1. Discover Toyota
  2. Safety

TOYOTA T-MATE

UW BONDGENOOT VOOR EEN VEILIGE REIS.
T-Mate is een reeks systemen die zijn ontworpen om u te helpen en het rijden veiliger te maken, of u nu aan het parkeren, op de autosnelweg of in de stad bent. Deze systemen helpen niet alleen om u en uw passagiers te beschermen, maar ook de andere weggebruikers. Het maakt allemaal deel uit van de inspanningen van Toyota om de verkeersveiligheid te verbeteren en zo verkeersongelukken in de toekomst te voorkomen.

TOYOTA SAFETY SENSE

Pre-Collision System (PCS)

Ons Pre-Collision-systeem kan aanrijdingen met andere voertuigen, voetgangers of fietsers detecteren en u helpen om deze te vermijden. Het waarschuwt de bestuurder met visuele en geluidssignalen en biedt ook remhulp. Als de bestuurder niet op tijd remt, worden de remmen automatisch geactiveerd om een eventuele botsing te voorkomen of op te vangen.
Meer informatie Opens in new window

Road Sign Assist (RSA)

Het Road Sign Assist-systeem herkent verkeersborden die zich voor u bevinden en geeft nuttige informatie, zoals de geldende maximumsnelheid en de inhaalbeperkingen, weer op uw dashboard. Het systeem geeft ook een visueel en geluidssignaal wanneer de bestuurder een verkeersbord negeert.
Meer informatie Opens in new window

Adaptive Cruise Control/Full-Range Adaptive Cruise Control (ACC)

Dit systeem houdt de auto op een minimale vooraf ingestelde afstand van uw voorligger. Als deze afstand kleiner wordt, verlaagt het systeem uw snelheid en uiteindelijk worden de remmen geactiveerd en gaan de remlichten branden. 

Full-Range ACC kan de auto volledig tot stilstand brengen als uw voorligger stopt. Een kleine druk op het gaspedaal of de ACC-schakelaar schakelt het systeem weer in.

Als uw auto is uitgerust met Road Sign Assist (RSA), herkent dit systeem ook snelheidsbeperkingen op uw route en stelt het noodzakelijke aanpassingen voor.

Meer informatie Opens in new window

Lane Trace Assist (LTA)

Ons Lane Trace Assist-systeem is ontwikkeld om het rijden op snelwegen veiliger te maken. Het houdt u gecentreerd op uw rijstrook en als u ervan afwijkt, corrigeert het systeem dat.
Meer informatie Opens in new window

Automatic High Beam  (AHB)

Een camera boven op de voorruit detecteert de koplampen van tegenliggers en meet het omgevingslicht. Afhankelijk van de omstandigheden schakelt het systeem automatisch van grootlicht naar dimlicht, zodat u zich volledig op de weg kunt concentreren zonder uw veiligheid in gevaar te brengen of andere automobilisten te verblinden.
Meer informatie Opens in new window

Emergency Driving Stop System (EDSS)

Als het systeem gedurende enige tijd geen handelingen van de bestuurder waarneemt, wordt u door geluidssignalen gewaarschuwd. Als geen verdere handelingen worden waargenomen, brengt EDSS de auto geleidelijk en veilig tot stilstand binnen zijn rijstrook. De alarmlichten worden geactiveerd om andere weggebruikers te waarschuwen en de portieren worden ontgrendeld om de hulpdiensten gemakkelijk toegang te verlenen als dat nodig is.
Meer informatie Opens in new window

PARKEERHULP

Toyota Teammate Advanced Park

Dit systeem regelt het optrekken, sturen, remmen en schakelen* om u veilig te helpen parkeren. Het kan zelfs uw favoriete parkeerplaatsen onthouden die niet door lijnen of aangrenzende objecten zijn afgebakend.

*Afhankelijk van model

Meer informatie Opens in new window

Panoramic View Monitor (PVM)

Met vier camera’s aan elke zijde van het voertuig genereert het systeem een ongelooflijk 360°-beeld in 3D van de omgeving. Manoeuvreren was nog nooit zo gemakkelijk.

Rear Cross Traffic Alert With Automatic Braking (RCTAB)

Bij het achteruitrijden uit een parkeerplaats herkent dit systeem elk voertuig dat van links of rechts nadert, waarschuwt het u en activeert het de remmen om een aanrijding te helpen voorkomen.
Meer informatie Opens in new window

Intelligent Clearance Sonar (ICS)

Met parkeersensoren voor- en achteraan waarschuwt het systeem de bestuurder voor obstakels voor of achter de auto en remt het automatisch af om een aanrijding te helpen voorkomen.
Meer informatie Opens in new window

Safe Exit Assist (SEA)

Dit systeem gebruikt de Blind Spot Monitor-radar om een aanrijding tussen het geopende portier van een inzittende en een achteropkomende auto of fietser te voorkomen. Bij kans op een aanrijding gaan er lampjes op de buitenspiegels en het multi-informatiedisplay branden en klinkt er een geluidssignaal om de inzittenden te waarschuwen.
Meer informatie Opens in new window

Rear Seat Reminder System (RSRS)

Dit systeem waarschuwt de bestuurder met een melding op het instrumentarium als bij het verlaten van de auto een passagier of voorwerp op de achterbank wordt achtergelaten. 

Afhankelijk van het model worden de alarmlichten en een geluidssignaal geactiveerd nadat de auto is vergrendeld.

RIJHULPSYSTEEM

Blind Spot Monitor (BSM)

Ons systeem voor dodehoekdetectie waarschuwt de bestuurder voor voertuigen die niet in de zijspiegels te zien zijn. Dat is vooral handig bij het wisselen van rijbaan.
Meer informatie Opens in new window

Adaptive High Beam System (AHS)

Dit systeem is ontworpen om alle weggebruikers een zo goed mogelijk zicht te garanderen wanneer ze 's nachts rijden. Het optimaliseert automatisch de verdeling van de koplampen en verduistert het gebied met verkeer, zodat uw grootlichten andere bestuurders niet verblinden en u toch voldoende zicht hebt.
Meer informatie Opens in new window

Driver Monitor Camera (DMC)

Dit systeem gebruikt een camera boven het stuurwiel om de alertheid en conditie van de bestuurder in de gaten te houden. Er wordt een waarschuwing gegeven als het systeem een abnormale toestand, zoals vermoeidheid, waarneemt. Deze gegevens worden gebruikt om de prestaties van het Emergency Driving Stop System (EDSS) te verbeteren door onoplettendheid eerder op te merken.

 

Toyota Smart Connect – Road Events

Dit systeem waarschuwt u voor plaatselijke gevaren, zoals ongelukken op de route of gladheid, door informatie van andere bestuurders te verzamelen en waarschuwingen op het multimediascherm van de auto weer te geven. Afhankelijk van het soort multimediasysteem in uw auto kunnen ook potentiële gevaren worden gemeld, waardoor de verkeersveiligheid in het algemeen wordt verbeterd.

 

Emergency Call (E-CALL)

Met dit systeem kunnen de inzittenden de hulpdiensten waarschuwen door op een knop in de auto te drukken. Bij een ongeval of wanneer de airbags van de auto in werking treden, wordt het systeem automatisch geactiveerd.
Let op: de hier genoemde functies zijn niet volledig.
De beschikbaarheid van sommige functies kan per land, model en uitvoering verschillen.
De systemen werken binnen de bedrijfsomstandigheden en hun beperkingen. 
Bestuurders zijn altijd verantwoordelijk voor hun eigen rijveiligheid. 
Raadpleeg altijd het instructieboekje voor aanvullende informatie.