1. Discover Toyota
  2. Safety

TOYOTA T-MATE

UW BONDGENOOT VOOR EEN VEILIGE REIS.
T-Mate is een reeks systemen die zijn ontworpen om u te helpen en het rijden veiliger te maken, of u nu aan het parkeren, op de autosnelweg of in de stad bent. Deze systemen helpen niet alleen om u en uw passagiers te beschermen, maar ook de andere weggebruikers. Het maakt allemaal deel uit van de inspanningen van Toyota om de verkeersveiligheid te verbeteren en zo verkeersongelukken in de toekomst te voorkomen.

TOYOTA SAFETY SENSE

PRE-COLLISION-SYSTEEM

Ons Pre-Collision-systeem kan aanrijdingen met andere voertuigen, voetgangers of fietsers detecteren en u helpen om deze te vermijden. Het waarschuwt de bestuurder met visuele en geluidssignalen en biedt ook remhulp. Als de bestuurder niet op tijd remt, worden de remmen automatisch geactiveerd om een eventuele botsing te voorkomen of op te vangen.

VERKEERSBORDENHERKENNING

Het Road Sign Assist-systeem herkent verkeersborden die zich voor u bevinden en geeft nuttige informatie, zoals de geldende maximumsnelheid en de inhaalbeperkingen, weer op uw dashboard. Het systeem geeft ook een visueel en geluidssignaal wanneer de bestuurder een verkeersbord negeert.

ADAPTIEVE CRUISECONTROL

Dit systeem houdt u op een vooraf vastgelegde minimumafstand van uw voorligger. Als deze afstand afneemt, verlaagt het systeem uw snelheid en kan het de remmen en remlichten activeren. Als uw auto is uitgerust met verkeersbordenherkenning, herkent het systeem ook de snelheidsbeperkingen op uw route en stelt het zo nodig aanpassingen voor.

LANE TRACE ASSIST

Ons Lane Trace Assist-systeem is ontwikkeld om het rijden op snelwegen veiliger te maken. Het houdt u gecentreerd op uw rijstrook en als u ervan afwijkt, corrigeert het systeem dat.

AUTOMATISCHE GROOTLICHTBEDIENING

Een camera boven op de voorruit detecteert de koplampen van tegenliggers en meet het omgevingslicht. Afhankelijk van de omstandigheden schakelt het systeem automatisch van grootlicht naar dimlicht, zodat u zich volledig op de weg kunt concentreren zonder uw veiligheid in gevaar te brengen of andere automobilisten te verblinden.

PARKEERHULP

Semi-autonoom parkeersysteem

Dit systeem regelt het accelereren, sturen en remmen, zodat u veilig kunt parkeren. Het kan zelfs uw favoriete parkeerplaatsen onthouden, ook als die niet zijn afgebakend door lijnen of aangrenzende objecten.

360°-zichtsysteem

Met vier camera’s aan elke zijde van het voertuig genereert het systeem een ongelooflijk 360°-beeld in 3D van de omgeving. Manoeuvreren was nog nooit zo gemakkelijk.

WAARSCHUWING VOOR ACHTEROPKOMEND VERKEER

Bij het achteruitrijden uit een parkeerplaats herkent dit systeem elk voertuig dat van links of rechts nadert, waarschuwt het u en activeert het de remmen om een aanrijding te helpen voorkomen.

ANTI-COLLISION-PARKEERSENSOREN

Met parkeersensoren voor- en achteraan waarschuwt het systeem de bestuurder voor obstakels voor of achter de auto en remt het automatisch af om een aanrijding te helpen voorkomen.

RIJHULPSYSTEEM

DODEHOEKSENSOR

Ons systeem voor dodehoekdetectie waarschuwt de bestuurder voor voertuigen die niet in de zijspiegels te zien zijn. Dat is vooral handig bij het wisselen van rijbaan.

ADAPTIEF GROOTLICHTSYSTEEM

Dit systeem is ontworpen om alle weggebruikers een zo goed mogelijk zicht te garanderen wanneer ze 's nachts rijden. Het optimaliseert automatisch de verdeling van de koplampen en verduistert het gebied met verkeer, zodat uw grootlichten andere bestuurders niet verblinden en u toch voldoende zicht hebt.


Bestuurders zijn altijd verantwoordelijk voor hun eigen veiligheid tijdens het rijden.
De systemen werken in het kader van operationele omstandigheden en de grenzen daarvan. Raadpleeg altijd de handleiding van de fabrikant voor meer informatie.
De beschikbaarheid van de functies kan verschillen per land, voertuigmodel en categorie.