1. New Cars
  2. Prius Plugin
  3. Hybrid Electric

Het beste van twee werelden

De nieuwe Prius kan tijdens veel regelmatige ritten als volledig elektrische auto worden gebruikt. Maar dankzij de benzinemotor van de Prius hoeft u nooit bezorgd te zijn om de actieradius. Met een brandstofverbruik van slechts 0,7 liter per 100 km* is deze geavanceerde Dual DNA-aandrijflijn ook ongelooflijk efficiënt.

* Gecombineerde rijcyclus, afhankelijk van rijomstandigheden en model.

Hoe werkt het?

Plug-in hybrides overbruggen de kloof tussen hybride auto’s en batterij-elektrische voertuigen. Ze kunnen op alleen elektrische energie rijden en snel opgeladen worden, net als een volledig elektrische auto. Maar net als hybrides hebben ze ook een motor voor situaties waarin opladen lastig is.

Voor meer inzicht klikt u op de animaties in de carrousel, die laten zien hoe de Prius Plug-in Hybrid werkt.

Hoe ver kan de nieuwe Prius Plug-in Hybrid rijden?

Met 50% meer batterijcapaciteit dan eerst kan de nieuwe Prius Plug-in Hybrid meer dan 72 km* afleggen op volledig elektrische energie. In stedelijke gebieden, waar de snelheden lager liggen, is de actieradius nog groter en kan deze voldoende zijn voor het dagelijkse woon-werkverkeer zonder de motor te gebruiken.

 * Gecombineerde rijcyclus, afhankelijk van rijomstandigheden en model.

 

Hoe u uw actieradius verbetert ?

Als plug-in hybride biedt de nieuwe Prius een bijzonder laag brandstofverbruik en meer volledig elektrisch vermogen wanneer u hem regelmatig oplaadt. Hij combineert een hogedichtheidsbatterij met slimme software om deze elektrische actieradius te maximaliseren. Voorzieningen als regeneratief remmen, voorspellend efficiënt rijden en het zonnedak van de Prius brengen u ook verder, net als soepel rijden en niet te bruusk optrekken en remmen.