Hoe zwaarder, hoe beter

De Dakar Rally, bakermat van legendarische robuustheid

Toyota 40 jaar aanwezig in de Dakar Rally

Door het buitengewone terrein en de ongelooflijke snelheden zijn kwaliteit, duurzaamheid en betrouwbaarheid essentieel voor succes in de Dakar Rally. Onder deze extreme omstandigheden draait het om vertrouwen en door zijn legendarische robuustheid is Toyota het favoriete automerk van de deelnemers geworden.

“Wij blijven steeds betere auto’s maken
door een groot aantal verschillende wegen
en terreinen in de wereld te doorkruisen.”
Akio Toyoda

Onze extreme Dakar-terreinwagens
/
Toyota Hilux Dakar
Super Production Category
De compleet nieuwe Hilux van TOYOTA GAZOO Racing South Africa bevatte een groot aantal mechanische verbeteringen voor 2018. Een nieuwe middenmotor, grotere luchtrestrictor en herziene wielophanging (met een 12% langere veerweg) zorgden voor een uitstekende balans en wegligging.
  • Nieuwe, in het midden geplaatste V8-motor
  • Herziene onafhankelijke achterwielophanging
  • Aandrijving op alle wielen
  • Lager gewicht
Toyota Land Cruiser
Production Category
De twee auto’s van Team Land Cruiser Toyota Auto Body deden mee in de strikt besloten Production Category. De auto’s van dit jaar hadden een opnieuw ontworpen voor- en achterkant en V8-biodieselmotoren die volledig op een mengsel van plantaardige olie en algen liepen.
  • V8-biodieselmotor
  • Opnieuw ontworpen voor- en achterkant
  • Aandrijving op alle wielen
  • Volledig draaiend op plantaardige olie en algen
Vertrouwen is standaard
/
Active Traction Control Biedt grip in het zwaarste terrein
/
Hill-start Assist Control Neem hellingen zonder achteruit te rollen
/
Versterkte bodemplaat Bescherm de essentiële onderdelen van uw Hilux
/
Differentieelvergrendeling achter Zorgt dat u nooit meer vast komt te zitten

SUV-modellen van Toyota: omdat dit het moment is

Wij genieten al meer dan 65 jaar een reputatie als bouwer van de meeste betrouwbare SUV’s ter wereld. Tegenwoordig hebben we SUV-modellen voor iedereen en die zijn niet alleen aantrekkelijk vanwege hun legendarische eigenschappen. Toyota biedt SUV’s voor elk avontuur en elke uitdaging, zoals de C-HR met zijn stadse verfijning, de RAV4, die zich overal thuis voelt en de Land Cruiser en Hilux, die onklopbaar zijn in ruw terrein.

Meer over TOYOTA GAZOO Racing

Wheel Park Wheel Park Met de onthulling van ’s werelds eerste skatebaan voor rolstoelatleten benadrukt Toyota zijn inzet om steeds betere mobiliteit te leveren voor iedereen. Para Tech Para Tech Ingenieurs van Toyota en Andrea Eskau, winnares van meerdere gouden medailles op de Paralympische Spelen, hebben samengewerkt om de grenzen van het mogelijke te verleggen in de wielersport. De nieuwe Toyota PROACE CITY en PROACE CITY VERSO De nieuwe Toyota PROACE CITY en PROACE CITY VERSO Klaar voor het echte werk Toyota RAV 4: hybride, punt uit! Toyota RAV 4: hybride, punt uit! 1994-2019: 25 jaar evolutie van de Toyota RAV4. De Toyota RAV4 werd aanvankelijk ontworpen als een compacte SUV voor de betere stadsbuurten. Het model werd uitgerust met een steeds krachtiger benzinemotor en daarna, op vraag van de klanten, met een dieselmotor. Ook de recente hydridemotoren zijn een kolfje naar zijn hand.