Hoe zwaarder, hoe beter

De Dakar Rally, bakermat van legendarische robuustheid

Toyota 40 jaar aanwezig in de Dakar Rally

Door het buitengewone terrein en de ongelooflijke snelheden zijn kwaliteit, duurzaamheid en betrouwbaarheid essentieel voor succes in de Dakar Rally. Onder deze extreme omstandigheden draait het om vertrouwen en door zijn legendarische robuustheid is Toyota het favoriete automerk van de deelnemers geworden.

“Wij blijven steeds betere auto’s maken
door een groot aantal verschillende wegen
en terreinen in de wereld te doorkruisen.”
Akio Toyoda

Onze extreme Dakar-terreinwagens
/
Toyota Hilux Dakar
Super Production Category
De compleet nieuwe Hilux van TOYOTA GAZOO Racing South Africa bevatte een groot aantal mechanische verbeteringen voor 2018. Een nieuwe middenmotor, grotere luchtrestrictor en herziene wielophanging (met een 12% langere veerweg) zorgden voor een uitstekende balans en wegligging.
  • Nieuwe, in het midden geplaatste V8-motor
  • Herziene onafhankelijke achterwielophanging
  • Aandrijving op alle wielen
  • Lager gewicht
Toyota Land Cruiser
Production Category
De twee auto’s van Team Land Cruiser Toyota Auto Body deden mee in de strikt besloten Production Category. De auto’s van dit jaar hadden een opnieuw ontworpen voor- en achterkant en V8-biodieselmotoren die volledig op een mengsel van plantaardige olie en algen liepen.
  • V8-biodieselmotor
  • Opnieuw ontworpen voor- en achterkant
  • Aandrijving op alle wielen
  • Volledig draaiend op plantaardige olie en algen
Vertrouwen is standaard
/
Active Traction Control Biedt grip in het zwaarste terrein
/
Hill-start Assist Control Neem hellingen zonder achteruit te rollen
/
Versterkte bodemplaat Bescherm de essentiële onderdelen van uw Hilux
/
Differentieelvergrendeling achter Zorgt dat u nooit meer vast komt te zitten

Meer over TOYOTA GAZOO Racing

Toyota CH-R Black Edition Toyota CH-R Black Edition Steeds beter, steeds verder met de gelimiteerde Toyota C-HR, een wagen met een unieke stijl die hij dankt aan zijn verfijnde afwerking. Lichtmetalen velgen, een unieke en subtiele badge. We hebben er alles aan gedaan om u een aangename en unieke rijervaring te bezorgen! Ontdek de SUV's van Toyota Ontdek de SUV's van Toyota Geniet van de avonturen van het leven met de SUV’s van Toyota, uitgerust met onze hypermoderne hybride systemen, allemaal met compacte afmetingen, perfect voor de stad. Onze sportwagens en sportcoupés Onze sportwagens en sportcoupés Sinds de jaren 60 heeft Toyota mensen verrast en weten te bekoren met zijn eigen interpretatie van de sportwagen. Veel van deze modellen hebben intussen een legendarische status bereikt. Ontdek de sportieve modellen in ons huidig gamma. Ontdek het Toyota-stadsautomodellen Ontdek het Toyota-stadsautomodellen De compacte en wendbare Toyota AYGO en Toyota Yaris zijn ideaal om de stad te verkennen: dankzij hun bescheiden formaat kunt u overal komen en glijdt de stress van het stadsverkeer van u af.