1. Discover Toyota
 2. Gemaakt in Europa
 3. Onze europese reis

Van Kleinschalige Importeur tot Meerdere Productievestigingen

 • Sinds begin jaren '90 hebben we onze activiteiten in Europa getransformeerd. Na succesvolle verkoopoperaties te hebben opgezet, besloten we lokale productieactiviteiten op te zetten om auto's specifiek voor Europese klanten te bouwen.

  Een kleinschalige voertuigassemblagefabriek werd midden jaren '60 opgericht in Portugal met Salvador Caetano, voordat we grootschalige productieactiviteiten lanceerden. We begonnen met motor- en autofabrieken in het VK begin jaren '90 en hebben de productie uitgebreid naar locaties in Frankrijk, Turkije, Tsjechië, Polen en Rusland.

  Hoofdkantoor Toyota Motor Europe in Brussel, België.
 • Met een investering tot nu toe van meer dan €10 miljard hebben onze Europese productievestigingen samen ongeveer 13 miljoen voertuigen afgeleverd. Naast directe werkgelegenheid voor ongeveer 25.000 mensen, leveren ze ook een zakelijke waarde van meer dan €6 miljard aan een netwerk van ongeveer 400 Europese leveranciers.

  Toyota Motor Europe HQ speelt een centrale rol als het bedrijf dat over het algemeen de groothandelsverkoop en marketing van zowel Toyota- als Lexus-producten in Europa controleert, via 29 nationale verkoop- en marketingbedrijven die actief zijn in 53 verschillende landen.

  Hoofdkantoor Toyota Motor Europe in Brussel, België.