1. Support
 2. faq

F.A.Q

Multimedia

U hebt toegang tot het e-Store webplatform via het multimediasysteem van uw wagen of via het Mijn Toyota-klantenportaal/uw persoonlijke website.

In de onlineshop, die toegankelijk is via het Mijn Toyota-klantenportaal/uw persoonlijke website, kunt u de door MyT Multimedia aangeboden diensten aankopen. U kunt ook de status van uw huidige abonnementen in de e-Store controleren via het tabblad "Aangekocht". Hier kunt u zien welke abonnementen actief zijn en hoelang ze nog lopen.

U kunt diensten aankopen via het e-Store webplatform, dat zich in het Mijn Toyota klantenportaal/uw persoonlijke website bevindt. Om te zien welke diensten u al hebt en hoeveel tijd u nog hebt, klikt u op "Aangekocht".

Om deze update te activeren, moet u hem op een USB-stick zetten en in de wagen plaatsen. Dan kan het systeem de update installeren.

U kunt dit ook doen via uw Toyota-garage.

Klanten genieten 3 jaar gratis diensten voor Map-care (2 kaartupdates per jaar) en e-Services (weer, parkeren, verkeer, brandstofprijzen). Na deze gratis periode kunt u uw abonnementen naar wens aankopen/vernieuwen.

U kunt de functie "Share to car" in de MyT-applicatie gebruiken om uw route te plannen. Let op: om deze functie te activeren, moet u eerst uw wagen aan uw MyT-account koppelen.

Als dat is gebeurd, gaat u naar het tabblad "Diensten" in de MyT-applicatie en kiest u "Een wagen delen". Klik op "Waarheen" en voer het bestemmingsadres in. Door op de "+" knop te klikken, kunt u een route creëren met maximaal 9 stops en een eindbestemming. Druk daarna op "Naar de wagen sturen".

Zorg ervoor dat u een wifiverbinding in uw auto hebt (de gemakkelijkste manier is om bluetooth te verbinden met uw smartphone). Zodra er in uw auto een internetverbinding tot stand is gebracht, kunt u de route downloaden.

Uw voorgeprogrammeerde route zal beschikbaar zijn onder "Favorieten"/"Favoriete bestemmingen" in het multimedia-apparaat.

U kunt contact opnemen met uw Toyota-garage voor meer informatie. U kunt uw vraag ook naar de klantenservice sturen van Toyota viaInfo@toyota.be .

Onderhoud – Reparatie – Terugroepactie

U kunt een afspraak op onze website maken via:

https://nl.toyota.be/online-service-booking. U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met uw dealer. 

U kunt een dealer op onze website vinden via deze link:

https://nl.toyota.be/#/publish/my_toyota_my_dealers

Als dit een reparatie onder garantie is, kunt u een vervangende auto krijgen. Meer informatie is verkrijgbaar bij uw dealer.

Wij verzoeken u om hiervoor contact op te nemen met uw Toyota-garage om een afspraak te maken voor een controle en verificatie.

Op grond van een wettelijke verplichting moeten wij de terugroepacties ook per aangetekende brief verzenden. Als u de controle bij uw garage hebt laten verrichten, hoeft u dus geen rekening te houden met deze brief.

Homologatie

Voor alle soorten certificaten, attesten of wettelijke documenten kunt u

Een e-mail sturen naar homologation@toyota.be

DOCUMENT OF VERRICHTING

 • Duplicaat van een certificaat van overeenstemming
 • Duplicaat van een Europees certificaat van overeenstemming (CVO)
 • Duplicaat van een individueel homologatiecertificaat
 • Identificatiesticker
 • Wijziging van soort van een reeds geregistreerd voertuig (alleen de documenten)
 • - NIET geldig voor individuele homologaties
 • Wijziging van soort van een nieuw voertuig (individueel of kleine serie nationaal)
 • - alleen de documenten
 • Afwijking van een PVG
 • Duplicaat van afwijking van een PVG
 • Verklaring van heringeslagen chassisnummer
 • Verklaring voor reparatie van een voertuig
 • Verklaring van oorsprong
 • Verklaring van productiedatum
 • Kopie van PVG voor export
 • Kopie van PVG voor offerte of indiening (overzicht van eisen)
 • Milieuattest
 • Verklaring voor maximumsnelheid
 • Verklaring voor kogelgewrichten
 • Verklaring voor regelstang
 • Verklaring voor fietsdrager
 • Verklaring voor alarminstallatie of startblokkering
 • Principegoedkeuring voor technische keuring om een geïmporteerd voertuig te veranderen van personenauto in bedrijfswagen (via chassisnummer)
 • Technische fiche om een individuele homologatie via de technische keuring te verkrijgen

Wij verzoeken u om een officiële Toyota-dealer/hersteller te bezoeken en hem een kopie te overhandigen van het attest van verlies of diefstal dat door de politie is afgegeven. Hij zal de procedure bij onze homologatiedienst in gang zetten om tegen betaling zo snel mogelijk een duplicaat voor u te verkrijgen.

Garantie

10 jaar garantie: Na afloop van de fabrieksgarantie wordt de garantie automatisch verlengd voor 1 jaar1, als je jouw Toyota jaarlijks laat onderhouden bij je erkende Toyota dealer. Dat jaar na jaar, tot je wagen 10 jaar is of 200.000 kilometer op te teller heeft staan. Deze service heet de Toyota Relax garantie. Lees de details en voorwaarden op nl.toyota.be/naverkoop/warranty/10-jaar-garantie.

10 jaar garantie: Na afloop van de fabrieksgarantie wordt de garantie automatisch verlengd voor 1 jaar1, als je jouw Toyota jaarlijks laat onderhouden bij je erkende Toyota dealer. Dat jaar na jaar, tot je wagen 10 jaar is of 200.000 kilometer op te teller heeft staan. Deze service heet de Toyota Relax garantie. Lees de details en voorwaarden op nl.toyota.be/naverkoop/warranty/10-jaar-garantie.

Bel 0800/99955 vanuit België en kies optie 1 (Eurocare).

Toyota Eurocare wegbijstand

Ben je de trotse eigenaar van een Toyota met eerste inschrijvingsdatum na 1 januari 2019?  Dan kan je genieten van een gratis verlenging van de Toyota Eurocare pechbijstand. We verlengen je Eurocare contract bij ieder onderhoud voor de periode van 1 jaar en dit totdat het voertuig 10 jaar oud is.

Is je wagen ingeschreven vóór 1 januari 2019? Dan kan je kiezen voor een betalende verlenging van de Toyota Eurocare pechbijstand voor één jaar tegen de voordelige prijs van €89.2

Ja! Eurocare dekt niet alleen uw wagen, maar indien nodig ook uw aanhangwagen of caravan.

Ja! Eurocare is een 24/7 bijstandsdienst in België en in meer dan 30 Europese landen.

In geval van ongeval of pech, bel:

 • In België: 0800 999 55 kies optie (1) Eurocare
 • In het buitenland: +32 (0)2 773 61 22

Hiervoor kunt u een e-mail sturen naar quality.be@allianz.com

Verzekering – Financiering – FSP

Er zijn verschillende soorten Toyota-verzekeringen, die u kunt vinden via deze link:

https://nl.toyota.be/buy-and-offers/verzekeringen

 U kunt ook uw dealer om meer informatie vragen of rechtstreeks contact opnemen met Toyota Insurance:

Telefoon: 02712 19 50 of per mail: info@toyotainsurance.be

Ja, u kunt bij de aankoop van uw auto kiezen uit verschillende financieringsvormen. Uw dealer zal een aanvraag voor u indienen bij Toyota Financial Service.

U kunt kiezen tussen Toyota Classic, Toyota Easy en Toyota Flex. Kijk voor meer informatie op: https://nl.toyota.be/buy-and-offers/financieringen

Of neem contact op met Toyota Financial Service via info.be@toyota-fs.com of 02.895.06.50

Wanneer u een financiering aanvraagt bij Toyota Financial Service, kunt u ook de financiering van uw FSP-contract aanvragen. Dit gebeurt via uw officiële Toyota-garage.

Hiervoor moet u een e-mail sturen naar info@toyota.be met uw verzoek en het chassisnummer van de auto.

Product

Ons dealernetwerk zal graag een offerte voor u maken en uw vragen beantwoorden. Voor een offerte verzoeken wij u om contact op te nemen met een officiële Toyota-garage. U kunt een dealer bij u in de buurt vinden op onze website via deze link:

https://nl.toyota.be/#/publish/my_toyota_my_dealers

Ja, op onze website kunt u het Toyota-model samenstellen dat u bevalt en een idee krijgen van de prijs. Hier vindt u de pagina met onze Toyota-modellen:

https://nl.toyota.be/modellen

U kunt een aanvraag op onze website doen door te klikken op het pijltje aan de rechterkant: Ik wens... – Vraag een brochure aan. Als u dan uw gegevens invult, wordt de brochure aan u toegestuurd.

U kunt de brochures van onze modellen ook downloaden via deze link:

https://nl.toyota.be/modellen/brochures

U kunt het instructieboekje voor uw auto gratis downloaden (in verschillende talen) door uw chassisnummer in te voeren via deze link:

https://nl.toyota.be/customer/manuals

U kunt ook een papieren versie aanvragen bij uw dealer, maar aan deze optie zijn kosten verbonden.

U kunt een aanvraag op onze website doen door te klikken op het pijltje aan de rechterkant: Ik wens... – Vraag een proefrit aan. Als u dan uw gegevens invult, wordt uw aanvraag doorgestuurd naar de dichtstbijzijnde dealer.

Levering

De levertijden kunnen per model en afhankelijk van de beschikbaarheid en autovoorraad verschillen.

Gezien de huidige situatie in de wereld zijn de levertijden langer dan normaal. Over deze situatie hebben wij geen controle en daarom kunnen we in sommige gevallen helaas geen precieze leveringsdatum geven.

Uw dealer kan de status van de levering van uw auto volgen bij de afdeling Logistiek van Toyota en zal contact met u opnemen zodra hij een bevestigde leveringsdatum heeft ontvangen.

U kunt een e-mail sturen naar info@toyota.be, bij voorkeur met het bestelformulier van uw auto.

Onze modellen

Toyota bZ4X

De volledig elektrische bZ4X lijkt op geen enkele andere Toyota. Hij heeft geen verbrandingsmotor, geen brandstoftank, geen versnellingsbak, geen van de typische onderdelen die je in een conventionele auto aantreft.

Dankzij het gebruik van geavanceerde elektrische technologie is de bZ4X inherent geavanceerd. Met een elektrisch bereik van ongeveer 450 kilometer is de bZ4X een uitstekende SUV in het marktsegment van emissievrije voertuigen.

Volgens Toyota kan "bZ4X" worden onderverdeeld in twee betekenissen: "bZ", dat de aard van het batterij-elektrische voertuig weergeeft, met een "beyond zero"-emissiedoelstelling, en "4X" dat de wagen beschrijft als een compacte crossover SUV met vierwielaandrijving, waarbij de X staat voor "experimenteel".

De HV-batterij is het zwaarste elektrische onderdeel van het voertuig. Deze is daarom zeer laag in de carrosseriebodem geplaatst. Dit resulteert in een zeer laag zwaartepunt, wat de algehele stabiliteit van het voertuig ten goede komt.​ Elektrische voertuigen worden uitsluitend aangedreven door de elektrische energie van een batterij. Ze gebruiken elektriciteit die in de batterij is opgeslagen om een elektromotor aan te drijven en de wielen te laten draaien.

De 71,4 kWh-versie (FWD) zal naar verwachting in ongeveer 30 minuten kunnen worden opgeladen van een laag laadniveau tot 80%. Het basis oplaadsysteem is handig omdat dit op 220 volt van een standaard stopcontact werkt en geen extra apparatuur vereist. Er is ook een speciaal oplaadstation verkrijgbaar om te kunnen snelladen. 

Laten we niet vergeten dat de bZ4X het eerste voertuig wordt in een reeks die tot doel heeft de uitstoot van broeikasgassen te verminderen, niet alleen tijdens het gebruik, maar ook tijdens de productie en aan het einde van de levensduur. De productie zelf wordt namelijk herzien om afval tot een minimum te beperken en grondstoffen op een ecologisch verantwoorde manier te gebruiken. Er is ook rekening gehouden met de levensduur van de batterijen om een product te verkrijgen dat aan het eind van de levensduur van het voertuig kan worden hergebruikt. Dit alles wordt gedaan om de hoeveelheid afval tot een minimum te beperken.

Het trekvermogen is750 kg voor een ongeremde aanhangwagen. Wij hebben 25 jaar ervaring met hybride voertuigen, waardoor wij een aanzienlijke voorsprong hebben op onze concurrenten, ook al zijn wij relatief laat op de markt voor puur elektrische voertuigen.

Het antwoord is ja, op lange termijn bespaart u geld. Wanneer u een elektrische auto koopt, zijn de initiële kosten hoog, maar uw elektrische voertuig zal uiteindelijk over de levensduur ervan minder kosten. Elektrische auto's rijden op elektromotoren en dus het is niet nodig om de motor te smeren of tal van andere onderhoudstaken te laten uitvoeren die gewoonlijk met een verbrandingsmotor worden geassocieerd.

Yaris Cross

YARIS is afgeleid van de godin "Charis" uit de Griekse mythologie, die de elegantie symboliseert.

CROSS staat voor het crossover-model op basis van de Yaris.

De Yaris Cross is de perfecte kruising tussen de expertise inzake compacte auto's en een SUV-ervaring. Vanuit een hogere rijpositie kunt u genieten van een ruim interieur en een unieke combinatie van hybride technologie en intelligente vierwielaandrijving (AWD-i). Een grote bodemvrijheid, grote wielen en brede banden; met de nieuwe Yaris Cross Hybrid krijgt u een authentieke SUV-stijl maar in een compact formaat. De Yaris Cross neemt met andere woorden het 'groot-klein'-concept van de oorspronkelijke Yaris over.

Nee, hij is verkrijgbaar in een benzineversie en als hybride.

De driecilinder 1,5-liter benzinemotor maakt gebruik van directe brandstofinspuiting en een snelle verbranding om een vermogen van 88 kW te realiseren, dat soepel wordt overgebracht dankzij de Direct Shift CVT-transmissie, en dit terwijl het brandstofverbruik zeer laag is.

De nieuwste generatie van Toyota's hybride systeem levert, met o.a. geoptimaliseerde overbrengingsverhoudingen, meer vermogen voor een levendiger rijgedrag, waarbij u de keuze hebt tussen de rijmodi ECO en POWER, en biedt een uitzonderlijk laag brandstofverbruik en een verminderde uitstoot. De batterij is efficiënt, licht en compact, waardoor er meer binnenruimte is. Toyota's hybride systeem biedt ook de mogelijkheid om een unieke elektrische vierwielaandrijving (AWD) te integreren. Deze maakt gebruik van een afzonderlijke elektromotor met hoog koppel om de achterwielen onafhankelijk aan te drijven, waardoor de rijprestaties nog worden verbeterd en de tractie en controle op gladde wegen toenemen.

Een hybride auto is een auto die op twee manieren wordt aangedreven. Het is de combinatie van een benzinemotor met een elektromotor. De belangrijkste voordelen van een hybride auto zijn een lager brandstofverbruik en een lagere C02-uitstoot dan een vergelijkbare conventionele benzine- of dieselauto.

Een zelfopladende hybride auto werkt precies zoals een conventionele auto - je hoeft geen stekker in het stopcontact te steken - het volstaat om gewoon tanken aan de pomp en u kunt rijden!

Er zijn ook meer stimuleringsprogramma's van de overheid die gebruik maken van speciale kredieten en kortingen om de aankoop en het gebruik van hybride voertuigen te ondersteunen.

De draadloze lader is verkrijgbaar met het Tech Pack (Tech Pack-optie op de Design Grade-uitvoering en standaard op de uitvoeringen Excel, Dynamic & Premier Edition). Een draagbaar apparaat, zoals een smartphone of een power bank, kan worden opgeladen door dit gewoon op de oplaadzone te plaatsen, mits het apparaat compatibel is met draadloos opladen.

Toyota's Smart Connect-multimediasysteem met 9-inch HD -scherm met hoge resolutie is niet alleen intuïtiever in gebruik, maar is ook het meest geavanceerde multimediasysteem tot nu toe.

De connected navigatie biedt live-verkeersinformatie, verkeerswaarschuwingen en flitspalen, allemaal in real time.

Dankzij de draadloze smartphone-integratie is het aansluiten van uw telefoon en het genieten van uw favoriete afspeellijsten nog nooit zo eenvoudig geweest!

Aygo X

De nieuwe Aygo X crossover is ontworpen en geproduceerd in Europa, met als doel een integraal onderdeel te worden van het stadsleven. De Aygo X trekt de aandacht met zijn opvouwbare canvas dak, het eerste in zijn soort in een A-segment crossover. Het nieuwe canvas dak is ontworpen om de ervaring van de bestuurder te optimaliseren. En dankzij de nieuwe winddeflector is het binnenin rustiger en stiller wanneer het dak geopend is. 

De Aygo X is ontworpen voor de smalste straten en heeft een van de kleinste draaicirkels in zijn segment: 4,7 meter. De Aygo X maakt een grote stap voorwaarts met zijn veiligheidsvoorzieningen en zal standaard worden uitgerust met Toyota Safety Sense, een primeur in dit compacte A-segment. Toyota Safety Sense omvat vele voorzieningen zoals een aanrijdingspreventiesysteem vooraan, dat voertuigen bij hogere snelheden detecteert met behulp van een monoculaire camerasensor en een millimetergolfradar; voetgangersdetectie; fietsersdetectie; intelligente adaptieve cruise control en een rijbaanassistentie.

Corolla Cross

Met de Corolla Cross is dit model nu ook verkrijgbaar als SUV!

Hij heeft het uiterlijk van een echte SUV en is uitgerust met het nieuwste hybride systeem van de 5e generatie. Dit is een belangrijke evolutie, om nog maar te zwijgen van de vele praktische voorzieningen om het gezinscomfort te garanderen, zoals een functionele kofferbak, een ruim interieur, een uitzonderlijk zicht en een panoramisch dak.  Daarnaast beschikt de Corolla Cross over de modernste technologie om de klantervaring te verbeteren, met de nieuwste generatie van Toyota Smart Connect. De wagen vervolledigt de Corolla-reeks, die nu 4 carrosserieversies telt. 

Goed nieuws! De nieuwe Corolla Cross is nu verkrijgbaar bij uw dealer.

Op dit moment is alleen de Corolla Cross 2.0L Hybrid beschikbaar. De Corolla Cross 1.8L Hybrid staat gepland voor een release in juli 2023. De car configurator is sinds eind augustus 2022 beschikbaar, evenals de brochure.

Volgens de planning zal de Corolla Cross eind oktober 2022 in de showroom te zien zijn. 
1 Voor modellen met tweejaarlijks onderhoudsschema is de dekking 2 jaar. U behoudt deze garantie door uw onderhoud uit te voeren voor de volgende vervaldatum.
2 De prijs is BTW inbegrepen. €179 incl. BTW voor de Toyota ProAce voertuigen met tweejaarlijks onderhoudsplan.