ONMOGELIJKE VERHALEN

Het begin is niet eenvoudig, maar deze atleten bewijzen dat alles mogelijk is wanneer we vrij kunnen bewegen.

Andrea Eskau - Paralympisch langlaufster

Andrea Eskau holds her Nordic skiing poles and looks into the camera in a bull's-eye red racing suit.
GEBOORTEDATUM

21 maart 1971

WOONPLAATS

Apolda, Duitsland

SPORT

Fietsen, paralympisch langlaufen

PARALYMPISCHE SPELEN

2008, 2012, 2016
PARALYMPIC WINTER GAMES
2010, 2014

HET ONMOGELIJKE PRESTEREN

Hoewel het voor Andrea pure noodzaak was om Paralympische sporten te beoefenen, duurde het niet lang voordat deze Duitse krachtpatser een dominante factor werd in de zomer- en wintersporten op de Paralympische Spelen. Ze probeerde eerst rolstoelbasketbal, maar breidde haar vaardigheden ten slotte uit naar Paralympisch langlaufen, Paralympische biatlon, wheelen en handbiken.

Andrea heeft tot nu toe 37 medailles op wereldkampioenschappen gewonnen en is 27-voudig wereldkampioen fietsen, Paralympische biatlon en Paralympisch langlaufen.

“De opoffering en inspanning om een Paralympische gouden medaille te winnen, zijn echt ongelooflijk en we zijn ontzettend trots dat we een onderdeeltje van Andrea’s team zijn.”
– Een ingenieur van Toyota TMG

/

Ik heb heel veel medailles gewonnen, maar mijn grootste prestatie als sportvrouw is dat ik eerlijk en sportief ben. Dat vind ik heel erg belangrijk.

Geïnspireerd door Andrea’s onverminderde vastberadenheid om het mogelijke in twijfel te trekken, benaderde Toyota haar in 2012 om te gaan samenwerken. Gericht op comfort en snelheid hebben we nauw met Andrea samengewerkt om maatoplossingen op basis van lichte koolstofvezel te ontwikkelen voor haar fiets en slee. Die moeten de topatlete een nog groter concurrentievoordeel bezorgen op de Paralympische Spelen.

Brad Snyder - Paralympisch zwemmer

Although he lost his sight in battle, Brad Snyder directs his eyes up and away as if looking toward a podium with his goggles on his forehead.
GEBOORTEDATUM

29 februari 1984

WOONPLAATS

Reno (Nevada), Verenigde Staten

SPORT

Paralympisch zwemmen

PARALYMPISCHE SPELEN

2012, 2016

Het onmogelijke voor elkaar krijgen

In het water voelt Brad Snyder zich het meest vrij. Hij leerde zwemmen in Florida toen hij nog een peuter was en begon op 11-jarige leeftijd met wedstrijden. Later werd Brad aanvoerder van zijn zwemteam op de United States Naval Academy.

“In de weken nadat ik het letsel had opgelopen, leek het ons onmogelijk dat ik met een visuele beperking, als blinde, in het donker kon leven. Wat ik op de Paralympische Spelen heb ontdekt, is dat er nog heel veel dingen zijn die ik wel kan, ook al kan ik niks zien.”

Toen Brad als gewonde soldaat terugkwam uit Afghanistan, moest hij door het donker zijn weg leren vinden. Zijn familie bleef aan zijn zijde staan en hielp de ooit zo weerbare soldaat om eenvoudige handelingen te verrichten, zoals eten, aankleden en naar de wc gaan.

Ik wil dat mijn verhaal bekendheid krijgt en de volgende generatie atleten inspireert om van een plek op dat Paralympische podium te dromen.

Brad was net begonnen aan zijn revalidatie toen hij besloot om terug te keren naar het hem zo vertrouwde water. Precies een jaar nadat hij in dienst blind was geworden, stond hij vol trots op het Paralympische podium om het goud voor Team USA in ontvangst te nemen. Onder de zwemmers met een volledige visuele beperking is Brad de huidige wereldrecordhouder op de 100 meter vrije slag.

Brad heeft nu een nieuwe ambitie: een tweede sport beoefenen en in 2020 meedoen aan de Paralympische triatlon in Tokio.

Toyota’s inzet

Toyota is de wereldwijde mobiliteitspartner van de Olympische en Paralympische Spelen. Wij willen mensen namelijk hun grenzen laten verleggen: voorbij de eindstreep, voorbij het onmogelijke.

Samenwerking met het Internationaal Olympisch en Paralympisch Comité om atleten te helpen hun droom te verwezenlijken, is slechts één manier waarop we ons inzetten om het menselijk potentieel te benutten door de kracht van beweging.

Akio Toyoda with his arms open as he gives a passionate speech.
quotation mark begin
Onder deze Olympische en Paralympische vlag verklaren we nogmaals dat sport in staat is om mensen samen te brengen.
quotation mark end
AKIO TOYODA
Voorzitter Toyota Motor Corporation
Global Team Toyota
Maak kennis met alle atleten van Global Team Toyota
Wij zijn er trots op dat we de eerste wereldwijde officiële mobiliteitspartner van het Internationaal Olympisch Comité en het Internationaal Paralympisch Comité zijn, en een stichtend lid van het Olympisch Kanaal. Bekijk onze serie 'Is het mogelijk?' om te zien wat er allemaal mogelijk is in jouw lievelingssport
Kijk Nu