1. Owners
 2. Onderdelen en accessoires
 3. Namaakonderdelen

Namaakonderdelen

Namaakonderdelen zien er misschien even goed uit en passen misschien even goed, maar ze voldoen niet aan de beloofde prestaties omdat ze gemaakt zijn van minderwaardige materialen. Voor Toyota is uw veiligheid en de optimale prestatie van uw wagen belangrijk. Daarom adviseren wij u om altijd originele Toyota-onderdelen van uw Toyota-verdeler te gebruiken. Met originele Toyota-onderdelen is de klant dankzij uitgebreid onderzoeks- en testwerk verzekerd van de hoogste kwaliteit.

RISICO EN GEVAREN

Vervalste onderdelen vormen een financieel en veiligheidsrisico. Toyota stelt alles in het werk om binnen zijn netwerk en in samenwerking met de douane namaakproducten van de markt te halen die de naam Toyota gebruiken.

 •  

  Veiligheidsrisico's voor klanten

  • Valse onderdelen zijn niet gemaakt van dezelfde kwaliteitsvolle materialen of zijn niet onderworpen aan dezelfde strenge kwaliteitscontroles als originele Toyota-onderdelen, en houden dus risico's in voor de bestuurder en de passagiers.
  • Niet-originele onderdelen verslijten sneller en kunnen defecten of ongevallen veroorzaken.
 •  

  Financieel risico voor de klant

  • Vervalste onderdelen die essentieel zijn voor de goede werking van de auto (koppelingsschijven, remblokken, oliefilters) kunnen de auto beschadigen en tot dure herstellingen leiden.
  • Het gebruik van vervalste onderdelen kan tot gevolg hebben dat de fabriekswaarborg voor uw auto vervalt.

TOYOTA-KWALITEITSNORMEN

 • Alle originele Toyota-producten zijn het resultaat van omvangrijke research en strenge testprocedures. Elk product wordt aan een grondig onderzoek onderworpen om zeker te zijn dat het voldoet aan de strenge normen van Toyota voor hoge kwaliteit, betrouwbaarheid en prestaties. Alleen producten die in deze strenge controles slagen, komen bij onze klanten terecht, zodat uw veiligheid en de lange levensduur van uw auto verzekerd zijn.

  Bovendien genieten alle originele Toyota-producten van een Toyota-waarborg om de optimale werking van uw auto te verzekeren en de uitstekende prestaties te bieden die u verwacht. Toyota aanvaardt geen enkele waarborg voor problemen die het gevolg zijn van het gebruik van onderdelen die geen originele Toyota-onderdelen zijn.


 • De beste manier om uw Toyota optimaal te laten presteren en uw veiligheid te verzekeren, bestaat erin om voor herstelling en onderhoud en voor originele Toyota-onderdelen altijd gebruik te maken van door Toyota erkende herstellingsdiensten.


   

ORIGINELE TOYOTA-ONDERDELEN VS. NAMAAKONDERDELEN

 • Origineel onderdeel

  • Een originele Toyota-oliefilter is gemaakt van kwaliteitsvolle materialen en wordt onderworpen aan strenge tests.
  • Het filtermateriaal heeft een groter oppervlak en wordt op zijn plaats gehouden door componenten die specifiek werden ontworpen en gebouwd voor deze taak
  • De kwaliteit en de constructie van het behuizingsmateriaal en de O-ring worden grondig getest om zeker te zijn dat ze nooit gaan lekken.
 • Namaakonderdeel

  • Vaak is er geen overbelastingsklep voorzien, zodat de motor bij verstopping van de oliefilter helemaal geen olie krijgt, waardoor de motor vastloopt, met dure reparaties tot gevolg.
  • Een namaakoliefilter bevat filterpapier van lage kwaliteit, dat veel makkelijker verstopt raakt, waardoor de olie niet grondig wordt gereinigd.
  • De O-ring is meestal gemaakt van goedkoper materiaal, waardoor olielekken in de motor (een brandrisico) veel waarschijnlijker zijn.
  • Uit tests is gebleken dat in vergelijking met originele Toyota-oliefilters namaakoliefilters dubbel zo snel verstopt raken en veel vaker moeten worden vervangen.

 • Origineel remblok

  Remblokken zijn waarschijnlijk de belangrijkste onderdelen voor de veiligheid van uw auto, en daarom onderwerpt Toyota ze regelmatig aan tests.

  Ze zijn gemaakt van kwaliteitsvol frictiemateriaal en presteren aantoonbaar volgens de hoogste normen.

  Onze studies tonen aan dat de typische remafstand met originele Toyota-remblokken 30% korter is dan met namaakversies.

 • Namaakremblok

  Namaakremblokken zijn algemeen gemaakt van zichtbaar minderwaardige materialen, die een remkracht produceren die onvoldoende is voor basisprestaties. Het frictiemateriaal kan loskomen van de metalen plaat, met een defecte rem en een potentiële aanrijding tot gevolg. Het materiaal is vaak niet zo hittebestendig als dat van originele Toyota-remblokken, waardoor ze gemakkelijk kunnen ontbranden.

  Andere problemen zijn vroegtijdige slijtage, een kortere levensduur en het ontstaan van groeven in de remschijf, wat dan weer trillingen, snelle slijtage en regelmatige vervanging tot gevolg heeft.

 • Originele Toyota-luchtfilter

  Een originele Toyota-luchtfilter heeft drie lagen filtermateriaal, waardoor hij langer meegaat en de prestaties van uw motor worden gemaximaliseerd. De afmetingen zijn heel precies, zonder spleten waarlangs deeltjes kunnen passeren en zo de motor beschadigen.

 • Namaakluchtfilter

  Alle filters raken uiteindelijk verstopt en moeten worden vervangen, maar namaakfilters bevatten slechts één laag filtermateriaal, zodat ze dubbel zo snel verstopt raken als een originele Toyota-luchtfilter.

  Uit onze tests blijkt dat namaakluchtfilters veel minder stof tegenhouden dan originele luchtfilters. Dit betekent dat ze tot 10 keer meer stofdeeltjes in de motor laten doordringen.

 • Originele Toyota-airbag

  De kwaliteit van de componenten is essentieel voor de correcte ontplooiing van airbags. Originele Toyota-airbags reageren in één vijfentwintigste van een seconde op een botsing. Daartoe moeten de kabels en connectoren tussen de accelerometers, sensoren en triggers gemaakt zijn volgens de hoogst mogelijke normen en met de correcte materialen.

 • Namaakairbag

  Tests geven aan dat namaakairbags bij een ongeval te laat of helemaal niet worden geactiveerd, en dat ze zelf ongevallen veroorzaken doordat ze activeren wanneer dit niet nodig is. Sommige airbags slingeren zelfs metalen projectielen in de cabine wanneer ze ontploffen.

  Indicatoren voor een namaakairbag zijn meestal de lage kostprijs, een andere kleur of afwerking voor de afdekking of scheurnaden, indicaties dat ze bijgesneden zijn om ze te laten passen en het airbag-verklikkerlampje dat niet aangaat tijdens het starten.

Naast reparatie- en onderhoudsitems worden ook originele Toyota-accessoires illegaal gekopieerd en op de markt verkocht. Ze zijn niet gemaakt volgens dezelfde strenge normen als originele Toyota-producten, zodat ze ook veiligheidsrisico's kunnen inhouden.

 • Originele vloermat van textiel

  Originele rubbermat
   
  Originele Toyota-vloermatten zijn specifiek ontworpen om perfect in elk individueel model te passen. Alle Toyota-vloermatten, ongeacht of ze van textiel of rubber gemaakt zijn, passen perfect in de auto en werden speciaal ontworpen zodat ze niet uit hun positie kunnen wegglijden.
 • Namaakvloermat van textiel

  Namaakrubbermat
   
  Namaakvloermatten passen niet perfect in uw auto, zodat ze onder de pedalen kunnen glijden en u hinderen bij het remmen.

 • Originele Toyota-bougie

  Bougies spelen een belangrijke rol bij de optimale prestaties van de auto en de betrouwbare werking van de motor. Originele Toyota-bougies presteren volgens de hittespecificaties die op het huis vermeld zijn.

  De centrale elektrode wordt niet alleen grondig getest om zeker te zijn dat ze voldoet aan de aangegeven prestatieniveaus, maar ze is ook gemaakt van koper voor een efficiënte hittegeleiding.

 • Namaakbougie

  Namaakbougies zien er misschien goed uit maar ze presteren niet goed. Het nummer op de bougie verwijst bijvoorbeeld naar het hittebereik waartegen de bougie bestand is. Uit tests blijkt dat namaakbougies vaak niet bestand zijn tegen de hoge hitte die door het nummer op het huis aangegeven is, en in het slechtste geval smelt de elektrode, waardoor de motor beschadigd raakt.

  Zonder koperelektrode ligt de hitteweerstand van de namaakbougie veel lager, wat tot motorschade kan leiden. De isolator van lage kwaliteit is niet bestand tegen de hoogspanning die vereist is voor een doeltreffende ontsteking, wat leidt tot spanningslekken, niet aanslaan van de motor en een lager motorvermogen. Zonder koperstructuur in de centrale elektrode eroderen namaakbougies veel sneller en in hogere mate dan de originele Toyota-equivalent.


 

WAAROM ORIGINELE TOYOTA-ONDERDELEN KOPEN?

 • Kwaliteitsvolle producten die gecertificeerd zijn en uw Toyota-waarborg in stand houden.

 • 100% garantie dat de onderdelen gemaakt zijn volgens de specificaties van Toyota en perfect passen.

 • Hoge wederverkoopwaarde van uw Toyota dankzij het gebruik van uitsluitend originele Toyota-onderdelen.