1. Discover Toyota
 2. Start your impossible
 3. Atleten
 4. Lore Bruggeman

Lore Bruggeman

 • Haar sport
  Street skateboarden is een passie die Lore Bruggeman drijft, een gedurfde atleet die voortdurend de grenzen verlegt.
 • Haar auto
  Haar Toyota C-HR biedt hem het nodige comfort om vrij te bewegen naar nieuwe uitdagingen.
 • Haar overwinningen
  Lore Bruggeman maakt indruk met een 12e plaats op de Olympische Spelen van Tokio 2020.
 • In gesprek met Lore

  De Belgische skateboardsensatie, Lore Bruggeman, is amper 21 maar gaat verder dan de conventies om de grenzen van haar sport te herdefiniëren.
Toyota gelooft dat elke kleine stap tot een grote sprong voorwaarts leidt, verder dan iemand ooit voor mogelijk hield. Wat zijn voor jou de kleine stappen? 

“Voor mij bestaan de kleine stappen uit het creëren van een routine die bijdraagt aan het bereiken van grotere doelen. Dit omvat aandacht voor blessurepreventie, regelmatige fysiotherapiesessies, een voedzaam dieet en het belangrijkste: plezier maken tijdens het skaten. Specifiek voor het skaten is het essentieel om je basisvaardigheden te onderhouden, zodat deze niet verloren gaan. Mijn motto is dan ook: ‘stap voor stap en niet opgeven’!"

 • Wat motiveert jou elke dag om je grenzen te verleggen en te streven naar 'beyond' in jouw sport?

  “Wat mij vooral motiveert, is het gevoel na een sessie of nadat ik een geweldige truc heb geland. Dat gevoel is onbeschrijfelijk. Soms kost het enorm veel inspanning om een truc onder de knie te krijgen, en als het dan eindelijk lukt na honderden pogingen, is dat gevoel onbeschrijfbaar. Tijdens het skaten streef ik er dan ook telkens naar om dat specifieke gevoel op te wekken. Ook motiveert het mij om samen met vrienden te skaten en plezier te hebben, want samen skaten is veel leuker dan alleen. Een andere motivatiefactor is muziek. Als het stil is in het skatepark, of als ik mijn oortjes ben vergeten, wordt skaten meteen een stuk minder leuk.” 

Kun je een specifiek moment of gebeurtenis beschrijven waarbij je het gevoel had dat je echt 'beyond' ging, verder dan je zelf voor mogelijk hield?

“Een jaar geleden kreeg ik de kans om deel te nemen aan een wedstrijd in Rio de Janeiro. Het was een evenement met top-skateboarders van over heel de wereld, en daar heb ik echt mijn grenzen kunnen verleggen. Ik heb daar goed gepresteerd, met trucs die ik normaal gesproken niet snel zou proberen en ik schuwde ook de grotere obstakels niet. Helaas viel ik bij mijn laatste truc en moest ik met een ambulance naar het ziekenhuis vanwege een gebroken pols. Desondanks was het voor mij een wedstrijd vol voldoening. Ik was blij dat ik daar mocht staan, en ondanks het ongeluk op het einde heb ik een fantastisch resultaat behaald. Dat moment zal me altijd bijblijven.”  

Meer informatie over onze toezeggingen

Ontdek onze atleten Toyota mobiliteit