaccentueerd door de opvallende achterlichtmodule over de hele breedte van de nieuwe Prius Plug-in Hybrid.

Zonnedak

Het zonnedak* zet zonlicht om in batterijlading, zodat u gratis verder kunt rijden. Het levert een elektrische actieradius tot 8 km per dag oftewel 1200 km per jaar. *Standaard op High+-uitvoering

Opladen

Benut alle mogelijkheden van de Prius Plug-in Hybrid door regelmatig op te laden, thuis of onderweg. Als u vaak oplaadt, optimaliseert u de aandrijflijn, waardoor het brandstofverbruik daalt en u langer in de EV-modus kunt rijden.

Een dynamisch ontwerp

Het innovatieve karakter van de nieuwe Prius komt tot uiting in zijn compromisloze design. De geavanceerde nieuwe Prius Plug-in Hybrid is opvallend en aerodynamisch geoptimaliseerd. Hij wordt gekenmerkt door zijn lage daklijn en coupéachtige verhoudingen. Dynamisch en emotioneel, zo hebt u de Prius nog nooit gezien.

Onder controle
Ruimte om tot rust te komen
De kunst van elegantie
Intelligente verlichting

Onder controle

De middenconsole combineert een strak design met degelijke functionaliteit. Naast de ergonomische versnellingspook vindt u oplaadpoorten, bekerhouders en een plek voor uw telefoon.

Ruimte om tot rust te komen

De nieuwe Prius is luxueus in zijn eenvoud. Met zijn langere wielbasis, verbeterde comfort en volledig herziene interieurindeling is dit de ideale plek om lekker te gaan zitten.

De kunst van elegantie

Bijpassende designdetails op het dashboard en de ergonomisch gevormde stoelen zorgen voor een samenhangend en verfrissend interieur zonder poespas.

Intelligente verlichting

De sfeervolle interieurverlichting van de nieuwe Prius creëert een rustgevende sfeer en is tegelijkertijd functioneel. Deze verlichting is namelijk gekoppeld aan de veiligheids- en rijhulpsystemen van de auto en kan knipperen om te waarschuwen voor dreigend gevaar.

Thuis. Waar je ook bent.

De nieuwe Prius is ruim en verfijnd, met een intelligent design dat goed aanvoelt, en is zowel van binnen als van buiten vooruitstrevend. U zit laag in een dynamische maar comfortabele rijpositie, terwijl de strakke cockpitarchitectuur en sensuele materialen het premium karakter van de nieuwe Prius onderstrepen.

Ontdek de nieuwe Prius Plug-in Hybrid

Klik op de auto hieronder om de nieuwe Prius Plug-in Hybrid in 360° te ervaren

*Slechts één getoonde uitvoering, die niet representatief is voor het model.  Specificaties kunnen per markt verschillen.  

 • Dual DNA, één doel: vrijheid

  Plug-in hybride technologie is vermogen zonder compromissen. In de stad heeft de nieuwe Prius een volledig elektrische actieradius van meer dan 72 km*. En met zijn 2.0-liter motor kent hij geen grenzen als u een verre reis wilt maken. Deze Dual DNA-aandrijflijn, die u gemakkelijk thuis of bij openbare laadpunten kunt opladen, biedt vrijheid.

  * Gecombineerde rijcyclus, afhankelijk van rijomstandigheden en model.

Een boeiende rit

Waarom zou u kiezen tussen efficiëntie en prestaties? De nieuwe Prius Plug-in Hybrid combineert elektrisch en motorvermogen in één voldoening schenkende rijervaring. Zijn sterke prestaties worden ondersteund door een sportieve rijpositie, wendbare besturing en vertrouwenwekkende stabiliteit.
 • Meer vermogen, snellere acceleratie Met 223 pk levert de nieuwe Prius een indrukwekkende acceleratie op het moment dat u erom vraagt. Buiten de stad kan de nieuwe Prius in slechts 6,8 seconden vanuit stilstand optrekken tot 100 km/h.
 • Slim rijden met Hybrid Coaching De Hybrid Coaching-functie van de MyT-app analyseert gegevens om u efficiënter te laten rijden. Dit werkt doordat de auto zo lang mogelijk de batterij-elektrische modus gebruikt, waardoor het brandstofverbruik daalt.
 • Een modus voor elke stemming Met zijn selecteerbare rijmodi past de nieuwe Prius zich aan u aan. Eco verbetert de efficiëntie, terwijl Sport een scherper, responsiever rijgedrag biedt. Normal houdt het midden tussen die twee. U kunt ook de EV-modus selecteren om volledig elektrisch te rijden.
 • Krachtige technologie, naadloos geïntegreerd

  De nieuwe Prius Plug-in Hybrid geeft u de controle. Terwijl u achter het stuur zit, hebt u toegang tot uw media via het snelle en responsieve 12,3-inch touchscreen. Tegelijkertijd kunt u belangrijke rij-informatie in de gaten houden via het multifunctionele 7-inch digitale TFT-bestuurdersdisplay.

Opladen

De kracht van keuze

 • Zonnedak

  De nieuwe Prius Plug-in Hybrid kan de energie van de zon omzetten in aandrijfkracht. Het zonnedak zet zonlicht om in batterijlading en levert tot 8 km extra elektrische actieradius per dag.

 • Thuis opladen

  Zorg ervoor dat uw Prius Plug-in Hybrid altijd gebruiksklaar is door thuis op te laden. Hij kan in ongeveer 4 uur* volledig worden opgeladen via een stopcontact in huis of wallbox aan de muur. Houd de laadstatus van uw auto in de gaten via de MyT-app op uw telefoon.

  *De exacte laadtijden zijn afhankelijk van de laadomstandigheden. 

 • Openbaar opladen

  De volledig elektrische EV-modus van de Prius Plug-in Hybrid is ideaal voor gebruik in de stad. Maak onderweg gebruik van krachtige openbare laadstations om gemakkelijk en comfortabel emissievrij te rijden.

Controle via uw telefoon

Met de MyT-app zijn u en uw Prius altijd verbonden. Gebruik hem bijvoorbeeld om het interieur op een warme dag voor te koelen of op afstand te controleren of de auto veilig is afgesloten. De MyT-app helpt u ook om de laadstatus van uw batterij te controleren en het grotere elektrische vermogen van de nieuwe Prius optimaal te benutten.
Ontdek meer

Toyota T-Mate. Samen nog veiliger onderweg

Voor toonaangevende veiligheidsfuncties is de Prius Plug-in uitgerust met T-Mate, uw behulpzame partner tijdens het rijden. T-Mate is een reeks systemen om u te ondersteunen en veiliger te laten rijden. T-Mate zorgt ervoor dat u altijd in veilige handen bent, of u nu op de snelweg rijdt, in de stad bent of parkeert. De onderstaande lijst toont enkele van de belangrijkste functies. De volledige content van T-Mate voor de Prius Plug-in vindt u in de autoconfigurator.
 • Pre-Collision System (PCS)

  Ons Pre-Collision System kan aanrijdingen met andere voertuigen, voetgangers en fietsers detecteren en u helpen om deze te vermijden. Het systeem waarschuwt de bestuurder met hoorbare en zichtbare signalen en biedt remassistentie. Als het de bestuurder niet lukt om op tijd te remmen, worden de remmen automatisch geactiveerd om een botsing te voorkomen of beperken. Detectie van auto’s, voetgangers, fietsers en motorfietsen is mogelijk. Overdag bieden Intersection Collision Avoidance Support en Emergency Steering Assist bovendien ondersteuning bij het afslaan op kruispunten en bij uitwijkmanoeuvres.

 • Proactive Driving (PDA) – Steering Assist (SA)

  Deze functie helpt de bestuurder om te voorkomen dat hij van zijn rijstrook afwijkt. Het systeem detecteert de bocht voor u en past de stuurbekrachtiging aan om goed sturen te bevorderen. Het kan ook helpen om de rijstabiliteit in rechte lijn te verbeteren.

 • Safe Exit Assist (SEA)

  Dit systeem gebruikt de Blind Spot Monitor-radar om een aanrijding tussen het geopende portier van een inzittende en een achteropkomende auto of fietser te voorkomen. Bij kans op een aanrijding gaan er lampjes op de buitenspiegels en het multi-informatiedisplay branden en klinkt er een geluidssignaal om de inzittenden te waarschuwen.

 • Driver Monitor Camera (DMC)

  Dit systeem gebruikt een camera boven het stuurwiel om de alertheid en conditie van de bestuurder in de gaten te houden. Er wordt een waarschuwing gegeven als het systeem een abnormale toestand, zoals vermoeidheid, waarneemt. Deze gegevens worden gebruikt om de prestaties van het Emergency Driving Stop System (EDSS) te verbeteren door onoplettendheid eerder op te merken.

 • Emergency Driving Stop System (EDSS)

  Als het systeem gedurende enige tijd geen handelingen van de bestuurder waarneemt, wordt u door geluidssignalen gewaarschuwd. Als geen verdere handelingen worden waargenomen, brengt EDSS de auto geleidelijk en veilig tot stilstand binnen zijn rijstrook. De alarmlichten worden geactiveerd om andere weggebruikers te waarschuwen en de portieren worden ontgrendeld om de hulpdiensten gemakkelijk toegang te verlenen als dat nodig is.

 • Over-the-air updates voor Toyota Safety Sense

  OTA-software-updates zorgen ervoor dat Toyota Safety Sense (TSS) over de nieuwste functies en verbeteringen beschikt

 • Advanced Park Remote Control

  Met dit systeem kan een bestuurder het inparkeren van de auto vanaf zijn smartphone bedienen terwijl hij naast de auto staat. Het is eenvoudig en gebruiksvriendelijk en ondersteunt alle soorten parkeermanoeuvres. Voor extra veiligheid stopt de auto onmiddellijk als de gebruiker zijn vinger van de smartphone haalt.

Klaar om te beginnen? Kies uw rang en motor

Choose your grade:

1 Option

 • Prius Plug-in - Premium Plus - 5-deurs

  Prius Plug-in Premium Plus

  Hybride
  5-deurs
  • +
   Smart Entry & Start Systeem
  • +
   Achteruitrijcamera
  • +
   Verwarmd stuurwiel

  Kies een motor:


  Vanaf

  Vanaf € 48.870

  /maand

  Legale vermeldingen

  CVT | 2WD
 • 10 jaar garantie bij Toyota

  Wist u dat Toyota de enige constructeur is in België die tot 10 jaar garantie biedt op elke Toyota, zowel nieuw als tweedehands en zowel met een verbrandings- als hybridemotor? Al wat u hoeft te doen, is uw Toyota jaarlijks laten onderhouden bij uw Toyota dealer. Telkens u langskomt voor een onderhoud, wordt uw voertuig automatisch gedekt door de Toyota Relax garantie gedurendeverlengen wij uw Toyota garantie met een jaar, tot uw wagen 10 jaar oud is of 200.000 kilometer op de teller heeft staan. 

   

Totale gemoedsrust met Toyota Kanzen

Wij proberen uw ervaring met de Prius Plug-in Hybrid in alle opzichten naadloos, plezierig en handig te laten verlopen. En daar zorgt Toyota Kanzen voor. Dit uitgebreide pakket biedt volledige gemoedsrust en bevat alle essentiële elementen* om u te laten genieten van uw plug-in hybride elektrische Toyota en deze optimaal te benutten. *De beschikbaarheid van onderstaande producten kan per land verschillen en het lokale aanbod kan in elke markt anders zijn. Klanten wordt aangeraden contact op te nemen met hun lokale Toyota-dealer.
 • Full Hybrid-verzekering

  Innovatieve technologie vraagt om innovatieve verzekeringen. Met beloningen voor rijden in de emissievrije EV-modus biedt Toyota’s Full Hybrid-verzekering u volledige gemoedsrust.

 • Pas uw Toyota aan met originele accessoires

  Verfraai de stijl, de bruikbaarheid en de bescherming van uw Prius met Toyota’s uitgebreide assortiment accessoires.

 • Diensten op afstand met MyT

  Haal het beste uit uw Prius Plug-In Hybrid met de intuïtieve en krachtige MyT-app, uw sleutel tot een wereld van connected smartphonefuncties.

 • Inruilen voor een nieuwe Prius Plug-In Hybrid

  Instappen in een Prius Plug-In Hybrid was nog nooit zo eenvoudig. Ruil uw huidige auto in, ongeacht het merk en model, en upgrade naar een nieuwe Toyota.

Foto’s van de Toyota Prius Plug-in

De nieuwe Prius ziet er vanuit elke hoek goed uit. De auto is ontworpen als een monovorm met een verrassende doelmatigheid en springt in het oog, of hij nu van de overkant van de straat of vanuit een hoog kantoorgebouw wordt bekeken. Het Skyview-dak loopt optisch door met glas aan de voor- en achterkant en benadrukt de coupéachtige stijl van de nieuwe Prius.

Veelgestelde vragen over plug-in hybride

Hybride en plug-in hybride auto’s gebruiken dezelfde beproefde Toyota Hybrid Synergy Drive-technologie, maar er is één duidelijk verschil. Plug-in hybrides van Toyota hebben een batterij met een aanzienlijk grotere capaciteit en een grotere volledig elektrische actieradius: meer dan 72 km* in het geval van de Prius Plug-in Hybrid.

 

Plug-in hybrides kunnen opgeladen worden via een externe stroombron, zoals een stopcontact in huis, een speciale wallbox of een openbaar laadpunt. Zo vaak mogelijk opladen zorgt voor maximale efficiëntie, maar plug-in hybrides van Toyota rijden ook in de hybride modus als ze niet zijn opgeladen.

 

In de hybride modus schakelen alle Toyota-hybrides naadloos tussen twee krachtbronnen: een zuinige benzinemotor en een intelligente, zelfopladende hybride batterij. Dit biedt een hoge mate van flexibiliteit, met name tijdens langere ritten.

 

* Gecombineerde rijcyclus, afhankelijk van rijomstandigheden en model.

De nieuwe Prius reageert speels en krachtig en biedt een dynamische en plezierige rijervaring. Dankzij de indrukwekkende tractie en het totale systeemvermogen van 223 pk (DIN) accelereert hij van 0-100 km/h in slechts 6,8 seconden.

 

De Prius Plug-in Hybrid met Dual DNA is efficiënter dan een conventionele auto en heeft een gunstiger brandstofverbruik en een lagere CO2-uitstoot. Tegelijkertijd biedt de Prius Plug-in Hybrid alle voordelen van elektrische aandrijving, zoals veel direct beschikbaar koppel en een bijna geruisloze werking in de stad.

De nieuwe Prius heeft verschillende rijmodi en in de EV-modus kunt u altijd en overal naartoe rijden door alleen de energie van de emissievrije batterij te gebruiken. De Prius Plug-in Hybrid heeft een volledig elektrische actieradius van meer dan 72 km*. Bovendien kunt u in de EV-modus naar een volledig elektrische snelheid van 135 km/h sprinten, zelfs bij vol gas**. Voor afstanden die de volledig elektrische actieradius te boven gaan, werkt de Prius Plug-in Hybrid als een hybride auto, waarbij benzinevermogen en geregenereerde batterijlading worden gecombineerd.

 

* Gecombineerde rijcyclus, afhankelijk van rijomstandigheden en model.

 

*Onder voorwaarde van voldoende laadniveau

Stopcontact in huis

 

De Prius Plug-in Hybrid kan gemakkelijk thuis worden opgeladen, zodat u ’s nachts en buiten de piekuren kunt profiteren van goedkopere tarieven. Op die manier kunt u de gebruikskosten verlagen.

 

Wallbox aan de muur

 

De nieuwe Prius Plug-in Hybrid is op zijn best als hij regelmatig wordt opgeladen en een wallbox aan de muur biedt u optimaal laadgemak en veiligheid. Volg en controleer het opladen op afstand met de MyT-app.

 

Openbare laadpunten

 

Het openbare laadnetwerk is een snelle en eenvoudige manier om ervoor te zorgen dat uw Prius regelmatig wordt opgeladen. Met de MyT-app kunt u de resterende tijd tot een volledige lading controleren: handig bij gebruik van openbare laadpunten.

Het opladen van uw Prius Plug-in Hybrid van 0-100% duurt ongeveer vier uur (230V 16A). De exacte tijd hangt af van de laadomstandigheden.

Vaak opladen

 

Door elke dag op te laden, maximaliseert u de EV-capaciteit van uw auto en beleeft u er het meeste plezier aan.

 

 

Vloeiend rijden

 

Door uw rijstijl te optimaliseren, verbetert u de elektrische efficiëntie van uw auto en levert deze uitstekende prestaties tijdens elke rit.

 

Regeneratief remmen

 

Door de kinetische remenergie op te vangen, wordt de batterij opgeladen en gaat de auto intuïtief langzamer rijden wanneer u het gaspedaal loslaat. Met de nieuwe Prius kunt u de mate van regeneratief remmen naar wens instellen.

 

Interieur voorverwarmen

 

Dankzij preconditioning op afstand geniet u ongeacht het weer altijd van de perfecte interieurtemperatuur. Koel of verwarm uw auto voordat u gaat rijden zonder afbreuk te doen aan de actieradius van de batterij.

Als u regelmatig oplaadt, zult u merken dat elektrisch rijden aanzienlijke voordelen oplevert, zoals minder uitstoot en lagere gebruikskosten. Maar zolang er brandstof in de tank van uw auto zit, kan uw Prius in de hybride modus rijden wanneer de batterij leeg is.

Toyota maakt elke batterij om net zo lang mee te gaan als uw auto. Elke batterij wordt geleverd met 5 jaar/100.000 km* garantie, die met een jaarlijkse Hybrid Health Check tot 10 jaar kan worden verlengd.

 

* Afhankelijk van wat het eerst wordt bereikt