1. Owners
 2. Maintenance, Servicing, MOT
 3. Tips

Tips en weetjes

In bepaalde omstandigheden wordt uw wagen extra op de proef gesteld. Tijdens de winter bijvoorbeeld, of tijdens een verre reis. Het is heel nuttig om eens langs te gaan bij uw Toyota verdeler/hersteller om uw wagen optimaal voor te bereiden.
 • Bij het begin van de zomer: Aircocheck natuurlijk!

  Als u de airco lange tijd niet heeft gebruikt, heeft het systeem mogelijk extra onderhoud nodig, zoals nazicht van de interieurfilters. Met de Aircocheck is uw wagen klaar voor de eerste warme dagen.

 • Bij het begin van de winter: Wintercheck warm aanbevolen!

  Uw Toyota verdeler/hersteller controleert uw wagen op maar liefst 40-tal gevoelige punten: batterij, ruitenwissers, koelvloeistof enz. Vergeet ook de winteraccessoires niet, zoals beschermende vloermatten.

 • Winter- en zomerbanden: belangrijk verschil!

  Wisselen loont. In winterse omstandigheden zijn winterbanden bewezen veiliger. Zelfs bij gewoon koud en nat weer is de remafstand veel korter. Bij hogere temperaturen (+7°C) zijn zomerbanden dan weer minder gevoelig voor slijtage. 

  Uw Toyota verdeler/hersteller zorgt voor de tussentijdse stockage.

 • Als u op vakantie vertrekt: Holidaycheck en navigatie-update uiteraard!

  Voor lange afstanden moet uw wagen in optimale conditie verkeren. Ga langs bij uw verdeler/hersteller voor een Holidaycheck. Hij kan tegelijk de navigatiekaarten van uw Toyota updaten (2x per jaar nieuwe updates). Informeer ook naar praktische accessoires zoals dakkoffers, fietsendragers, ...

 • Nazicht voor autokeuring: ga meteen voor groen!

  De autokeuring is altijd wat stressen. Maar niet als u vooraf bent langs geweest bij uw Toyota verdeler/hersteller. Maak gebruik van deze service tegen een interessante prijs! 

  Bovendien verzekert het u van minstens 1 jaar wegbijstand, ook als uw wagen niet meer onder waarborg is.