1. New Cars
 2. Coming soon
 3. Prius Plug-in

De buitengewone Prius Plug-in Hybrid

Strakke vormgeving, sublieme lijnen en efficiënte motoren
Al 25 jaar tart de Prius alle conventies. De vijfde generatie van de Prius, de eerste hybride productieauto ter wereld, tilt de plug-in hybride technologie naar een hoger niveau. Hij is nog steeds toonaangevend en biedt de elektrische actieradius die u dagelijks nodig hebt, maar is dankzij Toyota’s hybride technologie ook zuinig tijdens lange ritten.

Toyota’s zuinige en intelligente technologie

De nieuwe Prius Plug-In Hybrid loopt voorop als het gaat om innovaties van Toyota.

De intelligente cloudnavigatie met beheer van de elektrische en hybride modus, de afstandsbediening (airconditioning in het interieur, laadstatus enz.) en de zonnepanelen op het dak zijn voorbeelden van technologieën die het rijcomfort verhogen en de auto zuiniger laten rijden.

 • Rijhulpsystemen

  De nieuwe Prius Plug-in Hybrid beschikt over de nieuwste generatie van Toyota T-Mate. Met zijn uitgebreide rijhulpsystemen helpt T-Mate niet alleen u en uw passagiers, maar ook andere weggebruikers te beschermen.

 • Multimediasysteem

  In de auto kunt u genieten van het intuïtieve Toyota Smart Connect. Dankzij over-the-air updates en een ingebouwde internetverbinding is de nieuwe Prius Plug-in Hybrid altijd up-to-date.

 • Panoramisch zonnedak

  Met het panoramische zonnedak* kunt u op één dag meerdere kilometers aan actieradius winnen. Wanneer de auto een aantal dagen geparkeerd staat, wordt de hybride batterij van 13,6 kWh opgeladen met behulp van zonne-energie.

  *Beschikbaarheid afhankelijk van uitvoering

   

Galerij

De meest efficiënte Plug-in Hybrid in zijn klasse

De nieuwe Prius Plug-in Hybrid vormt zonder compromissen de perfecte combinatie van een elektrische auto en een Toyota hybride. Als de hybride batterij van 13,6 kWh leeg raakt, treedt het hybride systeem van Toyota in werking en dankzij het vermogen om energie terug te winnen, kunt u meer dan 50% van de tijd in de elektrische modus rijden.

De Plug-in Hybrid berline coupé

De vijfde generatie Prius heeft een nieuw, elegant silhouet met slanke, coupéachtige lijnen. Het dynamische, strakke ontwerp is geïnspireerd op de natuurlijke luchtstroom.

Een veilige omgeving

Dankzij de bestuurdersgerichte indeling van het dashboard zijn de rijgegevens direct afleesbaar terwijl de bestuurder zijn ogen op de weg houdt.

De decoratieve inzetstukken onderstrepen de sobere en rustgevende sfeer van het interieur.

De actieve sfeerverlichting biedt de bestuurder een nieuw niveau van informatie. In combinatie met de Toyota Safety Sense-rijhulpsystemen waarschuwt de verlichting de inzittenden voor gevaren op de weg.

Herbekijk de persconferentie van 16 november 2022 waarop de nieuwe Prius Plug-in Hybrid wordt onthuld

 

De nieuwe Toyota Prius 2023 beleeft op 16 november 2022 zijn wereldpremière. 25 jaar na het debuut van de eerste Toyota Prius introduceert Toyota de vijfde generatie van de baanbrekende Toyota Prius hybride aan het wereldpubliek. In Frankrijk wordt alleen de Prius Plug-in Hybrid op de markt gebracht.

De auto wordt in de loop van 2023 op de markt verwacht en is dus nog niet gehomologeerd. De officiële gegevens over het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot van de nieuwe Toyota Prius worden bekendgemaakt bij de geplande start van de verkoop in 2023.