1. Discover Toyota
  2. Dit is Toyota
  3. Toyota in de Wereld

Toyota in de Wereld

Ontdek meer over ons leiderschap en onze bredere activiteiten
Toyota heeft een lange geschiedenis en reputatie van kwaliteit. Ontdek meer over onze oorsprong, ons leiderschap en hoe onze drijfveer voor kwaliteit verder gaat dan alleen de wereld van de auto's.

Waar komen we vandaan?

De geschiedenis van ons bedrijf begint in 1937 met de oprichting van Toyota Motor Co. Ltd. Maar wist je dat het oorspronkelijke Toyoda-bedrijf zich bezighield met textielweven aan het einde van de 19e eeuw?

Het succes van Sakichi Toyoda bij het ontwikkelen van de automatische weefgetouwtechnologie, hielp zijn zoon Kiichiro om zijn droom na te streven om voertuigen te maken, geïnspireerd door de nieuwe massaproductiemethoden die hij zag in Europa en de VS. Vandaag zijn we een van 's werelds grootste en bekendste autofabrikanten, met meer dan 360.000 werknemers en fabrieken op elk continent. Onze auto's en trucks worden verkocht in meer dan 170 landen en gebieden. We streven er voortdurend naar om de kwaliteit van mensenlevens te verbeteren door onze vaardigheden en geavanceerde technologieën te gebruiken om geweldige nieuwe producten en diensten te creëren.

 

Waar zijn we vandaag?

Ontmoet onze President

Akio Toyoda werd onze President en CEO in 2009. Als kleinzoon van Kiichiro Toyoda vertegenwoordigt hij een andere generatie van de familie die Toyota Motor Corporation heeft opgericht.

Hij trad in 1984 toe tot het bedrijf en werd in 2003 senior managing director. Hij heeft internationale ervaring op elk niveau van onze autoactiviteiten en speelde een sleutelrol bij het creëren van en toezicht houden op gazoo.com, alsook bij het ontwikkelen van Toyota's bedrijf in China, naast vele andere hoogtepunten in zijn carrière.

Zijn leiderschap weerspiegelt zijn grote passie voor auto's en het plezier dat te beleven is aan het rijden, zowel op de weg als op het racecircuit. Hij is zelf een enthousiaste en ervaren coureur en een inspirerende kracht in ons streven naar het steeds beter maken van auto's voor onze klanten.

Meer dan auto's

We zijn wereldberoemd voor het maken van voertuigen, maar wist je dat Toyota betrokken is bij vele andere zakelijke activiteiten? Zo heb je bijvoorbeeld het maken en verkopen van boten en scheepsmotoren en het produceren van vorkheftrucks en andere industriële apparatuur. Ook bouwen we al huizen sinds 1975, ontwikkelen we nieuwe bouwtechnieken en richten condominium- en huurhuisprojecten op. De Toyota Housing Corporation werd in 2004 opgericht als een apart bedrijf.

We verrichten baanbrekend werk op het gebied van biotechnologie en landbouw, waaronder onderzoek naar het kweken van duurzame op planten gebaseerde producten die we kunnen gebruiken in onze productieprocessen als een milieuvriendelijker alternatief voor conventionele kunststoffen. Initiatieven die onze toewijding aan het beschermen van het milieu en ons beeld van een verantwoordelijke onderneming ondersteunen, omvatten bosbeplantingsprojecten in China om te voorkomen dat land in woestijn verandert.

Toyota Financial Services biedt financiële producten aan om miljoenen klanten wereldwijd te helpen bij de aankoop of lease van hun voertuigen. In Japan biedt TFS ook hypotheekleningen en creditcards aan.